Festivaluri concurs muzica 2020


sâmbătă, 27 mai 2017

Regulament - Concursul " SOUND MUSIC FEST" , 17-18 iunie 2017 , Pitești

CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI CLASICĂ

,,SOUND MUSIC FEST”

Ediția I

17-18 iunie 2017

Pitești

DISPOZIȚII GENERALE:
Concursul Național de Muzică Ușoară și Clasică „Sound Music Fest” se adresează interpreților vocali și instrumentali de muzică ușoară, populară și clasică. Secțiunea clasică vizează atât pe cei care studiază muzica în mod profesionist (școli și licee de muzică), dar și amatorilor doritori să se afirme în acest gen.

OBIECTIVELE CONCURSULUI:
            Concursul are ca scop încurajarea tinerelor talente, cultivarea interesului pentru muzica ușoară, populară și clasică, stimularea copiilor și tinerilor cu aptitudini diferite, precum și depistarea și promovarea talentelor artistice.

ORGANIZATORI:
Concursul Național de Muzică Ușoară, Populară și Clasică „Sound Music Fest” este organizat de SC. Sound Music Art SRL-D, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș.

DESFĂȘURAREA CONCURSULUI:
            Concursul se desfășoară în perioada 17-18 iunie 2017 și cuprinde cinci secțiuni:
A.     Muzică ușoară (soliști vocali)
Categorii de vârstă:
-          4-6 ani;
-          7-9 ani;
-          10-12 ani;
-          13-15 ani;
-          16-19 ani.
            Pentru asigurarea sonorizării, la secțiunea „Muzică ușoară”, interpreții vor trimite negativele (suportul instrumental), până la data de 12 iunie 2017, pe adresa de mail a concursului. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs. La fiecare categorie de vârstă se acordă premii I, II, III și mențiuni. Se va acorda trofeul secțiunii „Muzică ușoară”. Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii speciale.
B.      Muzică populară (soliști vocali)
Categorii de vârstă:
-          6-8 ani;
-          9-11 ani;
-          12-14 ani;
-          15-19 ani.
            La secțiunea „Muzică populară”, concurenții pot evolua în concurs acompaniați de instrumente tradiționale, sau cu suport digital. Interpreții care vor avea acompaniamentul înregistrat pe suport digital, vor trimite materialele până la data de 12 iunie 2017, pe adresa de mail a concursului.Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs. La fiecare categorie de vârstă se acordă premii I, II, III și mențiuni. Se va acorda trofeul secțiunii „Muzică populară”. Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii speciale.
C.      Muzică clasică (canto clasic)
Categorii de vârstă:
-          14-16 ani;
-          17-19 ani.
            La secțiunea „Canto clasic”, participanții vor interpreta o piese la alegere, din literatura muzicală clasică. Participanții vor fi acompaniați de un pianist corepetitor. Corepetitorii vor avea la dispoziție un pian electric. Nu se acceptă negative.La fiecare categorie de vârstă se acordă premii I, II, III și mențiuni. Se va acorda trofeul secțiunii. Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii speciale.
D.     Muzică instrumentală clasică
·         Elevi ai școlilor și liceelor de muzică
Categorii de vârstă:
-          8-11 ani;
-          12-15 ani;
-          16-19 ani.
            Participanții vor interpreta în concurs o piesă la alegere din repertoriul muzicii clasice. Durata maximă a prestației este de 5 minute.De asemenea, concurenții vor trimite pe mail copie de pe carnetul de elev, din care să reiasă unitatea școlară unde este înscris. La fiecare categorie de vârstă se acordă premii I, II, III și mențiuni. Se va acorda trofeul secțiunii. Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii speciale.
·         Elevi care nu studiază muzica în cadrul liceelor și școlilor de muzică
Categorii de vârstă:
-          8-11 ani;
-          12-15 ani;
-          16-19 ani.
            Participanții vor interpreta în concurs o piesă la alegere din repertoriul muzicii clasice sau moderne. Durata maximă a prestației este de 5 minute.De asemenea, concurenții vor trimite pe mail copie de pe carnetul de elev, din care să reiasă unitatea școlară unde este înscris. La fiecare categorie de vârstă se acordă premii I, II, III și mențiuni. Se va acorda trofeul secțiunii. Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii speciale.
Pentru această categorie, în fișa de înscriere se va specifica anul de studiu al instrumentului, la rubrica „Categoria de vârstă”.

E.      Muzică instrumentală (instrumente populare)
Categorii de vârstă:
-          7-11 ani;
-          12-15 ani;
-          16-19 ani.
Participanții vor interpreta în concurs o piesă la alegere din repertoriul muzicii populare. Durata maximă a prestației este de 5 minute.De asemenea, concurenții vor trimite pe mail copie de pe carnetul de elev din care să reiasă unitatea școlară unde este înscris. La fiecare categorie de vârstă se acordă premii I, II, III și mențiuni. Se va acorda trofeul secțiunii. Organizatorii își rezervă dreptul de a acorda și alte premii speciale.
Pentru această categorie, în fișa de înscriere se va specifica anul de studiu al instrumentului, la rubrica „Categoria de vârstă”.

LOCUL DESFĂȘURĂRII:
Festivalul va avea loc în sala de festivități a Muzeului Județean Argeș (intrarea Planetariu), în felul următor:
-          participanții pentru secțiunile A și C vor evolua în concurs sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 10:00.
-          participanții pentru secțiunile B, D și E vor evolua în concurs duminică, 18 iunie, începând cu ora 12:00.

Premierea se va face la sfârșitul fiecărei secțiuni.

JURIUL:
Juriul va fi format din personalități ale muzicii românești și profesioniști în domeniu.

CONDIȚII DE PARTICIPARE:
Participanţii vor achita o taxă de 70 ron, taxă care va fi depusă în contul RO09INGB0000999905177251 (Banca ING, pe numele SC. Sound Music Art SRL-D). Dovada achitării va fi trimisă pe mailul concursului, până la data de 12 iunie 2017, împreună cu fișa de înscriere, completată și semnată, și copia de pe certificatul de naștere.
Suportul audio pentru secțiunile A și B va fi trimis tot pe mail, până la aceeași dată – 12 iunie 2017.
*Participanții de la secțiunile D și E vor anexa și copie de pe prima filă a carnetului de elev.
Concurenţii care din motive personale nu se prezintă în concurs, nu vor primi taxa de participare înapoi.

ALTE DISPOZIȚII:
Adresa de mail pe care se vor trimite materialele necesare înscrierii în concurs este soundmusicart@gmail.com. Înscrierea se poate face și direct la sediul firmei.
Pentru informații suplimentare, puteți accesa adresa de fecebook Sound Music Fest, site-ul www.soundmusicart.ro, sau ne puteți contacta la numărul de telefon 0735 723 489.
Cheltuielile de transport, masă și cazare vor fi suportate de participanți.

DISPOZIȚII FINALE:
Ordinea intrării în concurs va fi afișată pe site-ulwww.soundmusicart.ro și pe pagina de facebook - Sound Music Art, în data de 15 iunie 2017.
Concursul va fi promovat în cadrul mass media și al rețelelor de socializare, organizatorii rezervându-și dreptul de utilizare a tuturor materialelor audio foto și video din cadrul concursului.
Respectarea regulamentului este obligatorie pentru toți participanții. Nerespectarea acestuia, atrage cu sine eliminarea din concurs.
Nu se admit contestații.

Fișă de participare
CONCURSUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ, POPULARĂ ȘI CLASICĂ
,,SOUND MUSIC FEST”
Ediția I, 17-18 iunie 2017

Numele și prenumele concurentului.......................................................................
Data nașterii ......................................................................................................
Secțiunea.......................................................... Categoria de vârstă.....................
De la (unitatea școlară).......................................................................................
Îndrumător (Nume, telefon, adresa de mail) ..........................................................
....................................................................................................
Repertoriu..........................................................................................................
.........................................................................................................................
Anexez:        
a)      Dovada achitării taxei de participare;
b)      Copie de pe certificatul de naștere;
c)      Copie de pe prima pagină a carnetului de note (doar pentru secțiunile D și E);
d)      Suportul audio (negativul) pentru piesa interpretată în concurs (unde ese cazul).

Subsemnatul......................................................., în calitate de reprezentant legal al minorului ............................................................., declar că sunt de acord ca Sc. Sound Music Art Srl-D să utilizeze imaginea fiului/fiicei mele pentru promovarea Festivalului Național „Sound Music Fest” în mass-media, site-uri, sau pe rețelele de socializare.

Subsemnatul......................................................., în calitate de reprezentant legal al minorului ......................................................, declar că îmi asum responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiei interpretate în concurs de către fiul/fiica mea.



              Data                                                                                           Semnătura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu