Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 7 ianuarie 2013

Regulament Festival " BUCURESTI KIDS MUSIC" , 23 februarie 2013 , București

REGULAMENT FEST. BUCURESTI KIDS MUSIC EDITIA I.

Capitolul I. – Dispozitii generale 

Art. 1. Festivalul National „ Bucuresti Kids Music „ este o manifestare artistica de nivel national organizata de Asociatia Culturala Belle Arti licentiata de U.C.M.R. - A.D.A.
Art. 2.  Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si adolescentilor talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta, si nu in ultimul rand crearea unor puntii de prietenie intre concurenti. De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.

Art. 3.  Festivalul National „ Bucuresti Kids Music „ este un eveniment anual care se desfasuara in 2 etape :

* Faza de preselectie
* Faza finala – Concursul de interpretare

Capitolul II. – Conditii de participare 

Art. 4.  La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregatiti sa participe la acest gen de competitie.

Art. 5.  Concursul de intepretare va fi structurat pe urmatoarele categori de varsta :

* 4 – 6 ani/ 7 – 9 ani/ 10 – 12 ani/ 13 – 15 ani/ 16 - 18 ani si duete ( incluse in grupele de varsta )

Art. 6.  In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc si international, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.

Art. 7.  Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzarii. Aceasta implica şi folosirea fotografiilor şi a oricaror alte materiale audio şi video pt. site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt material produs de Asociatia Culturala Belle Arti.

Capitolul III. – Inscrierile la Preselectie 

Art. 8.  Inscrierile la Preselectie se fac pe baza urmatoarelor materiale:

* Fisa de inscriere – se descarca de aici
* Copie certificat de nastere
* 2 foto prim plan ( jpg )
* 1 piesa de muzica pop romanesca sau internationala ( pozitiv ) in format mp3
NU SE PERCEPE TAXA DE PRESELECTIE !!!

Art. 9.  Materialele vor fi trimise in perioada 07 – 31 Ianuarie 2013 pe adresa de e-mail:
               bucuresti.kidsmusic@yahoo.com
sau
                   asoc.bellearti@gmail.com
Dupa aceasta data nu se mai primesc materiale. Concurenti calificati care nu au materialele complete sunt descalificati, iar in concurs vor intra urmatorii concurenti in ordinea mediilor.

Capitolul IV. – Preselectia 

Art. 10.  Preselectia va avea loc pe data de 03 Februarie 2013. Juriul va audia fiecare piesa trimisa si va nota prestatia concurentilor, urmand a decide cine intra in finala concursului in urma mediilor acumulate. Lista cu finalisti se va afisa pe site-ul oficial al festivalului
                  luni 04 Februarie 2013.

Capitolul V. – Faza finala 

Art. 11.  Concurenti admisi in finala festivalului vor trimite pana la data de
                            13 Februarie 2013 :

* negativul piesei interpretate in concurs ( format mp3 )
* copia chitantei taxei de intrare in concurs/ jurizare in valoare de 130 ron/ solist individual si 180 ron/ duet depusa in contul :

                     RO69BTRL04301201207821XX
                    ( Titular Natalia Selaru )
                      Banca Transilvania

pe adresele de e-mail sus mentionate.
     * Se va mentiona pe copia chitantei numele concurentului !!!
Materialele trimise ptr. inscriere la preselectie, precum si taxa de inscriere in concursul final sunt nereturnabile.

Art. 12.  In concursul final concurentii/ duetele admisi vor interpreta piesa trimisa pe negativ orchestral pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. Fiecare concurent sau duet poate aduce pe scena orice sustinere artistica pe care o crede necesara ( grup vocal, grup de acompaniament, dansatori )

Art. 13.  Festivalul/ concurs „ Bucuresti Kids Music „ editia a I a, se va desfasura Sambata 23 Februarie 2013 incepand cu orele 10.30. Programul festivalului va fi afisat in timp util pe site-ul oficial al evenimentului.

Capitolul VI. - Juriul

Art. 14.  Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat de organizatori. Participarea in Juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.

Capitolul VII. - Jurizarea 

Art. 15.  Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.

Art. 17.  Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu subunitatile 25/ 50/ 75

Art. 18.  Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul va fi desemnat concurentul care obtine cel mai bun punctaj in urma  cumulării notelor acordate de Juriu.

Capitolul VIII. – Premii 

Art. 19. Se va acorda  Marele Trofeu al Festivalului National de Muzica Pop “ Bucuresti Kids Music “ Editia I.

Art. 20. Se va acorda la fiecare grupa de varsta Trofeul Festivalului National de Muzica Pop “ Bucuresti Kids Music “ Editia I.

Art. 21. Se va acorda si Trofeul Asociatiei Culturale Belle Arti.

Art. 22. Se va acorda la fiecare grupa de varsta  Locurile I. II. III. si Mentiuni
Se vor acorda si premii speciale oferite de juriu si sponsori.                        Se acorda si premii speciale in funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.

Art. 23.  Toti concurentii vor fi premiati.

Capitolul IX. - Obligatiile participantilor

* Sa respecte clauzele regulamentului festivalului.
* Sa semneze contractele de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
* Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
* Nesemnarea de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
* Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.

Capitolul X. - Obligatiile organizatorilor 
* Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
* Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
* Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
* Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
* Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Dispozitii finale

* Organizarea festivalului/ concurs se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecaruia.
* Resursele financiare si materiale necesare festivalului/ concurs provin din
  - Contributii directe ale institutiilor partenere
  - Sponsorizari pe baza de contracte, constand in sume virate in contul festivalului/ concurs sau diverse obiecte si servicii ( vouchere ) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
  - Taxele de participare in concurs ale concurentilor.
* Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac in colaborare cu principalii organizatori si autoritatile locale.
* Fiecare editie a festivalului/ concurs se bazeaza pe elaborarea unui proiect de venituri si cheltuieli realizat pana cel tarziu la sfarsitul unui an calendaristic aplicabil incepand cu primul trimestru al anului urmator.

 Informatii suplimentare, zilnic 10.00 – 20.00 la secretariatul Festivalului
              Tel. 0722.627.339/ 0767.216.893