Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 9 aprilie 2015

Regulament - Festivalul "EURORITM" , 10 -12 iulie 2015 , Gura Humorului

 FESTIVALUL INTERNATIONAL
 “EURORITM”
                      10 -12 iulie 2015
GURA HUMORULUI, ROMANIA


REGULAMENT PENTRU CONCURENTII DIN ROMANIA 


1.PARTILE IMPLICATE IN EVENIMENT

1.1 Organizatorii Festivalului “EURORITM”
ASOCIATIA CULTURALA EUROVOICES
IN PARTENERIAT CU
PRIMARIA ORASULUI GURA HUMORULUI
1.2 Participantii la festival
Tinerii interpreti cu varsta cuprinsa intre 15 si 35 de ani sunt invitati sa participe in competitie la urmatoarele categorii:
§  Interpretare- solisti vocali grupa 15-21 ani
§  Interpretare- solisti vocali grupa 21-35 ani

2.DESCRIEREA EVENIMENTULUI
Festivalul International EURORITM va avea loc in perioada 10-12 IULIE 2015 la Gura Humorului, Parc Arinis,  sub forma de spectacol-concurs live de muzica pop-rock, pe scena in aer liber cu public. Festivalul face parte din actiunile incluse in evenimentul “Zilele Humorului” 2015.
Preselectia
Se pot inscrie in competitie tineri solisti cu varsta intre 15 si 35 ani (neimpliniti). Solistii romani care doresc sa participe la editia 2015 a Festivalului International Euroritm trebuie sa se inscrie la preselectie in perioada 15 aprilie- 15 mai 2015 trimitand prin e-mail la contact@euroritm.ro un mesaj in acest sens insotit de:
·         descriere a  studiilor si activitatii muzicale specificand varsta si date de contact (telefon)
·         un link  internet video cu  o prestatie live reprezentativa;
·         dovada platii sumei de 150 de lei cu mentiunea “Sponsorizare  pentru organizarea Euroritm” in contul :
ASOCIATIA CULTURALA EUROVOICES
COD FISCAL 31709585
Cont bancar deschis la BRD Iasi RO94BRDE240SV32405782400
Vor fi acceptati in finala maxim 40 de solisti din tara si strainatate in total pentru cele doua categorii de varsta. Organizatorii asigura pentru toti concurentii finalisti din Romania participarea la festival fara taxe de participare,  cazarea  si masa GRATUIT la  hotel de minim trei stele incepand cu data de 9 iulie 2015- cina si pana in data de 13 iulie 2015- mic dejun.
Finalistii selectati vor primi invitatia de participare prin e-mail pana in data de 17 mai 2015 si mesaj telefonic pentru inscrierea in etapa urmatoare.
Pregătirea Festivalului
Fiecare participant care a primit invitația de participare va trimite la adresa de email: contact@euroritm.ro până cel târziu pe data de 5 iunie 2015 următoarele:
·         fisa de inscriere in finala ( anexa 1) completata corect, complet cu semnatura;
·         o scurta prezentare a concurentului (½ format A4, text format .doc ), pentru prezentatorul festivalului;
·         contractul de participare (anexa 2) semnat de catre concurent sau  reprezentantii legali ai concurentului minor;
·         copie certificat de nastere sau carte de identitate ;
·         o fotografie tip portret din care sa se vada in primul rand chipul, in format.jpg rezolutie minima 300 dpi;
·         Negativele  melodiilor ce vor fi interpretate in concurs in format. wav cu durata de cel mult 4.30 min fiecare.
Melodiile propuse de concurenti a fi interpretate in festival pot fi numai de muzica pop sau rock, cantata in stil caracteristic (nu stil academic sau clasic) cu respectarea specificului celor doua zile de concurs.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a solicita inlocuirea unei piese propuse de concurent daca aceasta nu respecta prevederile regulamentului sau daca aceasta a fost deja inscrisa  in concurs de alt concurent.
Concursul
Festivalul Euroritm incepe in data de 9 iulie 2015, concurenții având obligația de a se prezenta la locatia de cazare care va fi anuntata individual până la ora 21.30.
Concurentii vor interpreta doua melodii la alegere (dar care respecta prevederile regulamentului) in doua zile de concurs diferite.
·         In prima zi de concurs (10 iulie 2015) se va interpreta exclusiv in limba materna iar juriul va evalua in principal tehnica vocala conform sistemului de jurizare.
·         In a doua zi de concurs (11 iulie 2015) se va interpreta o melodie intr-o limba de circulatie internationala precum engleza, franceza, italiana sau spaniola, un hit international ritmat, iar juriul va evalua in principal comunicarea cu publicul, show-ul in ansamblul sau conform sistemului de jurizare. Durata melodiilor alese nu poate depasi 4.30 minute.
Gala de premiere va avea loc Duminica, 12 iulie 2015. Cistigatorii festivalului vor trebui sa cante in Gala melodia din prima zi de concurs. Toti finalistii vor fi prezenti la Gala de premiere in costumatia de scena.
Ordinea intrarii in concurs va fi alfabetica( A-Z) pe grupe de varsta in prima zi si inversata ( Z-A) in a doua zi. Toti participantii vor avea ocazia sa repete pe scena in fiecare dimineata de concurs conform programarilor realizate si afisate de organizatori. Timpul de repetitie alocat fiecarui concurent va acoperi o strofa si un refren din melodia interpretata.( maxim 1-2 minute).

3. JURIZAREA SI PREMIEREA
Juriul va cuprinde  specialisti in domeniu precum:  compozitori,  producatori muzicali, muzicieni profesionisti, organizatori de festivaluri internationale, reprezentantii partenerilor media nationali si ai caselor de productie.
Membrii juriului international vor fi disponibili pentru discutii zilnice cu finalistii pe teme de specialitate.
Fisele de jurizare vor fi semnate atit de presedintele juriului cit si de fiecare jurat pentru fiecare categorie de varsta din concurs. Fisele de jurizare vor fi   disponibile pentru consultare de catre concurenti individual la cerere dupa incheierea competitiei.
Sistemul de jurizare
Membrii juriului international noteaza toti concurentii. Se va acorda cate o nota pentru fiecare interpretare astfel:
  •  Interpretare ziua 1 ( 10 iulie 2015)- Fiecare membru al juriului international va acorda note de la 5 la 10 fiecarui concurent,  principalul  criteriu de jurizare fiind calitatea vocala (intonatie, claritatea pronuntiei, tehnica vocala etc.) si originalitatea interpretarii.
  • Interpretare ziua 2 ( 11 iulie 2015)- Fiecare membru al juriului international va acorda note de la 1 la 5 fiecarui concurent,  principalul  criteriu de jurizare fiind calitatea prezentei scenice (coreografie/miscare scenica, comunicarea cu publicul, simtul ritmului, expresivitate emotionala si transmiterea textului si muzicii, costumatie scenica).

Notele oferite la fiecare criteriu vor fi date cu 1 zecimala, la intervale de 0.1 puncte, respectiv: 10, 9,9, 9,8  etc.

 La fiecare concurent, in fiecare zi de concurs, vor fi eliminate notele extreme (cea mai mica si cea mai mare).Restul notele acordate de membrii juriului unui concurent in prima si a doua zi de concurs se insumeaza si constituie punctajul total al concurentului in cadrul festivalului functie de care se va realiza clasamentul final si pe grupe de varsta.

Concurentul cu cel mai mare rezultat pe fiecare grupa primeste locul I, urmatorul locul II, III si cele 2 mentiuni.Concurentul cu rezultatul cel mai mare din tot concursul primeste Trofeul Festivalului, indiferent de  categoria de varsta. Locul I si Trofeul Festivalului NU se cumuleaza. In cazul unor punctaje apropiate organizatorul isi rezerva dreptul de a dubla premiile.
In situatia putin probabila de egalitate intre concurenti ca si punctaj acordat de juriu, daca va fi cazul, pentru departajare va fi interpretat un fragment de melodie live fara negativ. Daca este cazul, aceste interpretari de departajare vor avea loc duminica 12 iulie  in prima parte a ceremoniei de premiere.
Trofee si premii
TROFEUL FESTIVALULUI “EURORITM”- consta in suma de 4500 lei (1000 EURO) un trofeu valoros din cristal si  diploma.
Pentru fiecare categorie de varsta se vor acorda premiile I, II , III si mentiuni constand in cupe si diplome.
Membrii juriului si partenerii Festivalului International “EURORITM” vor putea inmana premii speciale si invitatii la propriile festivaluri concurentilor dupa propria apreciere. Toti participantii in finala vor primi diplome de finalisti.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda mai multe premii solistilor ce se vor face remarcati in cadrul festivalului.
Palmaresul festivalului  va fi promovat de catre partenerii media.

4. DETALII ORGANIZATORICE
4.1 Pentru solistii care au primit invitațiile de participare nu există costuri de participare. Cazarea și masa sunt asigurate pentru aceștia la un hotel/pensiune de minim 3 stele.
Însoțitorii pot beneficia de oferta organizatorilor de cazare și masa (pensiune completa, conditii de minim 3 stele) la cerere, în limita locurilor disponibile, in valoare de 45 EUR/zi/persoana. Aceste servicii trebuie solicitate in fisa de inscriere (anexa 1) si transmise organizatorilor pana in data de 5 iunie 2015.
4.2. Organizatorii Festivalului International “EURORITM” pot pune la dispozitia finalistilor si insotitorilor excursii turistice in zona Bucovinei contra cost care vor fi detaliate pe pagina web www.euroritm.ro. Aceste servicii trebuie solicitate in fisa de inscriere (anexa 1) si transmise organizatorilor pana in data de 5 iunie 2015.
4.3 Programul festivalului va include si alte activitati cultural-distractive la invitatia Primariei Gura Humorului la care participarea concurentilor este obligatorie. Toti concurentii vor participa la “Balul Gospodarilor” imbracati in costumul popular specific zonei/tarii din care provin.  Interpretarea la “Balul Gospodarilor” a unei melodii din folclorul specific zonei/tarii de catre finalistii doritori este binevenita si  apreciata.

5. ALTE  PREVEDERI
5.1 Competitorii si insotitorii acestora trebuie sa respecte toate prevederile prezentului regulament, aratand un nivel ridicat de disciplina si respect fata de ceilalti participanti, membrii juriului, organizatorii festivalului si public.
5.2 Toti competitorii minori trebuie sa fie insotiti in toate etapele Festivalului International “EURORITM”  de adulti, responsabili legali de comportamentul si integritatea sub toate aspectele ale minorului concurent.
5.3. Decizia Juriului este definitiva si nu poate fi contestata.
5.4 In cazul  nerespectarii regulamentului festivalului, netransmiterii materialelor necesare in forma si la data solicitata de organizatori, comportament  necorespunzator, lipsa de respect fata de juriu, organizatorii festivalului si alti participanti, concurentul ce se va gasi intr-una din aceste situatii va fi eliminat din festival prin decizia Directorului Festivalului.
5.5 Toate premiile in bani ce depasesc valoarea de 600 RON fac obiectul legislatiei romane in privinta impozitarii venitului. Plata impozitului pe venit aferent premiilor in bani  este obligatia fiecarui castigator.
5.6 Prezentul regulament se supune legislatiei romane in vigoare si poate fi schimbat de catre organizatori in cazul unor situatii neprevazute.

Telefon 0788244848
Directorul festivalului
Ion Waszkiewicz-Filioreanu
Secretar general
Simona Waszkiewicz-Filioreanu
www.facebook.com/EURORITM              


CONTRACT ( anexa nr 2 la Regulamentul Festivalului EURORITM)




Nr ………..din data................../2015

Între:

Art.1.- PÃRŢILE CONTRACTANTE

ASOCIAȚIA CULTURALA EUROVOICES, organizator principal al Festivalului de muzica „EURORITM“, cu sediul în Iași, str. Libertatii, bloc 657, sc. A, et.1, ap. 1, cu cod fiscal nr. 31709585, înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Judecătoria Iași sub nr. 49/A/2013, legal reprezentatã de Ion Waszkiewicz Filioreanu- Președinte  
şi
...............................................................,domiciliat in.......................................................
str ......................................................................nr.............
având B.I. seria..........nr.......................eliberat de .......................................în data de.................,
CNP............................................. telefon.......................... 
în calitate de concurent/reprezentant legal al 
concurentului minor.........................................................................
a intervenit urmãtorul contract prin care pãrţile, de comun acord, stabilesc :

 

Art.2.-OBLIGAŢII

2.1. Obligaţiile concurenţilor:
·         sa se prezinte in data de 9 iulie 2015 la locatia de cazare specificata de catre organizatori si sa participe la toate evenimentele din programul festivalului pana in data de 13 iulie 2015 dimineata.
·       sa semneze de primire (servicii, bunuri, premii in bani) si participare la evenimentele din cadrul festivalului pe toate borderourile si documentele puse la dispozitie de organizatori
·       participarea cu punctualitate la toate repetiţiile şi spectacolele anunţate de organizatori.
·       respectarea ordinii de intrare în repetiţii şi spectacole stabilite de organizatori.
·       asigurarea negativelor necesare în fazele de concurs.
·       pãstrarea unei stricte discipline în locurile unde se va afla pe parcursul desfãşurãrii etapelor Festivalului (scenã,  hotel, mijloace de transport, etc.)
·       un comportament civilizat în relaţiile cu îndrumãtorii, profesorii, juratii, organizatorii, ceilalţi concurenţi si parinti, cat si cu personalul tehnic-administrativ.
·       respectarea regulilor de prevenire a incendiilor sau a altor evenimente nedorite.
·       pãstrarea unei forme fizice de sãnãtate optima şi respectarea regulilor de igienã în colectivitate.  
·       respectarea cu stricteţe a indicaţiilor juriului, regizorului artistic şi a altor factori de decizie artisticã.
·       repertoriul după înscrierea în faza finalã poate fi schimbat numai cu acceptul scris al organizatorilor. 
·       In cazul câștigării unui premiu in bani, concurentul are obligația declarării și plății taxelor și impozitelor în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Concurentul/ reprezentantul legal al concurentului minor acceptã o datã cu semnarea prezentului contract cesionarea cãtre organizatorii Festivalului „EURORITM“ a tuturor drepturilor de autor ce derivã din prestaţiile artistice şi înregistrãrile audio / video  ale tuturor manifestãrilor prilejuite de Festival .  

2.2.Obligaţiile organizatorilor
·       promovarea concurentului si festivalului prin materiale promoţionale (brosura festivalului, internet, comunicate in presa/radio/televiziune, etc.)
·       asigurarea condiţiilor de prezentare în concurs: scenă, sonorizare.
·       asigurarea personalului  tehnic de specialitate pentru etapa finala a Festivalului.
·       asigurarea pazei şi ordinei în locul de desfãşurare a etapei finale a Festivalului.
·       Asigurarea cazarii si mesei  incepind cu data de 9 iulie 2015- cina pana in data de 13 iulie 2015 mic dejun pentru concurentii din Romania;
·         Acordarea premiilor specificate in regulamentul festivalului in conformitate cu fisele de jurizare.

ORGANIZATORII NU POT FI FĂCUȚI RESPONSABILI PENTRU ACCIDENTE SAU EVENIMENTE NEDORITE SURVENITE PE PERIOADA DE DESFĂSURARE A FESTIVALULUI CA URMARE A NERESPECTARII DE CATRE PARTICIPANTI A REGULILOR SI INDICAȚIILOR PRIMITE.

Art.3.-ALTE CLAUZE
3.1. Concurentul/reprezentantul legal al concurentului minor a luat la cunoştinţã şi este de acord  sã-şi asume în totalitate  obligaţiile prevãzute în prezentul contract.
3.2.   Concurentul minor va fi însoţit în permanenţã de cãtre PÃRINTE (TUTORE) sau altã persoanã însoţitoare delegatã de cãtre acesta. Însoţitorul va purta întreaga responsabilitate a obligaţiilor prevãzute în prezentul contract. 
 3.3. Nerespectarea de cãtre concurent sau de catre reprezentantul legal al concurentului minor  a obligaţiilor contractuale conduce la eliminarea sa din concurs.
 3.4. Neprezentarea concurentului in data de 9 iulie 2015 la cazare si/sau neparticiparea concurentului la festival dau dreptul organizatorului de a solicita compensatii.
3.5. Prezentul contract este guvernat de legea romana.


Prezentul contract a fost încheiat în douã exemplare la Iasi, câte unul pentru fiecare parte semnatarã.  

                                                              


ASOCIAȚIA CULTURALĂ EUROVOICES        Concurent/Reprezentant Legal,            

Presedinte                                             ( Nume, prenume in clar si semnatura)

Ion Waszkiewicz-Filioreanu



ANEXA NR 1- FORMULAR DE INSCRIERE FINALISTI FESTIVALUL EURORITM 2015
Subsemnatul(nume, prenume)..............................................................., legitimat cu............. serie si numar.................................... reprezentant legal al minorului (nume, prenume- numai daca este cazul)…………..........................................., având în vedere invitația de participare, solicit inscrierea la Festivalul International  de muzica pentru Tineret «EURORITM» ce va avea loc la Gura Humorului in perioada 10-12 iulie 2015 conform datelor de mai jos:  
Adresa  completa a participantului 
…............................................................................
..............................................................................................................
Tara……………………………………… Data  nasterii………………………………
Telefon:………………………............... E-mail................................. 
Grupa de vârstă la care concurează....................
Melodiile propuse  pentru finala (nume, autori)
1.        Ziua 1 de concurs………….............…………………......................................................................
2.      Ziua 2 de concurs………….............…………………......................................................................
Solicit cazare pentru insotitor (numar de persoane si numar de nopti cu specificarea perioadei) 
………………………………………………..:………………………………………………………………..
Solicit  participare la excursia (denumire pachet si numar de persoane)
……………………………………………………………………………………………………………………
Solicit transfer (numar de persoane, aeroport, datele de sosire si plecare)
……………………………………………………………………………………………………………………….
 Am urmatoarele restrictii alimentare (  specificati alergii/ restrictii religioase etc)

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Am luat la cunostinta de prevederile regulamentului si ma oblig sa le respect intocmai sub sanctiunea excluderii din festival. Sunt deacord ca organizatorii evenimentului sa prezinte public selectiuni  din prestatiile solistului( nume, prenume)................................................................. de pe parcursul Festivalului « EURORITM»  fara nici o pretentie de natura morala sau financiara. Atasez prezentei cereri  toate documentele solicitate  pentru inscriere conform prevederilor regulamentului.

 (numele in clar si semnatura)                                                                               Data          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu