Festivaluri concurs muzica 2020


duminică, 21 iulie 2013

Concursul "LIGA CAMPIONILOR" , 25-28 iulie 2013 , Râșnov





COMUNICAT







De la " X-Factor ", " Vocea Romaniei ", " Romanii au talent ", " Next Star ", Festivalul ' Mamaia " sau Festivalul " Mamaia Copiilor " ... direct pe scena " Ligii Campionilor " din Rasnov !

De 4 ani incoace, Mihai Traistariu organizeaza Concursul International de Muzica Pop " Liga Campionilor ".
Batalia-bataliilor, cum o numeste artistul ... 
De ce ii spune asa ? Simplu ! Pentru ca aici, se intrec in competitie numai CAMPIONII, cei mai valorosi tineri din Romania, premianti la alte concursuri muzicale de gen.
Anul acesta Primarul Rasnov-ului, dl. Adrian Vestea, impreuna cu dl. Constantin Ungureanu - presedintele Asociatiei " Rosenau Turism " si cu interpretul Mihai Traistariu au pus umarul la organizarea celei de-a IV-a editii a acestui prestigios concurs. Tineri din toata tara, cu varste cuprinse intre 5 si 100 de ani, au dat navala si s-au inscris in marea batalie. Au fost selectati unul cate unul, exact ca in fotbal, in 5 etape eliminatorii, astfel ca, dupa 6 luni de zile avem cei 24 de finalisti. 15 juniori ( 5 - 15 ani ) si 9 seniori ( 16 - 100 de ani ). Cei mai buni din cei mai buni ...
Cel mai mic concurent are 11 ani iar cel mai mare - 35.
Sunt de peste tot : Oradea, Cluj Napoca, Piatra Neamt, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Constanta, Bucuresti, Adjud, Fetesti, Targu Mures, Fagaras, Baia Mare etc.

Toti cei 24 de finalisti ( juniori si seniori ) se gasesc aici : 
www.ligacampionilor.com/Finala_2013.html

Marea finala va avea loc in perioada 25 - 28 iulie, in frumoasa statiune turistica RASNOV si va fi transmisa in direct pe TV S Brasov. Intreg spectacolul va fi prezentat de Irina Palade - moderator, realizator si producator tv, o prezenta care se incadreaza perfect in peisajul Ligii Campionilor, un nume cu greutate, poate cel mai important nume la ora actuala dintre televiziunile brasovene.
Vor fi 3 seri de concurs si o seara de gala. In prima seara toti concurentii vor avea de cantat un cover ( o piesa celebra din repertoriul international ). In a doua seara de concurs cu totii vor canta o piesa romaneasca iar in a treia seara - o piesa la alegere.
Juriul, format din specialisti in domeniu, va fi alcatuit din nume importante ale muzicii romanesti : Mihai Traistariu ( presedintele juriului ), Doina Morosanu ( castigatoarea Trofeului " Steaua fara nume " in 1974 ), Andreea Olariu ( finalista la " Vocea Romaniei ", castigatoarea Trofeului " Mamaia ", 2011 - la sectiunea Creatie ), Liliana Cornila ( premiul al II-lea la Festivalul ' Mamaia ", 1988 ), Daniela Hantiu ( actrita, decana Facultatii de Arte, in cadrul Universitatii " Ovidius " din Constanta ), Catalin Dascalu ( compozitor, producator muzical pentru trupa Heaven, Mihai Traistariu, Lala Band, Bambi etc ), Claudiu Bulete ( compozitor, producator muzical pentru diversi artisti, proaspat castigator al Trofeului " Mamaia Copiilor " 2013, compunand piesa castigatoare de la sectiunea Interpretare ), Romeo Zaharia ( interpret, castigator al Premiului al II-lea la Mamaia - 1997, solist - alaturi de Nico - la Teatrul de Revista " Toma Caragiu " din Ploiesti ), Mad Heart ( tenor, prezent cu videoclipurile sale pe diverse radiouri si televiziuni din Romania si din strainatate ), Alina Todasca ( textier, manager si PR pentru diversi artisti ), Mirela Bulete ( textier, producator CB Media ).
Recitalurile vor fi asigurate de membrii juriului, dar si de Brianna ( Bianca Nita ), castigatoarea Trofeului Junior " Liga Campionilor " in 2012 sau de Costel Lazaroiu ( acest Dan Spataru de Rasnov ).
Notele juriului vor fi date la vedere, in direct pe TV, astfel incat publicul din fata televizorului sa-si poata face singur o idee despre evaluarea cat mai corecta a competitorilor.

Concurentii vor avea masa si cazarea gratuite la pensiunile din statiune iar organizatorii le-au pregatit diverse surprize. Astfel, in afara concursului care va avea loc seara de seara, pe timpul zilei, in afara de repetitii, concurentii vor vizita principalele obiective turistice din frumosul RASNOV - oras devenit in 2012 - statiune turistica de interes national. In aceeasi perioada se desfasoara si Zilele Orasului Rasnov, asa incat, cetatenii locului vor avea parte, si ei, de un regal al distractiei !
Concurentii si juriul, pe toata perioada concursului, vor avea ocazia sa vada Cetatea Rasnovului, Biserica Evanghelica, Pestera " Valea Cetatii ", dar si deja celebra trambulina de schiuri, unde au loc frecvent - diverse competitii mondiale de sarituri cu schiurile.
Totul va culmina cu Festivalul National Ecvestru, care are loc exact in aceeasi perioada cu Liga Campionilor, astfel incat concurentii vor putea vedea pe viu - concursuri de cai.

Anul acesta Liga Campionilor se poate lauda ca are in competitie concurenti finalisti la marile concursuri de talente, transmise pe Tv.
Astfel, in marea competitie " Liga Campionilor " s-a inscris Teodora Sava, castigatoarea locului al II-lea la emisiunea " Next Star " de pe Antena 1, mai avem doi concurenti finalisti anul acesta la " X-Factor ", un concurent la " Romanii au talent " si inca unul la " Vocea Romaniei ". Prin contractul pe care acestia il au momentan - n-avem voie sa dezvaluim numele concurentilor prezenti in viitoarele show-uri televizate, insa acestia vor putea fi vazuti incepand cu urmatorul sezon - direct pe TV, in marile competitii amintite. De asemenea, s-a inscris la Liga in competitie - chiar castigatoarea Trofeului " Mamaia Copiilor " - 2013 - Ilinca Bacila dar si Grupul " Vivere ", castigator al Trofeului " Mamaia Copiilor " in 2012 sau, de asemenea, Miruna Gavris, castigatoare a trofeului in acelasi an.
Multi dintre concurenti au trecut pe la Festivalul " Mamaia " sau chiar " Mamaia Copiilor ", de unde au plecat cu premii importante.Chiar va fi o lupta frumoasa intre cei mai buni din cei mai buni !
Noi ne mandrim, astfel, ca Liga Campionilor are aceasta mare sansa sa adune laolalta o pleiada de talente reale, confirmate si de alte mari competitii de gen !

Sponsorii acestei editii sunt : Casa de moda " LICOR ", Pensiunea " Casa Rasnoveana ", Terasa " La Promenada ", eMenTi, Vasers, Dexion.

Mihai Traistariu : " Obsesia mea e una singura - talentul TREBUIE sa invinga non-valorile ! Aceasta competitie, " Liga Campionilor in Muzica ", e facuta cu un scop si anume - acela de a arata publicului larg - care ne sunt valorile, care ar trebui sa ne fie idolii, cine sunt oamenii care merita lauri, cine sunt cei care merita apreciere si sustinere. Tinerii din ziua de azi sunt derutati ! Ziarele si televiziunile prefera kitsch-ul si non-valoarea in detrimentul talentului. Totul pentru o farama de audienta in plus ... Si-atunci ... ce ne facem oameni buni ? Ce exemple au copiii nostri ?
" Liga Campionilor " se vrea o competitie dreapta, unde cei mai buni din cei mai buni ... vin sa concureze cu drag si dragoste de muzica, unde batalia crunta se transforma in placerea de a concura, unde valoarea primeaza iar talentul iese INTOTDEAUNA in fata !
Voi sustine mereu oamenii valorosi, cu atat mai mult muzicienii care chiar demonstreaza prin premiile lor - ca sunt apreciati nu numai la noi, dar si peste hotare !
Si-mi mai doresc ca " Liga Campionilor in Muzica " sa devina peste ani ... cea mai mare si cea mai corecta competitie muzicala, in care sa se intreaca cele mai bune voci din Romania si de peste hotare ! "