Festivaluri concurs muzica 2020


vineri, 15 mai 2015

Regulament - Festivalul "Sibiu – Capitala Muzicală" , 10-12 septembrie 2015 , Sibiu

Festivalul Național de Interpretare Muzicală

Sibiu – Capitala Muzicală” 

10 – 12 Septembrie 2015

ediția a III-a – 2015
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu

  1. Obiective:
Festivalul Naţional „Sibiu – Capitala Muzicală” ediția a III-a - 2015 face parte din Programul educaţional “Live Positive Life – Viaţa la pozitiv”, program aflat în organizarea Asociaţiei “Positive Life” Sibiu şi a Colegiului Tehnic “Independenţa” Sibiu.
Acesta are ca obiectiv principal promovarea muzicii în rândul tinerilor, a spiritului creativ al acestora și încurajarea lor la creaţii artistice, la exprimări libere prin intermediul artei şi la promovarea culturii printre tineri, precum şi să readucă municipiul Sibiu pe harta concursurilor muzicale de prestigiu şi în atenţia tuturor participanţilor la acest eveniment. După ce s-a făcut cunoscut ca și „Capitală Culturală Europeană” , Sibiul merită și renumele de „Capitală Muzicală”.
Acest festival îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multe talente autohtone, să promoveze şistimuleze cele mai valoroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia într-un concurs desfășurat în condiții de spectacol a tuturor tinerilor interpreţi, și să creeze posibilitatea ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să împărtășească din experiența proprie și celorlalți.

  1. Perioada desfăşurării şi data limită de înscriere:
Concursul se desfășoară în perioada 10 – 12 Septembrie 2015.
Perioada de trimitere a dosarelor de înscriere 15 mai – 20 august 2015.
Înscrierea în concurs se realizează online şi se face individual, pentru fiecare concurent în parte, prin trimiterea pe e-mail-ul sibiucapitalamuzicala@gmail.com până în data de 20 august 2015 a materialelor prevăzute la punctul 5 .

  1. Tema concursului:
Viaţa la pozitiv” - Fiecare concurent va avea posibilitatea de a-și demonstra calitățile, talentul și valoarea interpetând o melodie cu tentă pozitivă în cadrul unui concurs desfășurat în condiții de spectacol jurizat la cele mai înalte standarde de profesioniști.

  1. Participanţii:
Poate participa la acest concurs orice tânăr ce NU a împlinit vârsta de 25 de ani până la data concursului, respectând regulamentul. Organizatorul va înscrie în concurs fiecare participant, la secţiunea şi grupa de vârstă specifică.


5. Structură, condiții de participare:
Concursul se va axa pe 4 genuri (secțiuni) de muzică:

  • Muzică clasică instrumentală (pian, vioară, chitară e.t.c. )
  • Folk
  • Folclor (vocal și/sau instrumental)
  • Muzică uşoară

Fiecare gen (secțiune) muzical având 7 grupe de vârstă :
- 4 – 6 ani
- 7 – 8 ani
- 9 – 10 ani
- 11 – 12 ani
- 13 – 14 ani
- 15 – 17 ani
- 18 – 24 ani
și o grupă separată de GRUPURI ( „4 mâini”, Duet, Trio etc ...).
Dosarul de înscriere trebuie trimis ONLINE pe mail-ul festivalului (sibiucapitalamuzicala@gmail.com) în perioada 15 Mai – 20 August 2015 și conține:

  • Fişa de înscriere completată integral (Anexa 1) ;
  • Anexa 2 – Drepturi de autor
  • Copie a certificatului de naştere sau a cărţii de identitate ;
  • Fotografie color în prim plan (cât mai recentă) pentru Revista Festivalului ;
  • O piesă înregistrată (pozitiv) în format mp.3 (din repertoriul naţional sau internaţional-pentru CD-ul festivalului; poate fi diferită decât cea pe care dorește să o interpreteze în concurs...). Durata înregistrării nu poate depăşi 3:30 minute. În cazul în care concurentul nu deține înregistrări actuale, poate trimite pentru preselecție un link youtube. Această parte a dosarului se adresează doar secțiunilor de FOLCLOR și Muzică UȘOARĂ. La celelalte secțiuni muzicale, respectiv FOLK sau Muzică Instrumentală, PRESELECȚIA va fi efectuată pe bază de CV și/sau link youtube. Dacă pentru prestația LIVE e nevoie de un acompaniament pe suport digital, acesta va fi trimis pe e-mail (pentru banda de concurs…). Grupurile sunt acceptate și cu piese de maxim 6 minute.

NU EXISTĂ TAXĂ DE PRESELECȚIE.
Concurenții admişi pentru prestația life vor fi afişati pe site-ul festivalului (www.viatalapozitiv.wix.com/oficial ) , pe (https://www.facebook.com/sibiucapitala.muzicala) și pe alte site-uri de promovare. Aceștia vor fi informați și telefonic și vor trimite negativul (pentru banda de concurs… în limita a maxim 3.30 minute). Doar concurenții ADMIȘI vor dona pentru organizarea festivalului, o sumă de bani până în data de 26 august, Asociației Positive Life, CIF 5339564 în contul RO04 BTRL 0330 1205 P722 11XX, Banca Transilvania Sibiu după cum urmează:
Interpreții Soliști – 150 Lei (pentru concurenții ce doresc participarea la mai multe secțiuni se va dona doar 50% pentru secțiunea suplimentară); Grupuri – 200 Lei (indiferent de numărul membrilor);
În cazul neprezentării la concurs DONAȚIA NU se returnează. Va fi luată în considerare pentru o eventuală participare la ediția următoare.
La fiecare grupă de vârstă se vor califica în finală MAXIM 12 concurenţi; Fiecare grupă de vârstă va avea un concurent de rezervă (al XIII-lea clasat în urma preselecției, care va înlocui concurentul ce nu poate participa la concurs).
La grupa de vârstă unde nu se califică în finală minim 8 concurenţi, se vor comasa/regrupa grupele de vârstă. În cazul în care unul dintre finaliști nu se va putea prezenta la concurs are obligația de a anunța organizatorii pentru a se putea înlocui materialele cu cele ale interpretului aflat pe lista de rezervă.
Vor fi admise maxim 12 duete şi/sau grupuri la FIECARE Secțiune Muzicală.
Vârsta împlinită de concurent la data desfăşurării concursului va stabili grupa din care acesta va face parte, iar ziua naşterii va arăta ordinea de intrare în concurs.
Repertoriul este liber ales la TOATE secțiunile. La Secțiunea Muzică Clasică concurenții trebuie să se încadreze între 2 min. și 8 min (în funcție de vârstă) și să interpreteze una sau două lucrări muzicale fără partitură. Nu se asigură Corepetitor. La Secțiunea Folclor se va puncta și frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret, iar pentru concurenții cu vârsta peste 10 ani este obligatorie interpretarea unei melodii fără acompaniament orchestral (doină, cântec doinit sau baladă ), iar minim una din cele două melodii interpretate să provină din zona folclorică pe care o reprezintă.
Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor şi cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs, concurentul fiind unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs;
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale evenimentul şi participanţii. De asemenea Comitetul de Organizare, împreună cu membrii juriului îşi rezervă dreptul de a selecta concurenţii, după jurizarea prealabilă a materialelor trimise la înscriere.

  1. Modul de desfăşurare:
15 mai 2015 – 20 august 2015 – Trimiterea dosarelor de înscriere a concurenților
21 august 2015 – 25 august 2015 – Preselecția concurenților
27 August 2015 – Afişarea finaliştilor
10 septembrie 2015 – Concurs de Muzică Clasică Instrumentală la Liceul de Artă Sibiu
10 septembrie 2015 – Concursurile de Folk și Folclor la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu
11 septembrie 2015 – Concursul de Muzică Ușoară la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu
12 septembrie 2015 – Gala Laureaților: Înmânări premii Câștigători 2015 + Recitaluri Trofee 2014
  1. Validitate:
Pentru ca participarea să fie considerată validă, concurenţii trebuie să respecte tema „Viaţa la Pozitiv”, melodia trebuie să conţină versuri adecvate vârstei concurentului, ţinuta trebuie să NU conţină elemente vulgare și să se încadreze în specificul secțiunii muzicale. Să respecte criteriile regulamentului şi să se încadreze în termenele limită din prezentul Regulament, orice întârziere duce la descalificare.

8. Desemnarea câştigătorilor; Jurizare şi premii:
Concurentul cu cea mai mare medie a notelor va câștiga Trofeul Festivalului = 1000 lei.
Fiecare secțiune muzicală din concurs va avea un Trofeu al Secțiunii Muzicale = 500 lei.
Fiecare grupă de vârstă va avea câte un: Trofeu de grupă = 300 lei,
Loc I = 240 lei, LOC II = 190 lei, LOC III = 150 lei, TREI Menţiuni și premii speciale.
Toți concurenții vor fi recompensați cu diplome și materiale sponsorizate. Prin includerea pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu, Consiliul Local și Primăria Sibiu alocă acestei ediții a Festivalului FONDUL DE PREMIERE DE 20 000 lei ! Toate premiile se vor înmâna PERSONAL pe scena mare a Casei de Cultură a Sindicatelor în cadrul Galei Laureaților. Premiile în bani vor fi ridicate de la Secretariatul Festivalului imediat DUPĂ terminarea Galei Laureaților pentru a nu perturba desfășurarea galei. Se vor încuraja şi sprijini cât mai mulți participanţi cu Premii Speciale acordate de Sponsori şi Parteneri (Primărie, Consiliul Local, Casa de Cultură a Municipiului, Casa de Cultură a Sindicatelor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu, Liceul de Artă, Școala Populară de Artă, Palatul Copiilor e.t.c.), Miss & Mister, Popularitate, Cel mai frumos costum popular, Cel/cea mai tânăr concurent, Originalitate, Compoziție etc.
Câștigătorii Trofeului Festivalului și al Trofeelor Secțiunilor nu vor putea participa la concursul ediției următoare, dar vor fi invitați să participe cu un Recital la Spectacolul din cadrul Galei Laureaților a acelei ediții.
În cazul mediilor egale departajarea va fi făcută de către notele (sau opinia) Președintelui Juriului.
Toţi profesorii coordonatori vor primii distincţii.
Toate instituţiile şcolare de unde provin participanţii vor primi distincţii.
Diplomele decernate se vor oferi în trei exemplare (pentru interpret, profesor îndrumător şi instituţia de proveniență).

Criteriile care stau la baza acordării notelor vor fi:
  • calitatea vocală şi interpretativă;
  • dicţie, intonație;
  • ritm, emisie vocală;
  • ţinută, prezenţă scenică;

Juriul va fi format din:
- Membrii ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania
- Artişti consacraţi din fiecare domeniu (se vor promova sibienii)
- Reprezentanţi ai:
  • autorităţilor locale;
  • partenerilor și organizatorilor;
- sponsorilor ce conferă premii speciale;
- mass-media;
Comunicarea componenţei Juriului se va face prin intermediul website-ului Programului Educațional LIVE POSITIVE LIFE – VIAŢA LA POZITIV (www.viatalapozitiv.wix.com/oficial ) și a celorlalte canale de comunicare.
Din Juriu NU vor face parte Profesori ai concurenților !
Juriul îşi rezervă dreptul de a acorda premii speciale (Ex. Premiul Special al Juriului, Premiul Special al Concursului, etc.), pentru participanţii care dovedesc calităţi interpretative excepţionale. De menţionat faptul că aceste premii nu fac parte din concurs şi vor fi acordate spontan, doar în cazul în care juriul se autosesizează şi comunică organizatorului o astfel de decizie.
Evaluarea concurenţilor se va face după susţinerea piesei, cu note de la 5 la 10, putându-se acorda şi jumătăţi sau sfert de punct (6,50; 7,75...).
Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, în timpul sau imediat după interpretarea piesei în concurs. Clasamentul va fi alcătuit în funcţie de ordinea descrescătoare a mediilor notelor acordate.

9. Responsabilitatea părților și notificări cu statut juridic:
* Organizatorul concursului nu îşi asumă responsabilitatea pentru materialele trimise de participanţii şi/sau care nu sunt recepţionate de organizator din motive tehnice independente de voinţa sa; Se va răspunde fiecarui mesaj primit, în termen de maxim 48 de ore de la primirea mesajului. Cei care nu au primit mesaj de confirmare sunt rugați să retrimită materialele.
* Organizatorul nu plăteşte pentru producerea momentului artistic. Prin participare interpreţii renunţă la orice pretenţii de remuneraţie în legătură cu promovarea evenimentului şi după terminarea acestuia atâta timp cât acțiunea are scop cultural şi de promovare a Festivalului și a programului “Live Positive Life – Viaţa la pozitiv”.
* La această ediție transportul, cazarea și masa concurenților nu se asigură de către organizatori. Se vor negocia tarife minimale pentru aceste servicii cu partenerii Festivalului. Acestea vor fi comunicate celor ce trimit dosarele de înscriere.
* La fiecare secțiune muzicală se asigură timp și spațiu ( sau pian) pentru repetiție (încălzire).
Anexa 1

Fișă de înscriere în concursul
Sibiu – Capitala Muzicală” Ediția a – III – a 2015


Nume şi prenume:

CNP: 

Secțiunea / Grupa / Vârsta:

Data nașterii:

Unitate şcolară reprezentată/ONG: 

Clasa:

Domiciliul:

Telefon fix /mobil:

E -mail:  

Numele îndrumătorului: 

Piesa înscrisă în concurs:

Compozitor:

Textier:

Nume şi prenume însoţitor concurent, Serie şi număr C.I.:

C.V.-ul concurentului, premii obținute:





ANEXA 2

FESTIVALUL NATIONAL DE INTERPRETARE MUZICALĂ
„ Sibiu – Capitala Muzicală ” Ediția a III-a 2015

Declarație


Subsemnata/ul ……………………………..………………………... posesor al actului de identitate …….. seria …….. nr. ………..……. , CNP ………………..………………… domiciliat în ………..…….….., str. ………………………………..………..……….nr. ………, ap. ………, județul …………………….., telefon ……………………

În calitate de concurent/(ă)/părinte/tutore/professor/îndrumător al concurentei/lui
……………………………………………………………………..…………….. ,
declar că îmi asum răspunderea pentru interpretarea piesei
„ … … … … … … … ………………………… … … … … … .”
compozitor ……………………………………….. textier ………………………………,
în ceea ce privește drepturile de autor și cele conexe ale acestora pentru interpretarea din cadrul Festivalului Național de Interpretare Muzicală „ Sibiu – Capitala Muzicală ” Editia a III-a, 2015,
( în cazul minorilor această declarație va fi completată de către un părinte / tutore ) și că sunt de acord cu cesionarea drepturilor ce derivă din prestațiile artistice de la acest eveniment.
Menționez că am luat la cunoștință Regulamentul concursului și condițiile impuse de organizatori pentru participarea la această activitate și că îmi exprim acordul pentru utilizarea și prelucrarea datelor, imaginilor și videoclipului youtube ale copilului meu, conform legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, în scopuri de promovare media, massmedia, ziare, tv, radio și internet a evenimentului, participanților și câstigătorilor acestui eveniment.



DATA  …………….…….. 2015

SEMNĂTURA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu