Pagini

Festivaluri concurs muzica 2019

Calendarul festivalurilor concurs de muzica 2019
ianuarie 2019 , februarie 2019 , martie 2019 , aprilie 2019 , mai , iunie 2019 , iulie , august , septembrie , octombrie , noiembrie , decembrie

FESTIVALURI 2019 JUDEŢE:
Alba , Arad , Argeș , Bacău , Bihor , Bistrița-Năsăud , Botoşani , Brăila , Brașov 2019 , București 2019 , Buzău , Călărași , Caraș-Severin , Cluj , Constanța , Covasna , Dâmbovița , Dolj 2019 , Galați , Gorj , Giurgiu , Harghita , Hunedoara , Ialomiţa , Iași 2019 , Ilfov , Maramureș , Mehedinți , Mureş , Neamț , Olt , Prahova 2019 , Satu Mare , Sălaj , Sibiu 2019 , Suceava 2019 , Teleorman , Timiș , Tulcea , Vaslui , Vâlcea , Vrancea

Calendarul inscrierilor la festivalurile concurs de muzica 2019
ianuarie 2019 , februarie 2019 , martie 2019 , aprilie , mai 2019 , iunie , iulie , august , septembrie , octombrie , noiembrie , decembrie

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Regulament - Festivalul "TI-AM LASAT O MELODIE" , 8 noiembrie 2014 , București


Capitolul I. – Dispozitii generale
Art. 1. Festivalul National “Ti-am lasat o melodie” este o manifestare artistica de nivel national organizata de Asociatia Culturala Belle Arti si licentiata de U.C.M.R. - A.D.A.
Art. 2. Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si adolescentilor talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta, si nu in ultimul rand crearea unor puntii de prietenie intre concurenti. De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.
Art. 3. Festivalul National “Ti-am lasat o melodie” este un eveniment anual care se desfasuara in 2 etape :
* Faza de inscrieri direct in concurs
* Faza finala – Concursul de interpretare
Capitolul II. – Conditii de participare
Art. 4. La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregatiti sa participe la acest gen de competitie.
Art. 5. Concursul de intepretare va fi structurat pe doua sectiuni :
* muzica pop romaneasca
* muzica pop internationala
si pe urmatoarele categorii de varsta :
* 6 – 8 ani/ 9 – 11 ani/ 12 – 14 ani/ 15 – 17 ani/ 18 - 20 ani
* duete (incluse in grupele de varsta)
Art. 6. In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc si international compuse si interpretate de compozitori si solisti care ne-au parasit si au "trecut la stele". Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.
Art. 7. Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzarii. Aceasta implica şi folosirea fotografiilor şi a oricaror alte materiale audio şi video pt. site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt material produs de Asociatia Culturala Belle Arti.
Capitolul III. – Inscrierile directe in concurs
Art. 8. Inscrierile directe in concurs se fac pe baza urmatoarelor materiale:
* Fisa de inscriere, scanata si semnata/ Copie certificat de nastere
* 2 foto prim plan ( jpg )
* 1 piesa de muzica pop romanesca sau internationala ( negativ ) in format mp3
* copia scanata a chitantei taxei de intrare in concurs/ jurizare in valoare de 140 lei/ solist individual/ sectiune si 200 lei/ duet/ sectiune. Pentru cine doreste participarea si la a doua sectiune se mai percepe o taxa de 80 lei/ solist individual si 100 lei/ duet. Taxa va fi depusa in contul :
RO90BRDE426SV13729654450
(Titular Gherghina Nicoleta)
Banca BRD - Bucuresti
IMPORTANT !!!
Piesele nu se repeta in concurs - "Primul inscris/ primul servit"/ Al doilea schimba piesa.
Puteti solicita negative organizatorilor, daca ele se gasesc in baza de date, le veti primi !!!
IMPORTANT !!!
Nr. maxim de concurenti inscrisi - 16/ grupa de varsta - solist individual si 10 duete, la sectiunea pop romanesc. 10/ grupa de varsta - solist individual la sectiunea pop international.
Modul de inscriere este "primul venit, primul servit". In momentul primirii materialelor, un operator IT va posta pe site inscrierea concurentului. Dupa ocuparea celor 16 locuri, grupa este declarata inchisa.
Se va mentiona pe copia chitantei, cu pixul, numele concurentului.
Materialele trimise ptr. inscriere, precum si taxa de inscriere/ jurizare sunt nereturnabile.
Art. 9. Materialele vor fi trimise in perioada 18 August – 31 Octombrie 2014 pe adresa de e-mail:
belle.radiokids@gmail.com sau asoc.bellearti@gmail.com
Dupa 31 Octombrie 2014 nu se mai primesc materiale. Concurentii care nu au materialele complete sunt descalificati.
Capitolul IV. – Ordinea intrarii in concurs
Art. 10. Ordinea intrarii in concurs va fi generata de un program IT iar listele vor fi afisate pe data de 2 Noiembrie 2014, pe site-ul oficial al festivalului ww.asocbellearti.com
Capitolul V. - Concursul de interpretare
Art. 11. In concursul de interpretare concurentii vor interpreta piesa trimisa pe negativ orchestral pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. Fiecare concurent poate aduce pe scena orice sustinere artistica pe care o crede necesara ( grup vocal, grup de acompaniament, dansatori )
Art. 12. Festivalul/ concurs "Ti-am lasat o melodie" editia I. se va desfasura Sambata 8 Noiembrie 2014 la Bucuresti, incepand cu orele 10.00. Locatia evenimentului si programul vor fi afisate in timp util pe site-ul oficial al evenimentului –www.asocbellearti.com
Capitolul VI. - Juriul
Art. 13. Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat de organizatori. Participarea in juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.
Capitolul VII. - Jurizarea
Art. 14. Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
Art. 15. Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu subunitatile 25/ 50/ 75
Art. 16. Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor.
Capitolul VIII. – Premii
Art. 17. Se vor acorda : Marele Trofeu al Festivalului, Trofeul Sectiunii muzica pop romaneasca si Trofeul Sectiunii muzica pop internationala.
Art. 18. Se va acorda la fiecare grupa de varsta Trofeul grupei
Art. 20. Se vor acorda si Trofeul Asociatiei Culturale Belle Arti, Trofeele In memoriam si Trofeul Fair Play Kids
Art. 21. Se va acorda la fiecare grupa de varsta Locurile I. II. III. si Mentiuni
Se acorda si premii speciale in funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Art. 22. Toti concurentii vor fi premiati.
Capitolul IX. - Obligatiile participantilor
* Sa respecte clauzele regulamentului festivalului.
* Sa semneze declaratia de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
* Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
* Nesemnarea de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante a declaratiei, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
* Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
Capitolul X. - Obligatiile organizatorilor
* Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
* Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
* Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
* Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
* Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.
Dispozitii finale
* Organizarea festivalului/ concurs se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecaruia.
* Resursele financiare si materiale necesare festivalului/ concurs provin din
- Contributii directe ale institutiilor partenere
- Sponsorizari pe baza de contracte, constand in sume virate in contul festivalului/ concurs sau diverse obiecte si servicii ( vouchere ) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
- Taxele de participare in concurs ale concurentilor.
* Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac in colaborare cu principalii organizatori si autoritatile locale.
* Fiecare editie a festivalului/ concurs se bazeaza pe elaborarea unui proiect de venituri si cheltuieli realizat pana cel tarziu la sfarsitul unui an calendaristic aplicabil incepand cu primul trimestru al anului urmator.
Informatii suplimentare, zilnic 10.00 – 20.00 la secretariatul Festivalului

Tel. 0722.627.339/ 0767.216.893


FESTIVALUL NATIONAL “TI-AM LASAT O MELODIE” EDITIA I.

FISA INSCRIERE

Numele şi prenumele concurentului _________________________________________
Data naşterii ______________________ Adresa completă _______________________
______________________________________________________________________
Telefon părinte _____________________ E-mail ___________________________________
Scoala ________________________________________________________________
Locul de pregătire _______________________________________________________
Profesor _______________________Tel_______________________E-mail_________________
Titlul piesei interpretata in concurs/ compozitor / textier:__________________________
FESTIVAL NATIONAL “TI-AM LASAT O MELODIE” EDITIA I.


  DECLARATIE
                                                   
Subsemnatul________________________________________________ posesor al C.I./B.I.

Seria_________nr.________________ eliberat de_____________________________la data

de____________________________in calitate de parinte/profesor al concurentei(lui)

______________________________________________declar ca detin si sunt de

acord cu cesionarea drepturilor ce deriva din prestatia artistica a piesei prezentate la Festivalul

National « Ti-am lasat o melodie» Editia I.Data,                                                                                                          Semnătura,


Fisa se va scana, semna si se va trimite odata cu celelalte materiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu