Festivaluri concurs muzica 2020


duminică, 3 noiembrie 2013

Casting "VOCES CAUTĂ O VOCE" , 16 noiembrie 2013 , Galaţi


REGULAMENTUL CASTINGULUI
„VOCES CAUTĂ O VOCE”

 Asociaţia Cultural Artistică „Megastar” (denumită în cele ce urmează „Organizator”) organizează în data de 16 noiembrie 2013 un concurs de muzică uşoară pentru copii şi tineret de tip casting (denumit în continuare „Casting”) pentru selectarea unui număr de 10 copii/tineri cu vârste cuprinse în intervalul 8-20 ani, în vederea integrării acestora în grupul „Voces”.


Scopul castingului îl reprezintă identificarea, promovarea şi încurajarea copiilor şi tinerilor talentaţi în domeniul interpretării muzicale din regiunea judeţelor Galaţi- Brăila, oferindu-le tinerilor interpreţi de muzică uşoară posibilitatea exprimării artistice precum şi şansa de a lua parte la proiectul „Voces” al ACA Megastar.
Înscrierea şi participarea la castingul „VOCES caută o voce” se vor face în termenii şi condiţiile prezentului regulament.

Obligaţiile organizatorului:
- Organizează castingul, pune la dispoziţie sala de spectacole, spaţiile de repetiţie necesare desfăşurării castingului.
- Asigură buna desfăşurare a preselecţiei şi imparţialitatea acesteia.

Obligaţiile concurenţilor şi ale însoţitorilor:
Concurenţii şi însoţitorii acestora trebuie să respecte toate prevederile prezentului regulament, arătând un nivel ridicat de disciplină şi respect faţă de ceilalţi participanţi, membrii juriului, organizatorii festivalului şi public, sub sancţiunea eliminării din concurs.

Metodologia înscrierii în concurs
Perioada de înscriere la castingul „VOCES caută o voce” este cuprinsă între 28 octombrie şi 10 noiembrie 2013. Pentru finalizarea înscrierii fiecare concurent trebuie să îndeplinească cumulativ toate condiţiile de mai jos:
a)      încadrarea în intervalul de vârstă 8-20 ani;
b)      furnizarea de date de identificare şi informaţii corecte şi complete cu privire la persoana concurentului şi la piesele propuse pentru concurs, conform cerinţelor din fişa de înscriere şi din acordul deţinătorului drepturilor de autor pentru piese (muzică şi text), ori o declaraţie pe propria răspundere privind acordul de utilizare a piesei din partea deţinătorului drepturilor de autor;
c)      achitarea taxei de participare şi confirmarea plăţii;
d)      furnizarea unei copii a unui act de identitate (certificat de naştere, CI, CR, paşaport) valabil;
e)      furnizarea suportului audio în format .mp3 şi a fotografiilor în format .jpg.

Participanţi
La castingul „VOCES caută o voce” se pot înscrie copii şi adolescenţi cu înclinaţii în domeniul interpretării muzicale având vârsta cuprinsă în intervalul 8-20 ani care domiciliază ori au reşedinţa pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila.
Castingul „VOCES caută o voce” se desfăşoară pe patru grupe de vârstă:
· Grupa I: 8-10 ani;
· Grupa a II-a: 11-13 ani;
· Grupa a III-a: 14-16 ani
· Grupa a IV-a: 17-20 ani

Interpretare
Concurenţii vor interpreta live piesele cu care participă în concurs.
Concurenţii au libertatea să aleagă modalitatea de acompaniament pentru interpretarea vocală (instrumental live / negativ cu aranjament orchestral / a-capella). În cazurile în care concurenţii aleg acompaniamentul cu negativ orchestral, aceştia au obligaţia de a pune la dispoziţia organizatorului până la data limită de înscriere în concurs negativul în format digital. Negativul orchestral poate conţine voci de susţinere (grup vocal) cu condiţia ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală. În cazul în care acompaniamentul ales este instrumental live, concurentul va furniza informaţii complete cu privire la numărul şi felul instrumentiştilor, în vederea asigurării condiţiilor tehnice de sonorizare.

Condiţii de participare:
· Concurenţii trebuie să se încadreze în limitele de vârstă menţionate;
· Se vor trimite prin e-mail, la adresa casting@asociatiamegastar.ro următoarele:
- fişa de înscriere conform anexei cu toate rubricile completate
- Copie după certificatul de naştere sau CI;
- 1 fotografie artistică color în format .jpg
- câte un negativ în format .mp3 pentru fiecare piesă cu care concurentul doreşte să participe în concurs (dacă este cazul);
· Taxa de participare, în valoare de 25 RON, se va plăti în contul RO21 UGBI 0000 1520 0956 3RON al Asociaţiei Cultural Artistice Megastar deschis la Garanti Bank, cu menţiunea „taxă participare casting” la explicaţiile transferului, iar confirmarea plăţii se va trimite prin e-mail la adresa menţionată anterior; asigurarea suportului tehnic şi logistic pentru formaţiile instrumentale (solistul cântă acompaniat de live band) poate genera cheltuieli suplimentare – dacă vă încadraţi în această categorie întrebaţi ÎNAINTE de achitarea taxei de participare;
· În cazul în care concurentul/concurenta va interpreta melodii cu negativ, suportul muzical va fi pe CD audio.
Organizatorul nu îşi asumă nicio răspundere cu privire la drepturile de autor ale pieselor intrate în concurs, obligaţia de a clarifica acest aspect împreună cu compozitorii şi textierii revenind în totalitate participanţilor.

Jurizare
Juriul va cuprinde personalităţi în domeniul muzical precum: compozitori, dirijori, coregrafi, producători muzicali, muzicieni, interpreţi de muzică etc.
La preselecţie se vor admite maxim două melodii, dintre care cel puţin una din repertoriul românesc, în limba română, adecvate categoriei de vârstă din care concurentul face parte. Pentru jurizare este suficient interpretarea unei singure melodii. Durata melodiei nu poate depăşi 4 minute.
În concurs, punctajele se vor acorda conform următoarelor criterii de jurizare:
  • calităţile vocale ale concurentului, ritm şi intonaţie corectă;
  • acurateţea interpretării vocale;
  • nivelul de dificultate al repertoriului prezentat;
  • dicţie şi claritatea pronunţiei;
  • coregrafie şi mişcare scenică;
  • ţinută şi impresie artistică;
  • repertoriul să nu depăşească posibilităţile vocale ale participantului şi să fie adecvat vârstei.
Notarea concurenţilor se va face în direct.
Clasamentul reprezintă ordinea ierarhică a notelor acordate de juriu participanţilor.
Deciziile juriului sunt irevocabile şi nu pot fi contestate.
Juriul îşi rezervă dreptul de a reduce numărul finaliştilor.
Concurenţii care vor trece de etapa preselecţiei vor fi convocaţi la o întâlnire cu staff-ul Asociaţiei Megastar care se ocupă de proiectul VOCES. Ierarhizarea concurenţilor se va face în funcţie de punctajele obţinute, indiferent de grupa de vârstă. În cazul retragerii sau renunţării unui candidat admis, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anunţa pe următorul clasat din lista celor prezenţi la preselecţie.
Toţi concurenţii vor primi diplome de participare.


Alte aspecte organizatorice
Ordinea intrării în concurs este hotărâtă de organizatori prin tragere la sorţi în cadrul şedinţei tehnice şi va fi afişată la scenă.
Toţi participanţii vor avea ocazia să repete pe scenă conform programărilor realizate şi afişate de organizatori. Timpul de repetiţie alocat fiecărui concurent nu poate depăşi 1 minut. Concurenţii vor respecta întocmai precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs şi repetiţii.
Candidaţii cu fişe de înscriere (preselecţie, concurs) completate necorespunzător vor fi excluşi din concurs.
Materialele şi taxa de participare nu se returnează.
Nerespectarea termenelor de trimitere a materialelor, sau absenţa unora dintre acestea, atrage după sine pierderea dreptului de a participa la preselecţie şi de a intra în concurs.
Organizatorii îşi rezervă dreptul să modifice regulamentul în funcţie de rezultatele preselecţiei - să anuleze o secţiune sau să modifice numărul de participanţi.
Anunţarea finaliştilor va avea loc la sfârşitul zilei de concurs.
În deschiderea şi în închiderea concursului grupul Voces va susţine un microrecital.
Accesul în sală este rezervat cu prioritate juriului, presei, susţinătorilor şi organizatorilor. Biletul de intrare pentru public este de 5 lei. Aceeaşi sumă va fi percepută cu titlu de taxă de participare în public şi susţinătorilor care doresc să facă parte din publicul spectator.
Toţi participanţii, juriul şi concurenţii împreună cu părinţii (sau tutorii legali ai) acestora vor semna o declaraţie prin care confirmă faptul că au citit termenii şi condiţiile de organizare a castingului şi se angajează să respecte prevederile regulamentului pe întreaga durată a concursului.
Toţi concurenţii şi ceilalţi deţinători de drepturi va trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, publicarea şi difuzarea numelor lor, a imaginilor, vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzării. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video făcute la repetiţii şi în culise, pentru CD-ul evenimentului, site-ul oficial sau oricare alt produs al Asociaţiei Megastar.
Ora previzionată pentru începerea castingului este 10:00 A.M.
Programul final al evenimentului va fi afişat în săptămâna 11-15.11.2013
  
Pentru informaţii suplimentare:
Monica Măciuceanu 0748108288
Bogdan Căldăraru 0741254321
casting@asociatiamegastar.ro


CASTINGUL „VOCES CAUTĂ O VOCE!”
Galaţi - România 2013

Fişa de înscriere
A.    Informaţii concurent:
-         Nume şi prenume:………………………………………………
-         Vârsta:………………………………………………………………..
-         Categoria de vârstă:…………………………………………….
-         Adresa:……………………………………………………………….
-         Telefon:………………………………………………………………
-         E-mail:…………………..……………………………………………
-         Palmaresul (participări la concursuri, emisiuni TV, radio, premii obţinute): …………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………

B.     Informaţii piese înscrise în preselecţie:

-         Piesa nr. 1: Titlu ………………………………………………
    Compozitor…………………………….. Textier……………………………………….

-         Piesa nr.2: Titlu …………………………………
    Compozitor………………………….. Textier……………………………………….


Data ………………………….



ORGANIZATORII  UREAZĂ  TUTUROR  PARTICIPANŢILOR  

MULT  SUCCES!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu