Festivaluri concurs muzica 2020


marți, 19 martie 2013

Festivalul "VOLARE" , 25-30 septembrie 2013 , Tg. Neamț

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ PENTRU COPII

VOLARE

Tîrgu NeamȚ, ediȚia a IV - a , România, 2013

REGULAMENT

 


Asociația Culturală Star, organizează in perioada 25 - 30 septembrie 2013, editia a IV-a, a Festivalului International de Muzica Usoara pentru Copii VOLARE, Tg. Neamț, România, in parteneriat cu Casa Culturii ” Ion Creangă” Tg. Neamț, Primaria orașului Tg. Neamț, Consiliul Județean Neamț, Ministerul Culturii și Patrimoniului National.

Festivalul VOLARE este un concurs de interpretare și creatie. Concursul îşi propune să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini orașul Tg. Neamț precum și zona Neamțului și a Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: INTERPRETARE SI CREATIE si pe patru categorii de vârstă : 6-8 ani, 9-11 ani, 12 - 14 ani, 15 – 18 ani. La sectiunea INTERPRETARE pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda premii ( locul I, II, III),mentiuni și premii speciale. Trofeul Internațional VOLARE se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia sa a reușit să se evidențieze în mod cu totul deosebit.
La sectiunea CREATIE se vor premia concurentii care prezinta melodia cu premiile I, II, III, mențiune, iar compozitorul și textierul vor primi câte o diplomă.
Concurentii care participa la sectiunea interpretare nu vor participa și la sectiunea de creatie.
Concurenții care au fost premiați la edițiile anterioare cu trofeul festivalului, trofeul grupei de vîrstă ( obținut la ediția din anul 2012) și locurile 1 ( obținute la ediția din anul 2011) nu pot participa la ediția de anul acesta. Excepție fac concurenții care schimbă grupa de vârstă sau participă la altă secțiune.

Secțiunea INTERPRETARE
  • ntecul să corespundă particularităților de vârstă (melodie și text), să exprime preocupările și aspirațiile copiilor ;
  • Evoluția să fie plăcută, să conțină elemente originale și să incite publicul,
  • Intonatie, claritate timbrală, amplitudine vocală, dicție și emisia vocală să fie foarte bune
  • Stil interpretativ specific varstei privind expresivitatea melodiei și conținutul textului
  • Nu se admit piese din alte genuri muzicale : - etno, jazz, clasic, simfonic etc.
  • Costumație adecvată vârstei concurentului și melodiei.

Secțiunea CREAȚIE

  • Participă la creație numai piesele care sunt in primă auditție;
  • Compozitorul melodiei va trimite o declarație pe proprie răspundere în acest sens ;
  • Melodia și textul să fie adecvate vârstei concurentului;
  • În finală vor fi acceptate maxim două melodii ale unui compozitor.
PRESELECTIE INTERPRETARE
Fiecare concurent va trimite două piese înregistrate format mp3, pozitiv urmând ca după preselecție, finaliștii să trimită negativul piesei selectate și acordul scris al compozitorului.
Piesa selectată de juriu va fi obligatoriu interpretată în concurs. Textele cantecelor vor fi transcrise în limba română și în limba engleză (traducere libera).

Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de preselectie in functie de calitatile vocale ale concurentilor si de melodiile propuse ( având în vedere și spațiul de cazare limitat ).
Se vor trimite obligatoriu următoarele documente: fișa de înscriere si o fotografie color, în prim plan, pe suport jpeg, fara microfon sau alte accesorii.

CONDITII GENERALE


Se admit cantece de largă circulatie din repertoriul national și internațional al adulților ( cover ) numai cu acordul titularului drepturilor de autor.
Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a preselectiei.
Negativele pot contine si backing vocal dar realizat pe o linie melodică diferita de cea interpretata de concurent (mai ales la refrene).

Concurentul trebuie să dețină acordul scris al compozitorului și textierului privind cesionarea drepturilor de autor pentru realizarea cd-ului festivalului, pentru difuzare în timpul și după desfășurarea festivalului.
Taxa de înscriere la preselectie este de 75 lei ( + comisionul bancar ) și vor fi trimise în contul : Asociatia Culturala Star RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania SUCURSALA Piatra – Neamț, până la data de 15 iulie 2013.
Copia ordinului de plată se va scana si va fi trimis impreuna cu celelate documente pentru preselecție prin email pe adresa  Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii Volare 2013: festivalvolare@yahoo.com
Rezultatele preselecției vor fi afișate pe site-ul festivalului www.festivalvolare.ro, pe site-ul www.cristianalivej.ro și pe blogul www.ghidulfestivalurilor.blogspot.ro până la data de 01 august 2013.
CONCURS ( FAZA FINALĂ)

Participantii admisi in concurs vor trimite:
  • acordul compozitorului (formularele sunt anexate la sfarșitul regulamentului )
  • copie dupa chitanta de achitare a taxei de concurs.

Taxa de participare în finala festivalului este de 100 lei ( + comisionul bancar ) și vor fi trimise în contul: Asociatia Culturala Star RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania SUCURSALA Piatra – Neamț, până la data de 15 august 2013.

Ținuta de gală a concurenților este obligatorie în prima zi de festival, în ziua evoluției fiecărui concurent și în ziua de gală.

Fiecărui concurent îi este asigurată coregrafia cu trupe de specialitate care au nevoie de timp pentru pregătire.
Laureaţii care nu sunt prezenţi la Gala de decernare a premiilor sunt descalificaţi.
Nerespectarea acestor cerințe atrage după sine eliminarea din concurs.
Organizatorii festivalului suportă cheltuielile de cazare si masă a tuturor concurentilor și a câte unui însoțitor începând cu data de 26.09.2012 până la data de 30.09.2013 din tara si din strainatate. Concurentii admisi in festival din judetul Neamt nu beneficiaza de cazare, ci doar de masa de pranz pe toata perioada de desfasurare a manifestarii.
Cazarea este oferită de Centrul Social Cultural ” Sf. Paisie de la Neamț” Mănăstirea Neamț - www.cscneamt.lx.ro
Locurile la cazare sunt limitate. În cazul în care sunt mai multe persoane care doresc să însoțească participanții vă rog să menționați până la data de 15 august 2013 numărul de însoțitori. Tarife cazare și masă însoțitori/zi: 100 lei/zi ( cazarea 40 lei, masa 60 lei- pensiune completă).

Deciziile juriului de concurs și preselectie sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0040 756550526 sau prin internet la adresa de email: festivalvolare@yahoo.com ; WEB: www.festivalvolare.ro

Programul zilelor de repetitii și de concurs vor fi afisate pe site-ul festivalului.
Pentru orice nelamurire contactati organizatorii.

ORGANIZATORII FESTIVALULUI UREAZA
TUTUROR PARTICIPANTILOR MULT SUCCES !



Festivalul Internațional Volare 2013
Tg. Neamț, ROMANIA








D E C L A R A T I E




Subsemnatul …………………………………………… posesor al C.I./ B.I. seria ……
numarul ……………………….. eliberat de ……………………………. la data de ……………………
compozitor, declar ca piesa …………………………… prezentata de concurenta(ul)…………………………………. din …………………………… la Festivalul International de muzica usoara pentru copii Volare Tg. Neamț 2013, este o piesa in prima auditie (nu a mai fost prezentată in alte concursuri, fara aparitii la TV, radio, albume, youtube).





Semnatura
……………………………..










Festivalul Internațional Volare 2013

Tg. Neamț, ROMANIA




FISA PERSONALA A CONCURENTULUI LA PRESELECTIE

Nume si prenume :

Varsta :

Localitate :

Telefon mobil/telefon fix :

E -mail :

Piesa nr. 1 : - Compozitor (fara initiale) :
- Textier (fara initiale) :

Piesa nr. 2 : - Compozitor (fara initiale) :
- Textier (fara initiale) :

Data nasterii :

Adresa :

Nume si prenume insotitor concurent :

Serie si numar B.I. / C.I. insotitor concurent :

Scoala pe care o reprezintă în concurs :

Profesor îndrumător :

Activitate : - participari la concursuri, emisiuni TV, radio, C.V.-ul concurentului, premii
obtinute.








Festivalul Internațional Volare 2013

Tg. Neamț, ROMANIA




DECLARAȚIE




Subsemnatul ……………………………………… posesor al C.I./B.I. seria ………
nr. ........eliberat de ……………………………… la data de ……………compozitor al piesei …………………………….. prezentata la Festivalul International de Muzica Usoara pentru copii Volare Tg. Neamț 2013, de concurenta(ul)………………………………. din ………………….., declar ca sunt de acord cu cesionarea drepturilor ce deriva din prestatiile artistice si inregistrarile audio si video ale tuturor manifestatiilor prilejuite de festival.





Semnatura
……………………………………...