Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 25 august 2014

Regulament - Festivalul "PRO-MUZICA" , 4 octombrie 2014 , Craiova



Festivalul National de Muzica usoara, folk, populara si instrumentala
                                      "  PRO-MUZICA
                                4 octombrie 2014 , Craiova



 -REGULAMENT-

 Festivalul National „ PRO-MUZICA ” are ca obiectiv principal promovarea muzicii în rândul copiilor si adolescentilor, descoperirea de noi talente si promovarea acestora la nivel national si international prin participarea copiilor din intreaga tara, contribuind astfel la realizarea proiectului „CRAIOVA-CAPITALA CULTURALA EUROPEANA”
Se adreseaza copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 5 si 19 ani,  impartiti pe grupe de varsta:5-8 ani, 9-13 ani, 14-19 ani, avand urmatoarele sectiuni:
I.  MUZICA USOARA (solisti si grupuri vocale mici)
II.  MUZICA POPULARA –TRADITIONALA (solisti si grupuri mici)
III. MUZICA FOLK (solisti si grupuri mici)
IV. CLASICA INSTRUMENTALA(solisti si grupuri instrumentale mici)
V. CREATIE In concurs pot participa piese proprii compuse in 2013-2014. Va fi premiat concurentul, compozitorul primind diploma
INSCRIERI
Înscrierile in concurs se vor face online pana la 20 sepembrie 2014 , pentru fiecare concurent in parte pe urmatoarea adresa de mail
clubarticraiova@yahoo.com
Vor fi trimise urmatoarele documente :
a) fisa de inscriere + declaratie angajament (se gaseste la sfarsitul regulamentului)
 b) piesa (pozitiv, negativ, text). Durata piesei nu poate depasi 4 min.
c) textul pieselor
d) copie dupa certificatul de nastere sau a cartii de identitate
e) o fotografie color in format digital (cat mai recenta)
f) copie dupa chitanta de sponsorizare (Solisti 150 lei, pentru concurentii care doresc participarea la mai multe sectiuni se va achita 50 lei/ copil/sectiune incepand de la a doua sectiune, pentru Grupuri 50 lei/copil.Sponsorizarea se va face prin virament bancar - Asociatia Club ARTI, Banca Transilvania Craiova, cont  RO 87BTRL 01701205237586xx cu mentiunea “sponsorizare” sau direct la sediul asociatiei CLUB ARTI )
Data limita de inscriere este 20.09.2014
Nerespectarea acestor cerinte atrage dupa sine eliminarea din concurs.
 Reguli de concurs:
  1. La categoria de vârstă unde sunt mai putin de 10 concurenţi, se pot comasa grupele de vârsta
  2. Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor şi cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs, concurentul fiind unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs;
  3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale  evenimentul  şi  participanţii
  4.  Cantecele interpretate trebuie sa apartina genului de muzica pop, din repertoriul romanesc sau international sau muzica populara . La sectiunea Muzica clasica instrumentala se va prezenta o lucrare muzicala sau un colaj musical. Durata maxima 4 min.
  5. Interpretii se vor prezenta in concurs cu piesa in varianta negativ orchestral pe suport digital si voce LIVE (sectiunea MUZICA USOARA)
  6. Ordinea intrarii în concurs este hotarata de organizator din considerente legate de regia spectacolului si nu poate fi supusa contestarii;
  7.  Premiile concursului vor fi acordate in bani si/sau obiecte, in baza deciziei juriului care este incontestabila.
  8.  Juriul va fi format din persoane de specialitate (compozitori, textieri, profesori de muzica, interpreti). La jurizare se va tine cont de :
                   · calitati vocale si interpretative (intonatie, calitatile timbrului vocal, stil interpretativ,dictie, ritm, relatia text-varsta, etc.);
                   · prezenta, tinuta si miscare scenica;
  1. Se vor acorda note de la 4 la 10. Se va elimina nota cea mai mica si cea mai mare, clasamentul fiind alcatuit in functie de ordinea descrescatoare a mediilor obtinute. Concurentul cu cea mai mare medie  va câștiga Trofeul Festivalului. Se va acorda cate un trofeu pe fiecare sectiune si cate unul pe fiecare categorie de varsta.
  2.  Cazarea si masa concurentilor se va asigura, contracost, la un pret modic.
Informatiile suplimentare pot fi obtinute de la sediul Asociatiei „Club ARTI”,  
Director festival: Dana Neagoie -0788299183 (cosmote)


ANEXA 1

FISA DE INSCRIERE

Numele .......................................................
 
Prenumele ...................................................
Data nasterii z............/ l.............../ a.......
Sectiune……………………………... 
Categoria de varsta……………...
 
Clubul reprezentat in concurs.......................................
 
Nume si telefon profesor ................................................
 
Adresa…………………………………..

CONTACT PARINTI
 

Telefon parinti: acasa.............................
 
Mobil parinti:................................
 
E- mail parinti...........

Palmares.......................................... ................................................................................................................... .....................................................................
..........................................................................................................................................................
 
1.Piese concurs –
                        -Compozitor:
                        -Textier:
Declar ca am luat la cunostinta conditiile de inscriere din site si elementele de responsabilitate ce imi revin.
Numele si prenumele parintelui care insoteste copilul...........
 
Seria, numarul Cartii de Identitate...........................
 

 
  ANEXA 2
                                                              

                                           DECLARATIE-ANGAJAMENT

Prin prezenta, declar oficial faptul ca trimitind formularul de inscriere sunt de acord cu regulamentul festivalului si cu conditiile impuse de organizatori.
                                                   
                       Subsemnata/ul ………………………………………….. posesor al actului de identitate CI seria …….. nr. …………….  , domiciliat în  …………….., str. ……………………………….nr. ………, ap. ………, județul ……………………..
               declar că îmi asum răspunderea pentru interpretarea piesei „…………………………………….”         compozitor ……………………………………….. textier ………………………………,

               în ceea ce privește drepturile de autor și cele conexe ale acestora pentru interpretarea din cadrul Festivalului  Național “PRO-MUZICA” –Editia I-a,  2014,  de către copilul meu ………………………..…………………………  .
               


STIU, INTELEG, SINT DE ACORD CU FAPTUL CA, LA ACESTA VIRSTA, COPILUL MEU NU ESTE IN FORMA ARTISTICA DE VIRF A CARIEREI SALE, CA TREBUIE SA SE MAI PREGATEASCA, CA POATE AVEA IN CONCURS MOMENTE NU ATIT DE REUSITE PRECUM CELE ALE ALTOR CONCURENTI.

DE ACEEA:

Ma oblig sa am fata de membrii juriului, organizatori,concurenti, apartinatorii acestora, personalul tehnic implicat in concurs sub orice forma, un comportament demn, elegant,controlat. Respect regulile acestui concurs.
 


Am inteles faptul ca formula de jurizare a concursului vizeaza in mod egal ambele probe, si ca operatiunile de formare a mediei finale inlatura cea mai mare si cea mai mica medie acordata fiecarui concurent astfel incit posibilitatea defavorizarii sau a favorizarii intentionate de catre vreun jurat este eliminata din start.

Ma oblig sa nu comentez defaimator sub nici o forma deciziile juriului cunoscind faptul ca ma expun posibilitatii de a fi tras la raspundere pe cale legala pentru aceste manifestari cit si pentru efectele pe care acestea le produc.
 

Inteleg ca, daca abdic de la comportamentul civilizat, echilibrat, daca voi incerca sa ocolesc sau sa nu respect regulile acestui concurs cit si indicatiile primite de la organizatori risc eliminarea concurentului in orice faza a competitiei si ca nu voi mai putea inscrie NICIODATA copilul la nici o editie a festivalului.
In plus, acesta va putea informa publicul cit si pe alti organizatori de concursuri, prin orice mijloace, despre faptele mele.
Declar ca in momentul in care am expediat fisa de inscriere cunosc toate prevederile de mai sus si le accept.
Completand aceste date tehnice declar ca am luat la cunostinta conditiile prezentate si ca ma angajez sa respect instructiunile de mai sus.


Data
                                                                                                    Semnatura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu