Festivaluri concurs muzica 2020


duminică, 17 februarie 2013

Regulament Festival “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” , 24 - 27 aprilie 2013 , BUZĂU

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A FESTIVALULUI   NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ
“MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI”
BUZĂU  2013, ediţia a- II -a.

Capitolul I.
Dispozitii generale.
Art. 1. Festivalul Naţional de muzică  uşoară “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare artistică organizată de “ASOCIAŢIA PENTRU TINERET BUZĂU 2010” .
Art. 2. Scopul acestei manifestări artistice cu caracter competitiv  îl constitue promovarea artei interpretative muzicale şi creaţiei la un nivel ridicat calitativ,  descoperirea talentelor  in rândul copiilor şi tineretului, pentru realizarea educaţiei lor estetice, dezvoltarea imaginaţiei, a bunului gust, a respectului pentru valorile acestui gen de artă, eliminarea compromisurilor, imitaţiilor şi mediocrităţii. Se va urmări, deasemeni dezvoltarea la copii  şi tineri a spiritului de corectitudine, competiţie, prietenie şi fair-play în contextul  întrecerilor între valori. Evidenţierea la tinerii interpreţi, mai ales la cei cu vârsta cuprinsă între 15-20 ani a educaţiei muzicale de care dispun, într-un cadru organizat de concursuri muzicale destinate lor, dar şi a muncii didactice pe care o depun  îndrumătorii acestor tineri.
Art. 3. Festivalul Naţional “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare culturală care se desfăşoară anual  şi se organizează pe următoarele etape :
-          Faza de preselecţie
-          Faza finală – Festivalul- concurs care se desfăşoară pe cele două secţiuni, copii cu vârste cuprinse între (5)6-14 ani şi tineri cu vârste cuprinse între 15-20 ani, eveniment ce va avea loc în municipiul Buzău.
Capitolul II.
Condiţii de participare.
Art. 4. La acest festival de muzică uşoară, pot participa copii şi tineri interpreţi, individual, dar şi  grupuri de 2-5 membri, ai căror îndrumători şi părinţi consideră că au talent  în arta interpretativă muzicală şi sunt pregătiţi să participe la acest gen de concurs.
            Vârsta participanţilor este cuprinsă între 6 – 20 ani, iar  în situaţii excepţionale dând dovadă de talent interpretativ deosebit vor putea fi primiţi şi copii de la vârsta de 5 ani, participanţii vor fi împărţiţi pe grupe de vârstă, în cadrul celor două secţiuni.
            Concursul de interpretare individuală  se va desfăşura pe următoarele categorii de vârstă:
Secţiunea, copii :   (5) 6- 8 ani,   9- 11 ani,   12-14 ani,
Secţiunea, tineri : 15-17 ani, 18-20 ani
Art. 5.  Vor fi prezentate numai melodii din repertoriul românesc de muzică uşoară, muzică pentru copii (secţiunea copii), prelucrări folclorice, iar pentru copiii din grupa 12 -14 ani şi la secţiunea tineri , recomandăm şi melodii din repertoriul Mihaelei Runceanu, cântata în limba română şi o altă limbă străină .
Art.  6. Înscrierile la acest festival se fac în etapa de :
·          Preselecţie - pe baza următoarelor materiale:
a.    Interpreţii individuali:
  – un CD cu 2 melodii înregistrate în format wav(pozitiv şi negativ),mp3
  - fişa de înscriere  pentru preselecţie
  - copie certificat de naştere, sau C.I. după caz
  - 2 poze în format JPG
 -  copie chitanţă ( sau chitanţa ) cu taxa de înscriere – 50 Ron / concurent.
      b.  Pentru grupuri  (2-5 membri):
            - un CD  cu 2 melodii înregistrate (pozitiv şi negativ)  sau un colaj muzical, în format wav.
            - lista cu membrii grupului la care se anexează copiile după certificatele de naştere, sau a C.I. ale concurenţilor din grup.
            - fişă de înscriere
            - o fotografie a grupului în format JPG
            - copie chitanţă (chitanţă) – 25 Ron /  membru grup
* Fiecare concurent individual sau grup, va trimite CV-ul fiind necesar în fişa ce va fi expusă pe site în momentul afişării rezultatelor PRESELECŢIEI.
            Taxele de înscriere preselecţie vor fi plătie în contul :
RO 87 RNCB  0318 0310 7000 0001  - Titular Mihalascu Ioana, deschis la Banca BCR - Filiala Buzău.
     Faza finală– înscrierile se fac pe baza următoarelor materiale:
             - 1 CD cu negativul piesei selectionate de juriu (în format wav);
                - fişă de înscriere în festival
             - copie chitanţă  (chitanţa) – taxa de înscriere pentru faza finală : 70 Ron, pentru interpreţii individuali  şi 35 Ron / membru grup, pentru grupuri.
             - taxa de înscriere la etapa finală va fi depusă în contul:  RO 87 RNCB  0318 0310 7000 0001  - Titular Mihalascu Ioana, deschis la Banca BCR - Filiala Buzău.
* Pentru finală fiecare grupă de vârstă va cuprinde 15 concurenţi la individual, iar secţiunea grupuri mici(2-5 membrii) va cuprinde 10 formaţii.      
 Taxa de înscriere pentru cele două etape este nereturnabilă.
Toate materialele ce vor fi trimise atît pe e- mail cît şi prin poştă sunt nereturnabile.
ADRESA DE  E- MAIL ESTE URMĂTOAREA : concurs@mugurinoi.ro
ADRESA POŞTALĂ:  ASOCIAŢIA PENTRU TINERET BUZĂU 2010, STRADA UNIRII NR.1  BUZĂU, JUDEŢUL BUZĂU
Perioada de înscriere pentru preselecţie este 1 februarie – 25  martie  2013.
Preselecţia va avea loc în perioada 26 martie - 31 martie 2013. Rezultatele vor fi afişate până în 31 martie 2013.
Perioada de înscriere pentru finală : 1 - 15.04.2013
Pentru înscrierea în finală ultima data acceptată este cea de 15 aprilie data de trimitere prin poştă.
După această dată nu se mai primesc materiale, concurenţii calificaţi care nu şi-au completat dosarele de înscriere sunt descalificaţii, iar în concurs vor intra urmatorii concurenţi în ordinea mediilor.
* Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi, sau de către comisia organizatorică.
Capitolul .III.
Programul festivalului.
Art. 7. Festivalul se va desfăşura în perioada 24– 27 aprilie 2013 pe parcursul a trei zile, după un program bine stabilit de organizatori.
            - Pentru concurenţii care sosesc în Buzău cu o zi înainte de începerea festivalului şi care solicită cazare, se asigură cazare şi masă în condiţiile ce se vor afişa pe site-ul festivalului cu o lună înainte de concurs.
            - Programul festivalului va fi afişat şi va include alături de etapele de repetiţie şi concurs, excursii , carnaval cu momente  distractive, concursul de miss şi mister, conferinţă de presă, spectacole conexe,  la care vor participa toţi concurenţii ce se anunţă din timp pentru a putea fi incluşi în program, întreceri sportive, expoziţii de pictură, cu concurs. 
Art. 8. Din juriul festivalului vor face parte personalităţi marcante ale culturii şi muzicii din  România,  compozitori textieri şi interpreţi ,reprezentanţi ai partenerilor.
Criteriile de selecţie şi jurizare sunt:
a.    Cântecul să corespundă particularităţilor de vârstă şi temperamentale (melodie şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor.
b.    Evoluţia să fie plăcută, fără emoţie şi disconfort, să conţină elemente originale şi să încânte publicul.
c.    Participantul să dea dovadă de : claritate timbrală, intonaţie, amplitudine vocală, dicţie şi emisie vocală foarte bune.
d.    Să aibă un stil interpretativ specific vârstei privind expresivitatea melodiei şi conţinutul textului, dând dovadă de valoare interpretativă şi performanţe vocale.
e.    Să aibă costumaţie adecvată cântecului şi vârstei
f.      Se va depuncta vulgaritatea şi imitaţia.
g.    Juriul poate admite în concurs coregrafii şi trupe proprii de dansatori, jurizarea în acest caz se va face pentru tot momentul în ansamblu asumat de concurent.
h.    Deciziile juriului sunt irevocabile şi incontestabile
Art. 9. Participarea în jurii este remunerată prin convenţii civile, cuantumul fiind stabilit  de organizatori în funcţie de etapa şi bugetul fiecărei ediţii.
Capitolul  IV.
Premii si diplome.
Art.10. Pentru participanţii la fiecare secţiune de concurs se institute următoarele premii:
-        Pentru individual : premiul 1, 2,3 şi o menţiune
-        Pentru grup : premiul 1, 2, 3 şi o menţiune
        §       Se acordă trofeul festivalului pentru fiecare secţiune: copii şi tineret concurentului care a obţinut cea mai mare medie din concurs cu note peste 9,00, în cadrul fiecărei secţiuni.
        §       Premiul “Mihaela Runceanu” pentru cea mai buna interpretare a unei piese muzicale din repertoriul Mihaelei Runceanu., pentru toate secţiunile, indiferent de secţiunea şi categoria de vârstă.
       §       În afara premiilor stabilite în bani sau obiecte, se vor acorda în funcţie de posibilităţile financiare şi alte recompense sub forma premiilor speciale.
        §       Toţi participanţii vor primi mapa festivalului ce va conţine: diploma de participare la festival, ecusonul (medalia) festivalului, CD-ul festivalului, pliantul cu programul de desfăşurare a festivalului  şi surpriza festivalului.
Capitolul  V.
Resurse umane, financiare, administrative.
Art. 11.Întreaga organizare a festivalului se desfăşoară sub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecăruia.
Art. 12.  Resursele financiare şi material necesare festivalului provin din:
-  contribuţii directe ale instituţiilor partenere,
- sponzorizări pe bază de contracte, constând în sume virate în contul festivalului  sau diverse obiecte (aparatură, îmbrăcăminte, materiale, produse alimentare, rechizite şcolare, jucării, etc.) preluate pe bază de proces verbal de predare -  primire
-  taxele de participare ale concurenţilor.
Art. 13.Organizarea preselecţiei precum şi acoperirea cheltuielilor prilejuite de aceasta, se fac în colaborare cu principalele instituţii  organizatoare precum şi cu autorităţile locale.
Art. 14.Fiecare ediţie a Festivalului se bazează pe elaborarea unui plan de venituri şi cheltuieli realizat până cel târziu la sfârşitul unui an calendaristic aplicabil începînd cu primul trimestru al anului următor
Informaţii suplimentare : zilnic între orele 10-14 la secretariatul Festivalului şi pe site-ul festivalului: www.mugurinoi.ro
Telefoane de contact:  Tel/ Fax 0238 718 510,
Mobil: 0721 017 416/ 0765 434 477 /0727 663 355
Coordonator de proiect,
Dr.IOANA MIHALAŞCU


FESTIVALUL NATIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET
„MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI”

FORMULAR DE ÎNSCRIERE INTERPRETARE -  INDIVIDUAL
INTERPRETARE MUZICĂ POP
 
Nume Prenume ……………………………………………………….             
Vârstă …………………………………………………………………..
CNP-Certificat naştere  …………………………………………………
Localitatea de unde vine (INSTITUŢIA)  ………………………………………..
Adresă/ E-mail şi telefon contact ………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………...
PROFESOR COORDONATOR:...............................................
TITLUL PIESEI / COMPOZITOR- TEXTIER
        1...................................................
        2.................................................

O SCURTĂ DESCRIERE A ACTIVITĂŢII INTERPRETULUI:




                                                DATA;                                                                                                     SEMNĂTURĂ
                                                                                                                                          
 PROFESOR COORDONATOR
                                                                                                                                                         (INSOŢITOR GRUP)

____________________________________________________________________________________________

FESTIVALUL NATIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET
„MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI”
 
 
FORMULAR DE ÎNSCRIERE
INTERPRETARE MUZICĂ POP – GRUPURI (2-5 MEMBRI)
 
NR.CRT
NUME , PRENUME
VÂRSTA
CNP – CERTIFICAT NAŞTERE
LOCALITATEA DE UNDE VINE (INSTITUŢIA)
ADRESA-
E-MAIL, TELEFON CONTACT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 


 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
              
PROFESOR COORDONATOR:...............................................
                TITLUL PIESEI (COLAJULUI) / COMPOZITOR- TEXTIER
                                1...................................................
                                2.................................................
                O SCURTĂ DESCRIERE A ACTIVITĂŢII GRUPULUI:










                                                DATA;                                                                                       SEMNĂTURĂ
                                                                                                                                 
PROFESOR COORDONATOR
                                                                                                                                            
(INSOŢITOR GRUP)

_______________________________________________________________________________________
ACORD COMPOZITOR /PĂRINTE
 
DECLARAŢIE
   
   SUBSEMNATUL ...............................................CI/BI SERIA.................. NR.........................ELIBERAT DE ........................................ LA DATA DE  ................................. DOMICILIAT ....................................................................................................................................
COMPOZITOR/CONCURENT/ PĂRINTE/ PROPRIETAR AL :
PIESA 1..............................................
PIESA 2....................................................
PREZENTATE LA FESTIVALUL NATIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU COPII ŞI TINERET „ MIHAELA RUNCEANU- PENTRU VOI MUGURI NOI” BUZĂU 2013 , EDIŢIA II , DE CONCURENTUL .................................................
GRUPUL .......................................................
 DIN LOCALITATEA....................................................
DECLAR CĂ SUNT DE ACORD CU CESIONAREA DREPTURILOR CE DERIVĂ DIN PRESTAŢIILE ARTISTICE ŞI ÎNREGISTRĂRILE AUDIO ŞI VIDEO ALE TUTUROR MANIFESTAŢIILOR PRILEJUITE DE FESTIVAL.
 
 
                                                SEMNĂTURA,
  
__________________________________________________________________________________________