Festivaluri concurs muzica 2020


miercuri, 24 octombrie 2012

Regulament Festival "ENTERTAINMENT - MASTERCLASS" , 19-21 noiembrie 2012 , BRAŞOV


CONSILIUL JUDEŢEAN BRAŞOV
Şcoala Populară de Arte Şi Meserii - “Tiberiu Brediceanu”
Strada Lungă nr.1, Tel/fax 0268413965, www.artebrasov.ro


FESTIVALUL POP, ROCK, BLUES , JAZZ, HIP – HOP

"ENTERTAINMENT - MASTERCLASS"

Ediţia a II a ,Braşov, 19,20, 21 Noiembrie 2012



INVITAŢIE

Şcoala Populară de Arte şi Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” din Braşov organizează a doua ediţie a Festivalului ENTERTAINMENT - MASTERCLASS”
secţiunile de POP, ROCK, BLUES , JAZZ, HIP – HOP.

Condiţiile de participare sunt explicate în regulamentul festivalului.
Fişa de înscriere va fi trimisă până la data de 12 noiembrie 2012 pe adresa: Braşov – Str. Lungă nr.1, e-mail , sau fax: 0268413965
Informaţii suplimentare puteţi primi la numerele de telefon:   
  • Tel: 0751032046 - Prof. Cristina Puia
  • Tel :0764488502 - Prof. Paul Cojocaru
  • Tel.0724239160 -Prof.Monica Ciocălău


REGULAMENTUL

FESTIVALULUIENTERTAINMENT - MASTERCLASS”
BRAŞOV 19,20,21 NOIEMBRIE 2012 EDIŢIA a II a
SECŢIUNILE POP, ROCK, BLUES , JAZZ, HIP – HOP.
PROGRAMUL
Şcoala Populară de Arte şi Meserii ,,Tiberiu Brediceanu,, Braşov îşi propune anul acesta să continue un program - Masterclass desfăşurat pe sectiunile pop, rock,blues, jazz şi hip- hop. Ţinând cont de necesităţile tinerilor care vor să îmbrăţişeze o carieră muzicală, această ediţie a Festivalului-entertainment-masterclass îşi propune să fie mai mult decît o competiţie, şi anume îşi doreşte să devină o întîlnire fericită între tinerii interpreţi şi profesionişti cu experienţă din domeniul muzicii şi artei spectacolului.
Festivalul nostru îşi propune să fie mai aproape de tinerii participanţi,dorind să iasă din tiparul obişnuit a acestui gen de manifestări,apropiindu-se mai mult de pretenţiile tinerilor care vor să-şi cultive talentul muzical. Pe de altă parte, învăţînd din experienţa primei editii, anul acesta ne-am propus extinderea atît ca perioadă de timp (3 zile) dar si ca si concept:participantii vor participa de această dată la reale ateliere, conduse de maeştrii,în fiecare zi,pe grupe,migrînd de la o specialitate la alta .O altă modificare constă în faptul că vom organiza aparitiile concurentilor pe zile, în funcţie de vîrsta acestora.Odată ce îmbunătăţirile au fost aduse prestatiilor concurentilor în cadrul atelierelor, vă propunem un spectacol OGLINDĂ,în ultima zi a actiunii noastre, avînd astfel posibilitatea să facă şi dovada progresului realizat în cele două zile de,, travaliu,, alături de maeştrii prezenţi.
CE PRESUPUNE PARTICIPAREA LA ACEST FESTIVAL ?
1.Înscrierea pe baza unei fişe de participare cerută prin e-mail la adresa scoala_de_arte_bv@yahoo.com, sau primită direct de la secretariatul scolii .
Data limită a înscrierii este 12 nov.2012.
2.Prezentarea (interpretarea) unei piese ( cu negativ pe suport de o cît mai bună calitate) aparţinînd unuia dintre cele cinci genuri artistice,in cadrul unui spectacol ce va avea loc în prima sau a doua zi a festivalului (în functie de categoria de vîrstă în care vă încadrati) 19, 20 noiembrie.
Categoriile sunt :
1.Categoria copii :9-13 ani
2.Categoria tineri :14-30 ani
3.Categoria formaţii, grupuri vocale şi instrumentale.
Deasemenea negativul dv.vă rugăm să-l prezentaţi organizatorilor în dimineaţa primei zile de festival pe 19 noiembrie.
Programul manifestării cu orele exacte vor fi comunicate şi publicate pe site-ul şcolii.
3.Participarea tuturor candidaţilor la ATELIERELE DE LUCRU, începînd cu după- amiaza primei zile de activitate ,respectînd criteriul de vârstă, urmând ca fiecare concurent să primească individual din partea unor specialişti în domeniile artistice respective, ,aprecieri privind calitatea prestaţiei anterioare,şi oferind soluţii pentru corectarea şi ridicarea la un nivel superior al activităţii ulterioare.

4. Achitarea unei taxe de 50 lei – individual şi 80 lei – grup
pe nr de cont : RO47OTPV211000228085RO01 sau la sediul şcolii, la secretariat.
Pentru cei din alte localităţi, putem rezerva din timp, locuri la cămine studenţeşti,la costul de 25 lei/persoană.Vă rugăn să menţionaţi în fişa de înscriere cîte locuri ,data cazării dv şi zilele de rezervare.

UNDE ŞI CÎND ARE LOC ?
1.Acţiunea se desfăşoară în Times Pub (locatie dotată cu instalaţia de sunet necesară), din Braşov ,Str.Republicii (cladirea Modarom) ,în perioada 19,20 ,21 Noiembrie 2012.
În seara de 21 noiembrie toţi participanţii sunt invitaţi la un club-party la clubul Times PUB din Braşov.


MENTORII PREZENŢI
1. HORIA MOCULESCU-compozitor,interpret ,realizator tv, membru al Uniunii Compozitorilor din România
2. MONICA CIOCĂLĂU- profesor de canto muzică uşoară la Şcoala Populară de Arte Braşov pentru tehnica interpretării.
3. PAUL COJOCARU - profesor de canto muzică uşoară la Şcoala Populară de Arte Braşov pentru tehnica interpretării.
4. CĂTĂLIN DOBRE- interpret,locul 2 la ,,Vocea României,,editia 2011,absolvent al secţiei de canto clasa prof.Paul Cojocaru,a Şcolii de Populare de Arte Braşov
5. GABRIEL ISAC Producator Muzical
6. SORIN LUPAŞCU Prezentator Radio şi TV, Impresar
7. GEORGIANA DUMBRAVĂ-actriţă,profesor de actorie a Şcolii Populare de Arte Braşov,specializată în musical,canto şi expresivitate corporală
8. ALEXANDRA SCRIMINT-coregraf Teatrul Liric Braşov, profesor de coregrafie Şcoala de Arte Braşov,pentru indicaţiile coregrafice
9. MARIUS CISAR - Profesionist în interpretarea dramatică, Director Centrul Cultural Reduta,actor al Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov (pentru indicatiile legate de interpretarea şi mişcarea scenică).
10. CARMEN MORUZ - Profesionistă în interpretarea dramatică, Directoarea Şcolii Populare de Artă Braşov şi actriţă la Teatrul Dramatic Braşov (pentru indicatiile legate de interpretarea şi mişcarea scenică).

CARE ESTE AVANTAJUL PARTICIPĂRII ?

1. Desi NU se vor stabili ierarhii în cadrul acestei acţiuni nefiind vorba de un concurs, noi considerăm că sfaturile si indicatiile primite PERSONAL şi CONCRET de la MENTORII prezenţi ,sunt de mai mare folos participanţilor , în vederea îmbunătăţirii prestaţiilor următoare din cadrul concursurilor sau spectacolelor la care vor participa. Totodată, prin prezenţa mentorilor, personalităţi artistice din mai multe domenii, încercăm să oferim o pregătire complexă a dv. necesară apariţiilor pe o scenă,sau în altfel de situaţii necesare unui artist în carieră : emisiuni radio şi tv,înregistrări,clipuri tv,etc.
2. Toţi concurenţii vor primi o DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ care să ateste participarea lor la acest MASTERCLASS cu semnăturile tuturor mentorilor.
În afară de acestea,tinerii participanţi care evoluează artistic sub bagheta mentorilor,vor avea şansa de a face înregistrări gratuite în studioul de înregistrări al Şcolii de Arte din Braşov. Odată cu această a doua ediţie a festivalului, se va face şi inaugurarea oficială a acestui studio de înregistrări, realizat prin eforturi proprii ale instituţiei, şi care are rolul de ajuta tinerii talentaţi să realizeze înregistrări în mod gratuit.
3.Prin prezenţa dv.,a tinerilor interpreţi,la un ,,altfel,,de festival ,încercăm să promovăm ideea de eveniment care nu ierarhizează în primul rînd,ci pregăteşte ,educă în vederea unui parcurs artistic bazat pe disciplină, pregătire şi muncă sub îndrumarea unor specialişti.



FIŞA DE ÎNSCRIERE INDIVIDUAL
NUMELE ŞI PRENUMELE: …………………………………………………………………...
DATA ŞI LOCUL NAŞTERII: …………………………………………………………………
ADRESA
LOCALITATEA……………………………………JUDEŢUL………………………………
STR………………………………………….. …………………………….., NR. ……………
………………………………………………………………………………………………….
TELEFON: ………………………………………………… MAIL:……………………………………………………………………………………………
REPERTORIUL PENTRU CONCURS:
PIESA: ………………………………………………………………………………………..
(TITLUL PIESEI)…………………………………………………………………………………………
(compozitor, textier)……………………………………………………………………………………………
PREMII OBŢINUTE LA CONCURSURI SIMILARE:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Observaţii legate de cazare:
-Nr de persoane şi durata
DATA: SEMNATURA:



FIŞA DE ÎNSCRIERE GRUP
FORMAŢIA SAU GRUPUL …………………………………………………………………...
NUMARUL DE PARTICIPANŢI :……………..
ADRESA
LOCALITATEA……………………………………JUDEŢUL………………………………
STR………………………………………….. …………………………….., NR. ……………
………………………………………………………………………………………………….
TELEFON: ………………………………………………… MAIL:……………………………………………………………………………………………
REPERTORIUL PENTRU CONCURS:
PIESA: ………………………………………………………………………………………..
(TITLUL PIESEI)…………………………………………………………………………………………
(compozitor, textier)……………………………………………………………………………………………
PREMII OBŢINUTE LA CONCURSURI SIMILARE:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Observaţii legate de cazare:
-Nr de persoane şi durata
DATA: SEMNATURA: