Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 10 august 2015

Regulament - Festivalul "FLORENTIN DELMAR" , 12-13 noiembrie 2015 , Focșani

MUNICIPIUL FOCŞANI  ATENEUL POPULAR „Mr.Gh.Pastia”Focşani 
             Festivalul de Muzică Uşoară Românească
    FLORENTIN DELMAR
            Ediţia a 40-a ANIVERSARĂ
                                    FOCŞANI
                                       12-13 nov. 2015

ORGANIZATORI

            Ateneul Popular ,,Mr.Gh.Pastia" Focşani, Consiliul Local Focşani şi Primăria Focşani, cu sprijinul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, organizează cea de-a 40 -a ediţie Aniversară a Festivalului de Muzică Uşoară Românească FLORENTIN DELMAR, ce se va desfăşura în zilele de 12 şi 13 noiembrie a.c.

            CONDIŢII  DE  PARTICIPARE

            Manifestarea are caracter de concurs de interpretare şi este dedicat memoriei compozitorului focşănean Florentin Delmar. Vor fi înscrişi în concurs (numai pe bază de act de identitate) tineri a căror vậrstă este cuprinsă între 15 ani (împliniţi pậnă la data concursului) şi 26 ani (neîmpliniţi la data concursului) şi nu sunt cîştigători ai trofeelor ediţiilor precedente.
            Fiecare concurent va include în repertoriu două piese, creaţii de muzică uşoară românească, din care una, fără titlu de obligativitate, poate fi aleasă din reperoriul compozitorului Florentin Delmar. Piesele vor fi interpretate în limba română sau o limbă de circulaţie internaţională.
            Preşedintele juriului este compozitorul Horia Moculescu. Atăt din juriul preselecţiei cât şi din cel al concursului de interpretare, vor face parte personalităţi ale vieţii muzicale româneşti.
            Pentru menţinerea vie a repertoriului componistic FLORENTIN DELMAR, organizatorii vor oferi spre alegere concurenţilor piese ale compozitorului, reorchestrate şi adaptate muzicii uşoare moderne. Acestea se pot găsi şi copia de pe adresa florentindelmar.wordpress.com. Din acest motiv, juriul va acorda şi un PREMIU SPECIAL  pentru cea mai bună interpretare a uneia din aceste melodii. Jurizarea acestui premiu se va face separat de interpretarea şi prezentarea generală a concurenţilor.

Concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestră profesionistă, motiv pentru care preselectia concursului de interpretare va avea loc în ziua de sâmbătă, 12 septembrie 2015 la sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România din Calea Victoriei nr.141, cu incepere de la ora 11:00. Preselectia se va face cu orchestraţie –negativ pe suport digital.


Concurenţii admişi în concurs se vor prezenta la repetiţii cu orchestra după un grafic stabilit de dirijorul acesteia.
Pentru buna organizare şi desfăşurare a concursului de interpretare, candidaţii din preselecţie ce vor primi calitatea de concurent, vor încheia un contract cu organizatorii festivalului, contract ce vizează obligatii cu privire la programul repetiţiilor  şi la  desfăşurarea concursului propriu-zis.

Pe considerente organizatorice, înscrierea în concursul de preselecţie (nume, prenume, vârstă, localitate, repertoriu), se  va face prin fişă de participare comunicată prin fax la 0237-223-722 sau prin e-mail pe adresa: ateneupastia.focsani@gmail.com până pe 10 septembrie 2015. Înscrierea se poate face şi prin notă telefonică la 0237-225-584
Regulamentul festivalului, fişa de participare precum şi piesele compozitorului Florentin Delmar (pozitiv-negativ) se pot descărca de pe adresa florentindelmar.wordpress.com.

Înscrierea pentru preselecţie la nivelul tuturor concurenţilor se va face prin achitarea taxei de 100 lei. Organizatorii vor asigura cazarea şi masa concurenţilor numai pe perioada desfăşurării concursului.
      

JURIU,  PREMII

Juriul are latitudinea de a nu acorda unele premii. La egalitate perfectă in notarea concurentilor, se pot acorda şi premii ex-aequo.

            Premii.
 În  urma jurizării, organizatorii vor oferi următoarele premii:

-Marele Premiu şi
Trofeul  Festivalului FLORENTIN DELMAR,    în valoare de 5.000 lei ;
-Premiul I,                                                                  în valoare de 3.500 lei ;
-Premiul al II-lea,                                                      în valoare de 2.500 lei ;
-Premiul al III-lea,                                                     în valoare de 2.000 lei ;

-Premiul Special,                                                       în valoare de 4.000 lei ,
 (pentru cea mai bună interpretare a unei melodii FLORENTIN DELMAR)

Dupa caz, se pot acorda si alte premii speciale, cu caracter neoficial.


Succes tuturor concurenţilor!

Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” Focşani               

      Manager,                                             
                 Valentin GHEORGHIŢĂ                                 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu