Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 16 februarie 2017

Regulament - Festivalul "Craiova ArteFest" , 25-26 martie 2017 , Craiova


Festivalul National 


“Craiova ArteFest 2017” 

Editia a III-a

25-26 martie 2017

Craiova


Festivalul are ca obiectiv principal promovarea artei in randul copiilor si tinerilor, descoperirea de noi talente si promovarea acestora la nivel national si international prin participarea copiilor si tinerilor din intreaga tara.
Scopul festivalului este de a descoperi copii si tineri cu numeroase aptitudini artistice, mai exact artisti completi, astfel ca marele trofeu si trofeele pe grupe de varsta (prescolari, scolari,gimnaziu, liceu si seniori) se acorda concurentului care participa la cel putin 3 subsectiuni si care obtine punctajul cel mai mare ( Exemplu: pentru premiul I se acorda 5 pct., premiul II 4 pct., premiul III 3 pct. Daca un concurent participa la 3 sectiuni si obtine 2 premii I si un premiu III el va avea 13 pct). Se va acorda: TROFEUL FESTIVALULUI (celui mai complex concurent), 3 trofee pe fiecare categorie de varsta (primilor 3 concurenti cu punctajul cel mai mare), TROFEU pentru fiecare sectiune si trofee pe grupe, precum si premii I, II, III si mentiuni.
Concursul se va desfasura pe mai multe sectiuni:

I. Sectiunea “ARTA PRIN IMAGINI” –se vor trimite filmari, clipuri, videoclipuri reprezentand talentul fiecarui participant (muzica usoara, muzica populara, etno, folk, clasica, instrumentala, dans modern, balet, dans contemporan, street-dance, poezie, fabula, film, teatru,pictura, grafica, eseu, felicitari, colaje, obiecte decorative sau alte activitati artistice)
La aceasta sectiune lucrarile vor fi trimise in format electronic pe e-mail clubarticraiova@yahoo.com (fotografiate, scanate pentru Arte plastice) sau incarcate pe youtube sau pe e-mail prin transfer impreuna cu fisa de inscriere.
Lucrarile trebuie sa contina obligatoriu numele autorului. In cazul lucrarilor colective (teatru, film, dansuri, grup vocal, etc) vor fi premiati doar participantii care se inscriu in concurs.
Se va participa pe baza de sponsorizare in valoare de 20 lei/participant/moment artistic. Un profesor poate participa in concurs cu minim 5 elevi, fiind premiat atat profesorul cat si elevii. Profesorul va primi diploma si adeverinta.
II. SECTIUNEA “MUZICA”
INDIVIDUAL ( Pop romanesc, Pop international, Folclor, Doina, Folk, Etno, Instrumental classic, Instrumental popular)
GRUP (duete, trupe, ansambluri, grup vocal)
Categorii de varsta: PRESCOLARI si CLS, 0, CLS. I si II, CLS. III si IV, CLS. V si VI, CLS. VII si VIII, LICEU, SENIORI
Se va participa pe baza de sponsorizare: 150lei/pers/moment artistic la individual si 30 lei/pers. la grup mic (max. 6) si 20 lei/pers. la grup peste 7 pers.
Durata maxima a momentului nu va depasi 4 min la individual si 6 min. la grup.
Se va evalua calitatile vocale si interpretative (intonatie, calitatile timbrului vocal, stil interpretativ, relatia text-varsta, etc.); prezenta, tinuta si miscare scenica.
Participantii la Sectiunea MUZICA care participa la mai multe categorii din aceasta sectiune incepand de la a 2-a vor depune 50lei/categorie.
III. SECTIUNEA “DANS”
-SOLO si DUETE (orice stil de dans: modern, balet, contemporan, hip-hop, break-dance, latino,etc)
-FORMATII, ANSAMBLURI, TRUPE
Se va participa pe baza de sponsorizare: individual si duet 50lei/pers/moment artistic, 30 lei/pers. la grup mic (max. 6) si 15 lei/pers. la grup peste 7 pers.
Durata maxima a momentului nu va depasi 5 min.
La jurizare se va tine cont de: nivelul tehnic al dansului, complexitatea dansului si prezentarea armoniei si tehnicii in grup, muzicalitate in dans si coregrafie, spectaculozitatea coregrafiei, expresie si daruirea dansatorilor in executarea dansului, nivelul de dificultate al pasilor de dans, originalitatea coregrafiei, aspect/Impresie artistica.
IV. SECTIUNEA “ARTA TEATRALA”
-INDIVIDUAL ( monolog,poezie, fabula, etc)
-GRUP (sceneta)
Se va participa pe baza de sponsorizare: individual 50lei/pers/moment artistic individual, 30lei/pers trupe cu max. 5 pers. si 15 lei/pers. trupe cu minim 5 pers.
La individual se va prezenta un moment cu durata maxima 4 min. La scenete se poate prezenta un moment cu durata de maxim 10 min.
La jurizare se va tine cont de: textele alese trebuie sa reflecte varsta si preocuparile interpretilor, realizarea unui act artistic complet care sa corespunda cerintelor estetice si filosofice operelor alese a fi transpuse teatral, omogenitatea trupei, armonizarea interpretarii actorilor, talentul actoricesc, stapanirea limbajului scenic, impresie artistica.
V. SECTIUNEA “MODELING” –prezentarea unei tinute la libera alegere si a unei tinute de carnaval
Sponsorizare: 50 lei/pers.
La jurizare se va tine cont de: naturalete, atitudine, expresivitate, adaptare la tinuta prezentata, modul in care sunt folosite in prezentari accesoriile pentru a se remarca cel care le prezinta, -modul in care se merge pe scena, tinuta corpului,tinuta capului, privirea, emotia pe care o transmite publicului, utilizarea momentelor de oprire “in poza”, inventivitatea momentului prezentarii, a prezentei scenice, tinuta aleasa pentru proba respectiva


Pentru inscriere va rog sa ne trimiteti urmatoarele date pe clubarticraiova@yahoo.com
-nume si prenume concurent sau nume grup/duet/trupa
-telefon/mail/facebook
-sectiunea si categoria de varsta
-localitate
-Piesa (titlu, compozitor, textier)
-negativ si pozitiv pentru MUZICA, ilustratia muzicala pentru DANS
-dovada achitarii sponsorizarii Sponsorizarea se va vira in cont RO20BTRL01701201483335xx , titular cont Neagoie Daniela Maria cu specificatia “pentru ARTEFEST”. In ziua concursului toti participantii vor primi chitanta de sponsorizare.
Inscrierile se fac pana la 10 martie 2017.


DECLARATIE ANGAJAMENT
Prin prezenta, declar oficial faptul ca trimitind formularul de inscriere sunt de acord cu regulamentul festivalului si cu conditiile impuse de organizatori.
STIU, INTELEG, SINT DE ACORD CU FAPTUL CA, LA ACESTA VIRSTA, COPILUL MEU NU ESTE IN FORMA ARTISTICA DE VIRF A CARIEREI SALE, CA TREBUIE SA SE MAI PREGATEASCA, CA POATE AVEA IN CONCURS MOMENTE NU ATIT DE REUSITE PRECUM CELE ALE ALTOR CONCURENTI.
DE ACEEA:
Ma oblig sa am fata de membrii juriului, organizatori,concurenti, apartinatorii acestora, personalul tehnic implicat in concurs sub orice forma, un comportament demn, elegant,controlat. Respect regulile acestui concurs.
Am inteles faptul ca formula de jurizare a concursului vizeaza in mod egal ambele probe, si ca operatiunile de formare a mediei finale inlatura cea mai mare si cea mai mica medie acordata fiecarui concurent astfel incit posibilitatea defavorizarii sau a favorizarii intentionate de catre vreun jurat este eliminata din start.
Ma oblig sa nu comentez defaimator sub nici o forma deciziile juriului cunoscind faptul ca ma expun posibilitatii de a fi tras la raspundere pe cale legala pentru aceste manifestari cit si pentru efectele pe care acestea le produc.
Inteleg ca, daca abdic de la comportamentul civilizat, echilibrat, daca voi incerca sa ocolesc sau sa nu respect regulile acestui concurs cit si indicatiile primite de la organizatori risc eliminarea concurentului in orice faza a competitiei si ca nu voi mai putea inscrie NICIODATA copilul la nici o editie a festivalului.
In plus, acesta va putea informa publicul cit si pe alti organizatori de concursuri, prin orice mijloace, despre faptele mele.
Declar ca in momentul in care am expediat fisa de inscriere cunosc toate prevederile de mai sus si le accept.
Completand aceste date tehnice declar ca am luat la cunostinta conditiile prezentate si ca ma angajez sa respect instructiunile de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu