Festivaluri concurs muzica 2020


duminică, 29 mai 2016

Festivalul "BEST POP ROCK" , 11-12 iunie 2016 , Piatra-Neamţ

Daniel Făt 
PREZENTATORUL FESTIVALULUI 



Daniel-Adrian Făt 
este actor, cantautor, improvizator, compozitor și textier român;
Este membru al Companiei „Passe-Partout Dan  Puric” din București, actor colaborator al Teatrului “Masca”, București.


JURIUL





Titus Andrei – Presedintele juriului
Titus Andrei (n. Măicăneşti, judeţul Vrancea) este un realizator de emisiuni radio şi coordonatorul redacţiei de muzică uşoară de la Radio România Actualităţi.
A urmat liceul Pedagogic din Galaţi unde ia cursuri de vioară. În anul 1972 devine absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Este angajat imediat la Radiodifuziunea Română prin repartiţie guvernamentală. Din 1987 coordonează activitatea redacţiei de muzică uşoară de la postul public de radio. Încă din timpul studenţiei este preocupat şi pasionat de muzică uşoară, pop şi corală.
Este cunoscut ca realizator al emisiunii „Șlagăr top-rock” care se difuzează și astăzi. Este cel mai complex top de muzică românească difuzat lunar sub al cărui deviză „Șlagăr top…o șansă tuturor” sunt propuse melodii noi interpretate atât de interpreții consacrați cât și de cei debutanți. La începutul anilor ’90 această emisiune a fost concepută ca un spectacol. Artiștii propuși într-o lună cu piese le cântau live într-un show organizat la Sala Radio. Spectacolul era difuzat în direct la Radio România Actualități și s-a bucurat de susținerea multor ascultători. Astăzi, topul există numai în format radio fiind propuse lunar cele mai reprezentative melodii ale unei perioade.Este inițiatorul unor evenimente muzicale de marcă precum „Gala muzicii ușoare românești-o zi printre stele”. „Concurs de creații dedicate sărbătorilor de iarnă”, etc.Prezintă mai multe spectacole desfășurate la Sala Radio printre care și câteva ediții ale emisiunii-spectacol „Viața ca un spectacol” realizată de Viorel Popescu.
Berti Barbera – membru
Experiență muzicală
Berti Barbera a fost solist vocal al grupului Voltaj ’88 în perioada 1994 – 1997. A participat ca invitat pe albumele și în spectacolele formațiilor Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Talisman, Phoenix, precum și ale soliștilor Silvia Dumitrescu, Cătălin Târcolea, Ilie Stepan , Ștefan Bănică Jr., Analia Selis etc.Din 1996, devine solist vocal și fondator al grupului Blue’s Convention, alături de Florin Ochescu.A mai avut colaborări alături de Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Decebal Bădilă, Marius Popp, Ion Baciu Jr., Nightlosers, Corneliu Stroe, Sorin Romanescu, Black Cat, Quo Vadis, Big Mamou precum și întâlniri tip “jam session” cu Larry Coryell si The Bluesbreakers. A realizat ilustrația muzicală la spectacolul “Eu dacă vreau să fluier, fluier”, în regia lui Sorin Misiriantu.
Teatru
Ca actor Berti Barbera a jucat în spectacolele de teatru: “Trei surori” de A.P.Cehov, “Îmblânzirea scorpiei” de W.Shakespeare, “Proștii sub clar de lună” de T.Mazilu, “Adunarea femeilor” de Aristofan etc. Deasemeni, a avut roluri și în filme românești, cum ar fi: “Vânătoarea de lilieci”, “E pericoloso sporgersi”, “Trancers”, “Vacuums”(colaborare cu Quincy Jones si compania”Stomp”), “Cold Mountain” cu Nicole Kidman, Jude Law, Natalie Portman, Donald Sutherland, în regia lui Anthony Minghella.Este membru UNITER din 2001.
Viorel Gavrilă – membru
Compozitor, dirijor.
Data si locul nasterii: 20.05.1961, Bucuresti.
Studii: Liceul de arta “George Enescu”- Bucuresti, profil muzica, violoncel, promotia 1980. Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor Bucuresti, din 1986. Angajat la Teatrul de Revista “Majestic” Ploiesti, 1985.
Debut: 1979, (înca elev de liceu) lanseaza primele piese la Radiodifuziunea Romana. Activitate componistica: a compus peste 270 de piese de muzica usoara, o parte dintre ele devenind hituri in muzica de gen romaneasca; muzica a 24 spectacole de revista si pentru copii la Teatrul de Revista “Majestic”Ploiesti, Teatrul de Revista Deva, Teatrul National Craiova, Teatrul “C.Tanase” Bucuresti (“Misiune imposibila”1999,”Revista în frac” 2000).
Colaborari: a colaborat cu solisti vocali de prima linie a pop-ului romanesc: Gabriel Dorobantu, Mirabela Dauer, Dan Spataru, Corina Chiriac, Sanda Ladosi, Monica Anghel, Mihaela Runceanu, Aurelian Temisan, Laura Stoica, Adrian Enache, Daniel Iordachioae, Nico, Lidia Manea, Romeo Zaharia si altii, o parte din ei activând si în prezent pe scena teatrala ploiesteana.
Incepând cu 1997 pregateste concurentii la sectiunea interpretare a Festivalului National “Mamaia”. Preda cursuri de canto alaturi de Aura Urziceanu si compozitorul Edmond Deda.
Premii: Premiul III Festivalul “Melodii” 1984; Premiul special al juriului Festivalul “Mamaia”1985, 1987; Premiul II Festivalul “Mamaia” 1991; Premiul III- Premiul II Festivalul “Mamaia”, 1996, 1999; Premiul III Festivalul Interna?ional Bucuresti 1992.
Turnee: SUA si Canada 1991, 1998;
A condus orchestra la emisiunile TVR”Sarabanda”, 1997, “Noaptea tarziu” cu Mircea Badea, “Strict autentic” 2001 si “Gong Show”,2002

Tiberiu Albu – membru
Născut în Orăştie, Tiberiu Albu este student la Facultatea de Sport din Timişoara, iar talentul muzical i-a fost descoperit de tatăl lui, care l-a încurajat să urmeze această cale. Tânărul cântă la chitară şi muzica rock ocupă un loc special în viaţa sa. Deşi nu a urmat cursuri de canto niciodată, talentul său fiind nativ şi cultivat prin muncă şi determinare, Tibi a făcut show pe scena de la „Vocea României“ cu melodii precum „Dream On“, a trupei Aerosmith, şi „Shook Me All Night“, semnată de AC/DC. Cu toate că Tiberiu are o voce catalogată de mulţi drept una dintre cele mai bune ale genului rock, auzite în România, tânărul a mărturisit că nu a luat nicio lecţie de canto până acum.
Facand senzaţie la audiţiile pe nevăzute cu piesa „I Love Rock’n’ Roll” şi care a continuat să zguduie scena cu alte piese hard rock, cum ar fi Rock and roll-ul celor de la Led Zeppelin sau Dream On, de la Aerosmith, a devenit un fenomen pe reţele sociale, reuşind să-i facă pe rockerii din ţară să urmărească emisiunea doar de dragul lui.
Tiberiu a castigat concursul “Vocea Romaniei” in 2014, fiind prima voce rock care primeste marele premiu.

Marcel Iorga – membru
Vasluianul Marcel Iorga a scris de-a lungul anilor zeci de piese pentru copii, care au fost premiate la festivalurile naţionale şi internaţionale. Marcel Iorga este unul dintre cei mai apreciaţi compozitori din judeţ şi din ţară. De când a început să compună melodii şi texte, a colaborat cu zeci de copii şi toţi se pot lăuda cu premii şi trofee la diferite festivaluri. Cariera lui muzicală a început de când era în clasa a IV-a. Atunci, regizorul Marin Cimpoieru l-a descoperit la un spectacol care a avut loc la Negreşti. L-a remarcat imediat şi, cu acceptul părinţilor, l-a luat la Slănic Moldova, unde l-a dat pe mâna unui profesor de muzică să-l pregătească. Pasiunea a moştenit-o de la tatăl său. Când Marcel a împlinit 7 ani, tatăl său i-a cumpărat primul acordeon .În anii ’80 a început să compună. Prima piesă compusă a fost în anul 1980.  Cei mai înfocaţi fani ai săi sunt copiii. După 2001, când s-a înfiinţat Festivalul „Mamaia Copiilor“, eforturile i-au fost răsplătite. „Nu există an în care să nu fiu solicitat de diferite persoane sau case de producţie care îmi cer să compun piese. Încă de la începuturile acestui festival, de fiecare dată piesele compuse de mine au câştigat câte ceva“, a mărturisit compozitorul.
„Îmi place tot ce înseamnă artă. Când nu compun, îmi place să pictez sau să sculptez. Asta înseamnă că-mi place tot ceea ce este frumos“, explică Marcel Iorga. Ce nu-i place „Urăsc melodiile pe care unii le numesc manele.

Compozitorul Marcel Iorga a adus la Vaslui, de-a lungul timpului, atât trofeul festivalului “Mamaia copiilor”, cât şi o mulţime de premii I, II, III şi menţiuni. De altfel, are incluse în repertoriul acestei prestigioase manifestări 20 de piese, care sunt considerate hituri ale festivalului şi sunt cântate de copii din întreaga ţară. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu