Festivaluri concurs muzica 2019

Calendarul festivalurilor concurs de muzica 2019
mai 2019 , iunie 2019 , iulie 2019 , august 2019 , septembrie 2019 , octombrie 2019 , noiembrie 2019 , decembrie 2019


FESTIVALURI 2019 JUDEŢE:

Calendarul inscrierilor la festivalurile concurs de muzica 2019
mai 2019 , iunie 2019 , iulie 2019 , august 2019 , septembrie 2019 , octombrie 2019 , noiembrie 2019 , decembrie 2019

luni, 13 octombrie 2014

Regulament - Festivalul "CÂNTEC DE STEA" , 5-7 decembrie 2014 , Piatra Neamț

Asociatia Children Forever
 si
Centrul pentru Cultura si Arte ,,Carmen Saeculare”
Piatra Neamt-Romania
organizeaza
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL PENTRU
COPII  SI  TINERET

CANTEC DE STEA

PIATRA  NEAMŢ  -  ROMÂNIA
      5 decembrie – 7 decembrie  2014
editia  a- V a


                                                           In parteneriat cu :
Consiliul  Local  Piatra Neamt        Consiliului Judeţean Neamt
Ministerul Educaţiei Nationale
Radio Romania Regional Iasi,
Teatrul  Tineretului  Piatra  Neamt        Inspectoratul Şcolar Judeţean  Neamţ
Colegiul National ,,Calistrat Hogas”- Piatra Neamt
Gradinita cu Program Prelungit ,,Veronica Filip”- Piatra Neamt
1 tv Neamt,  Est tv  Neamt, TLM Neamt
Clubul ,,Viva Alegria” Piatra  Neamt        Clubul  ,,Artis’’  Piatra  Neamt
Clubul  ,,Milady”  Piatra  Neamt

         Festivalul este un eveniment cultural inedit, reunind muzica uşoară si tradiţională, cu specific de iarna, interpretate de copii cu vârstele cuprinse între 5 si 18 ani. Concurs şi spectacol, dedicat sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, patronat de iubitul povestitor Ion Creangă si Zâna Zapezii, preambul al sărbătorilor de iarnă, festivalul nostru face sa rasune in fiecare an la Piatra Neamt, glasuri de copii din toata tara. Festivalul isi asuma un rol educativ, impunand concurentilor ca repertoriul  si tinuta scenica sa fie adecvate varstei.
        Festivalul organizeaza incepand cu aceasta editie, sase sectiuni.
        Tinutul fermecat al Neamţului, încărcat de istorie, tradiţii populare, şi realizări contemporane este, pentru trei zile, gazda micilor interpreţi de muzică pop si /sau muzică traditionala, dar si arta fotografica.  Este un prilej de întâlnire între participanţi, parinti si profesori, de cunoastere a orasului si imprejurimilor. Organizatorii îşi propun să ofere concurenţilor şansa sa-l sarbatoreasca  pe Mos Nicolae in decorul mirific al scenei festivalului, imbracata in luminile sarbatorilor.
        Interpreţii se pot prezenta însoţiţi de grupuri coregrafice, îşi pot alege şi pregăti singuri coregrafia, astfel încât momentul prezentat să fie cât mai original. Concurenţii vor oferi publicului ocazia să se bucure de întâlnirea diverselor stiluri: muzică usoara (pop, jazz, etno, musical, etc.) şi muzica traditionala cu tematica de iarna sau tradiţională - colind.        
        Cele trei zile ale festivalului se vor transmite audio-video on-line prin www.radioiasi.ro, iar televiziuni locale si nationale vor prelua imagini, care vor fi difuzate in emisiuni pentru copii.
        Locul de desfasurare:  Teatrul Tineretului - Piatra Neamţ
        Pentru a evita nemultumirile parintilor si profesorilor din anii precedenti, rugam profesorii sa inscrie in festival copii cat mai bine pregatiti, chiar daca sunt incepatori. Consideram ca rolul acestui festival este sa aduca zambet pe fata participantilor in prag de sarbatoare si un plus de experienta fiecarui concurent.  De aceea vom incuraja participarea copiilor.
       


REGULAMENT

       1.Concurenţii vor trimite până la data de 20 noiembrie pe adresa de E-mail: cantecdestea@gmail.com:
    1.1.Fişa de înscriere (rugam sa completati CNP-ul participantului, toate rubricile fisei, numerele de telefon si adresele de E-mail parinti/profesori; compozitorul/textierul piesei, palmaresul concurentului) ; pentru grupuri se va completa numele Grupului, membrii grupului, varsta si CNP-ul fiecarui copil.
    1.2.Copie după certificatul de naştere; pentru grupuri copie dupa toate certificatele de nastere ale membrilor.
    1.3.Pozitivul şi negativul piesei în format audio – se poate trimite in locul pozitivului un link sau o inregistrare video, a unei evolutii reprezentative pt. copil .
    1.4. Copie după dovada plăţii taxei de înscriere - participare
    1.5. Poza color in format jpg. bust, de preferat fara microfon, iar pentru grupuri o fotografie cu toti membrii.
    Atentie, daca in ceilalti ani am facut rabat de la aceste regului, anul acesta nu vom inscrie copiii care nu completeaza toate rubricile si nu trimit materialele pana la data de 20 noiembrie. Va rugam sa trimiteti toate materialele, astfel incat sa fie clar ce grup este si copiii din ce grup fac parte.
  
                                     FESTIVALUL  SE  VA  DESFASURA   IN   SASE  SECTIUNI

1. Sectiunea ,,Interpretare muzica usoara”
Pentru aceasta sectiune piesele vor avea temă de iarnă sau sărbători de iarnă, putand fi diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc.
Sectiunea Interpretare muzica usoara se va desfasura pe cinci grupe de varsta:
-grupa 5 – 7 ani; -grupa 8 – 9 ani; -grupa 10 - 12ani; -grupa 13 – 14 ani; -grupa 15 - 18 ani
Se calculează vârsta împlinită de copil până la data concursului. Daca si anul acesta vor fi grupele foarte mari, vom face mai multe grupe de varsta, pentru a veni in sprijinul copiilor.
2. Sectiunea ,,Interpretare muzica traditionala solisti si grupuri mici”
Pentru secţiunea „muzică traditionala”, piesele vor fi autentice, colinde specifice zonei din care vin concurenţii. Se va desfasura pe grupe de varsta, in functie de numarul copiilor inscrisi.
3. Sectiunea ,,Grupuri mici”  formate din 2-5 copii care canta+dansatori
 Pentru aceasta secţiune piesele vor avea temă preferabil, dar nu obligatoriu, de iarnă sau sărbători de iarnă, putand reprezenta diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc. cu durata de max. 6 minute.
4. Sectiunea Creatie – ,,Melodia anului ”
Piesa, care va fi prezentata in concurs, este preferabil, dar nu  obligatoriu, sa fie  in  prima auditie. Este obligatoriu sa fi fost compusa si interpretata cu alte ocazii numai in anul 2014. Este preferabi dar nu obligatoriu, sa aiba tematica de iarna. La aceasta sectiune se vor premia copiii,  compozitorii si textierii pentru creatie. Pentru aceasta secţiune piesele pot prezenta diverse genuri, cu durata de maxim 3.30 minute.
5. Sectiunea ,,Masti muzicale ”
Pentru aceasta secţiune piesele pot avea si alta temă decat cea de iarnă sau sărbători de iarnă, putand fi diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc. Concurentii vor imita, in momentul lor, un personaj de musical sau un cantaret preferat (interpretarea, mimica, miscarea scenica si costumul vor fi cat mai apropiate de original). Se va trimite pentru preselectie pozitiv sau imagini video. Obligatoriu se vor inlocui in text versurile neadecvate varstei, pastrand insa spiritul si tema initiala a piesei. Se vor alege piese, personaje, costume, miscare scenica potrivite varstei si spiritului educativ al festivalului, care se adreseaza copiilor si tinerilor.
6. Sectiunea ,,Arta fotografica”
Pentru aceasta sectiune se vor trimite on-line materialele cu tematica de iarna si sarbatori de iarna, realizate de copii si tineri cu varstele cuprinse intre 10- 17 ani.

ATENTIE!
 A. Sectiunile 3, 4 si 5 nu se vor desfasura pe grupe de varsta.
 B. La sectiunile 1, 2, 3, 4 si 5 pot participa si concurenti care au primit trofee de grupa in editiile anterioare la orice sectiune. La sectiunea 4 pot participa si copiii care au primit trofeul festivalului.
 C. Textul pieselor si  tinuta concurentilor trebuie sa fie adecvata varstei.
 D. Concurentii de la sectiunile de muzica usoara si muzica traditionala, pot avea baking vocal, altul decat linia melodica a piesei.
       E. Durata pieselor trebuie să fie intre 2,90 - 3,30minute;
       F. Negativele nu vor fi niciodata folosite de alti copii;
       G. Concurentii care in anul precedent au primit mentiune, se pot prezenta cu aceeasi piesa;
      Concurentii care in anii anteriori au primit trofeul festivalului, sunt invitati sa participe in recital, dar sa ia legatura cu organizatorii pana la data de 17 noiembrie.
      G. Participanţii inscrisi în concurs se vor regasi, până la data de 25 noiembrie, pe site-ul www.cantecdestea.info, www.childrenforever.org. Urmariti anunturi de ultima ora si pe paginile de facebook: Cantec de stea, Children Forever, Adina Panaitescu, Andreea Panaitescu, Centrul pentru Cultura si Arta ,,Carmen Saeculare”. Pe aceste site-uri si pagini de facebook veti gasi noutati, ordinea intrarii in concurs si programul festivalului.
      G. Participantii se pot inscrie la mai multe sectiuni. Se pot inscrie la Sectiunea Interpretare concurentii care au luat trofee de grupa in anii precedenti, chiar daca in acest an nu schimba grupa de varsta.
      H. Va rugam sa respectati ordinea de intrare la proba de microfon, fiecare participant repeta strofa si un refren, vrem sa evitam situatiile din anii precedenti, cand copii au folosit timpul pentru repetitii la scena. Acestea se fac la club. Proba de microfon este pentru reglarea sunetului.
      I. Intrarea în  concurs se va face in ordine alfabetica.
      J. Jurizarea se va face in avantajul creerii de ex-aequo. Mediile se vor calcula de catre organizatori in prezenta tuturor membrilor juriului. Se acordă premii la toate categoriile de vârstă in ordinea mediilor şi ex-equo pentru diferenţe de până la 10 sutimi, astfel:
Trofeul categoriei - un singur trofeu,  dar se multiplica Premiul I, II, III, Mentiuni
           Se acordă un singur TROFEU „CANTEC DE STEA” 2014.
      K. Nota cea mai mică şi cea mai mare se exclud din medie. Jurizarea va fi făcută de specialişti în domeniul muzical, cu experienţă în manifestări artistice dedicate copiilor.
      L.  Premiile vor fi aceleaşi, pentru toate secţiunile si vor consta în trofee, diplome si cadouri.
      M. Daca optati pentru coregrafie asigurata de organizatori, va rugam sa scrieti in fisa de inscriere, cu rugamintea de a plati, suma modica pentru dansatorii care muncesc pentru copiii dvs. Acestia fac repetitii in afara programului obisnuit. Ei functioneaza la un club, care plateste curent, costume, profesor. Aceasta suma va fi depusa impreuna cu taxa de festival in contul asociatiei (35 lei / coregrafie).
      Vor fi afisate in toate punctele de interes  ale teatrului, locatiilor de cazare si masa, listele concurentilor cuprinzand ordinea de intrare in concurs si programul festivalului.
             
COSTURI  PENTRU  INSCRIERE  LA  FESTIVAL

         Concurentii platesc Taxa de inscriere si participare in festival: 150 lei / concurent – Sectiunea interpretare, Sectiunea ,,Mascute muzicale”, Sectiunea ,,Melodia anului”, Sectiunea ,,Muzica traditionala”.  Copiii care participa la Sectiunea grupuri platesc 100 lei / copil care canta in grup.  Daca un concurent participa si la grup si la interpretare, plateste 150lei / interpretare si 75 lei / grup. Daca un concurent se inscrie la mai multe sectiuni individuale, plateste 100 Ron / sectiune. Concurentii Sectiunii Arta fotografica vor depune taxa 75 lei.
Taxa se va  depune în contul Asociatia ,,Children Forever” RO82RZBR0000060013582215, cu menţiunea: Festivalul „Cântec de stea” si numele  copilului. Taxa poate fi depusa si personal la organizatori pana la finalizarea inscrierilor.
In fisa de inscriere a grupului se vor scrie numele si varsta componentilor grupului.
         Participanţii, vor bifa cu ,,X” in fisa de inscriere si vor clarifica si cu organizatorii - prof. Elena Pandea, tel. 0743134014, daca doresc rezervare la Caminul Liceului Economic si masa. Va recomandam acest camin renovat, camerele au baie proprie, televizor si doua sau trei paturi. Vom cauta si pensiuni pe care le vom recomanda.
       Parintii vor plati la sosire 30lei/noapte/pat pentru cazare, administratorului caminului. Platile se vor face catre administratorul caminului la sosire, de preferinta vineri intre orele 12-18. Masa se poate servi la Restaurantul Casa Noastra, aflat in apropiere, pe Str. Liliacului, o locatie foarte frumoasa, unde organizatorii au negociat suma de 35 lei/trei mese /zi / persoana, dar se poate servi si partial. Aceasta plata preferentiala se va face pe baza listelor  participantilor la festival.
       Noutate! Se poate opta pentru cazare si masa la Grand Hotel Ceahlaul (locul petrecerii) unde am negociat si am obtinut pretul de 110lei / persoana / zi – include cazare si 3 mese. Va rugam sa specificati unde doriti cazarea.
        ,,Petrecerea lui Mos Nicolae” va avea loc  sambata seara, dupa concurs. Toti concurentii din festival si un insotitor, sunt invitati sa se distreze, sa se cunoasca. Petrecerea va  fi asigurata de organizatorii festivalului in Salonul albastru, Grand Hotel Ceahlaul.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Ziua 1: Vineri 5. 12. 2014
-ora 9.00 - Sosirea şi cazarea participanţilor, distribuirea materialelor promoţionale;
-ora 9.00 - 12.30 – proba de microfon pentru grupele si  sectiunile care evolueaza in prima zi de concurs, se repeta o data strofa si referen
ORA 13.00 DESCHIDEREA FESTIVALULUI - toti concurentii vor fi prezenti imbracati
-ora 13.30 - Sectiunea interpretare - grupa  5-7ani                                                                                                         
-ora 14.30 - Sectiunea interpretare - grupa 8 - 9 ani
-ora 15.30 - Sectiunea interpretare – grupa grupa 10 - 12 ani
-ora 16.30 - Sectiunea interpretare grupa 13-14 ani
-ora 17.30 - Sectiunea interpretare – grupa 15-18 ani
Ziua 2: Sâmbătă 06.12.2014
-ora 8-9.30-mic dejun;
-ora 10.00–12,00 – proba de microfon – Teatrul Tineretului Piatra Neamt se repeta o data strofa si referen
-ora 12.00 – 13.30 - masa de pranz
ORA 12,30 DESCHIDERE A DOUA ZI DE CONCURS
-ora 12.30 - Sectiunea  muzica populara
-ora 13.30 –Sectiunea ,,Masti muzicale”
-ora 15.30 - Sectiunea creatie ,,Melodia anului”
-ora 16,00 - Sectiunea ,,Grupuri”
-ora 18.00 - petrecerea lui Mos Nicolae Piatra Neamt va avea loc la Salonul Albastru, Grand Hotel Ceahlaul
Ziua 3: Duminica 07.12.2014
-ora 8-10.30 - mic dejun;
-ora 10.30 – 14.00 – timp liber
-ora 13.00 –- Gala laureaţilor
- ora 16.00  „La revedere, Piatra Neamţ” -  Plecarea participanţilor
         In gala vor canta copiii  care vor obtine  trofeele.
          Promovarea festivalului si concurentilor se va face in: presa  scrisa, Radio Iasi, EST Tv Neamt, TvM Neamt, 1Tv Neamt. Se va transmite festivalul audio-video on-line prin www.radioiasi.ro.  
 Echipa de realizare a festivalului :
           Cu sprijinul Consilier judetean prof. Iulia Serban
 • Presedinte Asociatia Children Forever - arh. Adina Panaitescu – tel. 0722.210284
 • Director festival – prof. Codruţa Sava – tel. 0721.821317
 • Director Artistic - arh. Adina Panaitescu – tel. 0722.210284
 • Co-organizator Director Centrul de Cultura si Arte Carmen Saeculare
        ec. Carmen Nastase- tel. 0722293281 
 • Regie artistica, scenografie – arh. Adina Panaitescu
 • Coordonatori artistici – prof. Miluta Cristal, prof. Narcisa Pavel
 • Relatii publice, mass-media – ec. Carmen Nastase, prof. Nina Manolache
 • Logistica - prof. Elena Pandea, ec. Carmen Nastase, prof. Nina Manolache
 • Departament protocol – prof. Elena Pandea, prof. Mara Florea
 • Coordonator economic – ec. Maria Chelaru
 • Coregrafia – Clubul Artis, Clubul Alegria, Clubul Milady, Piatra Neamt
  Nu uitati sa verificati frecvent site-ul nostru www.cantecdestea.info pentru a afla noutati!        
                                                                                   Vă aşteptăm cu drag


FESTIVALUL  NAŢIONAL DE  MUZICA PENTRU COPII ŞI TINERET
CANTEC DE STEA PIATRA  NEAMŢ  - ROMÂNIA -editia  a-V-a
                              Fişă de înscriere  SECTIUNEA……………,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Date concurent:
Nume şi prenume:……………………………………………………………………………………….
Vârsta:………CNP……………………………………………..Categoria de vârstă:…………………
Adresa  domiciliului:………………………………………………………………………………………...
Telefon parinte:…………………………Adresa E-mail parinte:………………………………………...
Date Profesor:
Nume si prenume:……………………….. ………………………………………………………………..
Telefon profesor:………………………… Adresa E-mail profesor: ……………................................
Datele pieselor prezentate pentru preselecţie:
Titlul piesei: ......................................................................................................................................
Muzică:…………………………………….........Text:………………………………………………..........
Scurt CV:...........................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Date însoţitor:
Nume şi prenume:……………………………........  Calitatea (părinte, profesor) ……………………..
Calitatea (părinte, profesor): …………………………………………………………............................
Telefon de contact:.......................................... Adresă E-mail:………………………………………..
Solicitări speciale, atentionari:......................................................................................................
Coregrafia asigurata de: …………………………………………………………………………………..
Cazare pentru noaptea de ...  – 5dec. ; ...  – 6dec.; ... – 7dec. bifati si sunati Unde doriti?
Masa pt. ...  -5 dec., ... - 6dec., ...  -7dec., -8dec. Unde doriti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu