Festivaluri concurs muzica 2020


sâmbătă, 17 februarie 2018

Regulament - Festivalul "Capitala Muzicală" , 31 august - 2 septembrie 2018 , Sibiu





Festivalul Internaţional „Capitala Muzicală” - ediția a VI-a, 31.08-02.09.2018 face parte din Programul educaţional “Viaţa la pozitiv-Positive Life”, program aflat în organizarea Asociaţiei “Positive Life” şi a Colegiului Tehnic “Independenţa”  Sibiu.
Acest festival-concurs îşi propune să promoveze muzica, să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multor talente, să promoveze şi să stimuleze cele mai valoroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia într-un concurs desfășurat în condiții de spectacol a tuturor tinerilor interpreţi, și să creeze posibilitatea ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să împărtășească din experiența proprie și celorlalți.

2.       Perioada desfăşurării şi data limită de înscriere:
Concursurile  se desfășoară  în zilele de 31 August și 01 septembrie 2018.
Gala Laureaților va avea loc în data de 02 septembrie 2018.
Perioada de trimitere a dosarelor de înscriere 10 februarie – 20 iulie 2018.
Înscrierea în concurs se realizează online şi se face individual, pentru fiecare concurent în parte, prin trimiterea pe e-mail-ul capitalamuzicala@gmail.com până în data de 20 iulie 2018 a materialelor prevăzute la punctul 5 .

3.       Tema concursului:
“Viaţa la pozitiv” - Fiecare concurent va avea posibilitatea de a-și demonstra calitățile, talentul și valoarea interpetând o melodie cu tentă pozitivă în cadrul unui concurs desfășurat în condiții de spectacol, jurizat la cele mai înalte standarde de profesioniști.

4.       Participanţii:
Poate participa la acest concurs orice tânăr ce NU a împlinit vârsta de  19 ani  până la data concursului, respectând regulamentul. Organizatorii vor înscrie în concurs fiecare participant, la secţiunea şi  grupa de vârstă specifică.

5.     Structură, condiții de participare:
5.1 Concursul se va axa pe4  secțiunimuzicale:
-          Muzicăinstrumentală (pian, vioară, chitară, clarinet, saxofon, acordeon, naie.t.c. )
-          Folk
-          MuzicăTradițională
-          Muzicăuşoară
Fiecare secțiune muzicală va fi structurată pe 7 grupe  de vârstă cu maxim 10 concurenți:
                Grupa 1  -    4 – 6 ani
Grupa 2  -    7 – 8 ani
Grupa 3  -   9 – 10 ani
Grupa 4  -  11 – 12 ani     
Grupa 5  -  13 – 14 ani
Grupa 6  -  15 – 16 ani
Grupa 7  -  17 – 18 ani
           și o grupă separată de  GRUPURI ( „4 mâini”, Duet, Trio etc ...).
           În cazul în care numărul celor care vor aplica pentru accederea în finala live a concursului va fi mai mic decât  numărul prevăzut de prezentul regulament pentru fiecare grupă, acestea se vor restructura. În cazul în care doritorii vor depăși numărul locurilor disponibile în fiecare grupă, finaliștii vor fi selectați în urma unei  preselecții.

5.2 Dosarul de înscriere trebuie trimis ONLINE pe email-ul festivalului capitalamuzicala@gmail.com în perioada  10 februarie – 20 iulie 2018 și conține:
  • Fişa de înscriere completată integral (Anexa 1) ;
  • Anexa 2 – Drepturi de autor
  • Copie a certificatului de naştere sau a cărţii de identitate;
  • Pentru secțiunile de Muzică Tradițională și Muzică UȘOARĂ se trimite o piesă înregistrată (pozitiv) în format .mp3 (pentru a nu apărea cheltuieli suplimetare, aceasta poate fi diferită decât cea pe care dorește să o interpreteze în concurs...). Durata înregistrării nu poate depăşi 3:30 minute. În cazul în care concurentul nu deține înregistrări actuale se poate trimite pentru preselecție un link youtube...
  • La celelalte secțiuni muzicale, respectiv FOLK sau Muzică Instrumentală,  PRESELECȚIA va fi efectuată pe bază de CV și/sau link youtube. Dacă pentru prestația LIVE e nevoie de un acompaniament pe suport digital, acesta va fi trimis pe e-mail (pentru playlist-ul de concurs…). Grupurile sunt acceptate și cu piese de maxim 6 minute. Se poate veni cu corepetitor propriu sau se poate asigura corepetitor de către organizatori, cu obligația concurentului de a trimite partitura.

NU EXISTĂ TAXĂ DE PRESELECȚIE – preselecția se va face gratuit, doar concurenții calificați în finală vor achita  taxa de jurizare.

5.3 În perioada 21 iulie – 26 iulie 2018  va avea loc preselecția concurenților.
  • Concurenții admişi pentru prestația live vor fi anunțați telefonic și/sau pe adresa de mail de unde au fost trimise materialele pentru înscriere. Doar concurenții ADMIȘI care vor completa restul materialelor necesarevor fi afişati în data de 06 august 2018 pe Facebook pagina “Capitala Muzicală“ (https://www.facebook.com/festivalcapitalamuzicala) și pe alte site-uri de promovare de specialitate. Până la data afișării finaliștilor toți concurenții ADMIȘI vor trimite negativul pe suport digital  (pentru playlist-ul de concurs..), Fotografie color în prim plan (cât mai recentă) și vor dona pentru organizarea festivalului o sumă de bani Asociației Positive Life, CIF 5339564  în contul RO04 BTRL 0330 1205 P722 11XX, Banca Transilvania Sibiu după cum urmează:
  • Interpreții Soliști – 205 Lei (pentru concurenții ce doresc participarea la mai multe secțiuni se va dona doar 100 Lei pentru fiecare secțiune suplimentară);
  • Grupuri – 305 Lei (indiferent de numărul membrilor grupului);
În cazul neprezentării la concurs donația NU se returnează. Va fi  luată în considerare pentru o eventuală calificare pentru participarea la ediția următoare.

5.4 La fiecare grupă de vârstă se vor califica în finală MAXIM 10 concurenţi; Fiecare grupă de vârstă vor avea doi concurenți de rezervă (al XI-lea și al XII-lea clasat în urma preselecției, care vor înlocui concurentul/ții care din diverse motive nu poate/pot participa la concurs). Atenție: Concurenții de rezervă vor ocupa și locul concurenților ce nu au completat restul materialelor până la data de 05 august 2018.

5.5La grupa de vârstă unde nu se califică în finală minim 7 concurenţi, se vor comasa/regrupa grupele de vârstă. În cazul în care unul dintre finaliști nu se va putea prezenta la concurs are obligația de a anunța organizatorii pentru a se putea înlocui materialele cu cele ale unuia din finaliștii aflați pe lista de rezervă.

5.6 - Vor fi admise maxim 10 duete şi/sau grupuri la FIECARE Secțiune Muzicală.
- Vârsta împlinită de concurent la data desfăşurării concursului va stabili grupa din care acesta va face parte, iar ziua naşterii va arăta ordinea de intrare în concurs. În cazul în care concurenții doresc moment coregrafic se va ține cont la stabilirea ordinii de intrare în concurs de timpii necesari pentru echiparea dansatorilor.
Atenție: La secțiunile unde NU se completează cele 7 grupe de vârstă, premiul Trofeului de secțiune muzicală  va fi REDUS proporțional.

5.7Repertoriul:
Liber ales la TOATE secțiunile, respectând toate condițiile prezentului Regulament.
    La Secțiunea Muzică Instrumentalăconcurenții trebuie să se încadreze între 2 min. și 8 min. (în funcție de vârstă...) și să interpreteze una sau două lucrări muzicale fără partitură. La cerere se asigură Corepetitor, cu obligația trimiterii partiturii  în termenul de completare a dosarului pentru prestația live: 05 august 2018; se admit și corepetitori proprii dacă concurentul consideră necesară prezența acestuia (va fi evaluat momentul în ansamblul său).
    La Secțiunea Folk se admit corepetitori sau orchestrații pe suport digital.
    La SecțiuneaMuzică Tradițională se va punctașifrumuseţeaşiautenticitateacostumuluitradiționalpurtat de interpret, iar pentru concurenții cu vârsta peste10 ani este obligatorie interpretarea UNEI STROFE fără acompaniament orchestral (dintr-o doină, cântecdoinit, baladă sau folclor tradițional), iar minim una din cele două melodii interpretate să provină din zona folclorică pe care o reprezintă.
    La Secțiunea Muzică Ușoară concurențiiîși pot înfrumuseța momentul cu aportul unei trupe coregrafice proprii sau puse la dispoziție de organizatori. 

5.8 Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor şi cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs, concurentul fiind unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs;

5.9 Organizatorii îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale  evenimentul  şi  participanţii. De asemenea Comitetul de Organizare, împreună cu membrii juriului îşi rezervă dreptul de a selecta concurenţii, după jurizarea prealabilă a materialelor trimise la înscriere.

  1. Modul de desfăşurare:

10 februarie 2018 – 20 iulie 2018 – Trimiterea dosarelor de aplicare a concurenților
21  iulie 2018 – 26 iulie 2018– Preselecția concurenților
06 august 2018– Afişarea finaliştilor ce au trimis restul materialelor necesare + Programul desfășurării
31 August 2018 – Concursurile de muzică Instrumentală,Folk și Muzică tradițională, Recitaluri invitați + Trofee 2017
01 septembrie 2018 – Concursul de Muzică Ușoară, Recitaluri invitați + Trofee 2017
02 septembrie 2018 – Gala Laureaților: Înmânări premii Câștigători 2018 + Recitaluri Trofee + Recitaluri invitați

7.     Validitate:
Pentru ca participarea să fie considerată validă, concurenţii trebuie să respecte tema „Viaţa la Pozitiv”, melodia trebuie să conţină versuri adecvate vârstei concurentului, ţinuta trebuie să NU conţină elemente vulgare și să se încadreze în specificul secțiunii muzicale. Să respecte criteriile regulamentului şi să se încadreze în termenele limită din prezentul Regulament, orice întârziere duce la descalificare.

 8.         Desemnarea câştigătorilor; Jurizare şi premii:
8.1 Concurentul cu cea mai mare medie a notelor va câștiga Trofeul Festivalului = 4.600 lei.
8.2 Fiecare secțiune muzicală din concurs va avea  un  Trofeu al Secțiunii Muzicale = 2.300 lei.
8.3 Fiecare grupă de vârstă va avea câte UN: Trofeu de grupă, Loc I, LocII, Loc III, 3 Menţiuni și Premii Speciale.
8.4 Toți concurenții vor fi recompensați cu diplome și materiale sponsorizate. Toate premiile se vor înmâna PERSONAL pe scenă în cadrul Galei Laureaților. Prezența concurenților la Gala Laureaților este obligatorie, nu se trimit premiile prin poștă. Premiile în bani vor fi ridicate PERSONAL de la Secretariatul Festivalului imediat DUPĂ terminarea Galei Laureaților pentru a nu perturba desfășurarea galei. În funcție de aportul sponsorilor vor fi recompensați pecuniar mai mulți câștigători. La secțiunile unde nu se completează grupele de concurs, se va diminua în mod proporțional premiul pentru câștigătorul Trofeului Secțiunii și pentru ceilalți câștigători. Se vor încuraja şi sprijini cât mai mulți participanţi cu Premii Speciale acordate de Sponsori şi Parteneri (Consiliul Județean, Filarmonica Sibiu, Colegiul Tehnic Independența, Liceul de Artă Sibiu,  CentrulJudeţeanpentruConservareaşiPromovareaCulturiiTradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu, Școala Populară de Artă, Casa de Cultură a Studenților Sibiu e.t.c.),  Miss & Mister, Popularitate, Cel mai frumos costum popular, Cel/cea mai tânăr concurent, Originalitate, Compoziție etc.
Câștigătorii Trofeului Festivalului și al Trofeelor Secțiunilor nu vor putea participa la concursul ediției următoare, dar vor fi invitați să participe cu un Recital la Spectacolul din cadrul Galei Laureaților a acelei ediții.
În cazul mediilor egale departajarea va fi făcută de către notele (sau opinia) Președintelui Juriului.
Toţi profesorii coordonatori vor primi distincţii.
Toate instituţiile şcolare de unde provin participanţii vor primi distincţii.

8.5 Criteriile care stau la baza acordării notelor vor fi:
-          calitate interpretativă;
-          dificultateamelodiei;
-          prezenţăscenică;
-          dicţie,
-          intonație,
-          emisie vocală;

8.6 Juriulva fi format din:
- Membrii ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania
- Reprezentanți ai mediului academic
- Artişti consacraţi din fiecare domeniu
- Câștigători ai Trofeului Festivalui în ediții anterioare
- Reprezentanţi ai: autorităţilor locale;  partenerilor și organizatorilor; sponsorilor ce conferă premii speciale;
                                 mass-media;
Comunicarea componenţei Juriului se va face prin intermediul paginii festivalului https://www.facebook.com/festivalcapitalamuzicala și a celorlalte canale de comunicare.
Din Juriu NU vor face parte profesori ai concurenților!
Câștigătorul/câștigătoarea Trofeului Festivalului va fi invitat să facă parte din juriul festivalului la o ediție ulterioară !
Membri juriului îşi rezervă dreptul de a acorda premii speciale (Ex. Premiul Special al Juriului, Premiul Special al Concursului, Artistul festivalului,  e.t.c.), pentru participanţii care dovedesc calităţi interpretative deosebite. De menţionat faptul că aceste premii nu fac parte din concurs şi vor fi acordate spontan, doar în cazul în care juriul se autosesizează şi comunică organizatorului o astfel de decizie.
                   Evaluarea concurenţilor se va face după susţinerea piesei, cu note de la 5 la 10, putându-se acorda şi jumătăţi sau sfert  de punct (6,50; 7,75...).
Notareapieselor se va face de cătrefiecare membru al juriuluipe un formularspecial, întimpulsauimediatdupăinterpretareapieseiînconcurs. Clasamentul va fi alcătuitînfuncţie de ordineadescrescătoare a mediilornoteloracordate.

9.     Responsabilitatea părților și notificări cu statut juridic:
* Organizatorii concursului nu îşi asumă responsabilitatea pentru materialele  trimise de participanţii şi/sau care nu sunt recepţionate de organizator din motive tehnice independente de voinţa sa;  Se va răspunde fiecărui mesaj primit, în termen de maxim 48 de ore de la primirea mesajului. Cei care nu au primit mesaj de confirmare a primirii materialelor sunt rugați să retrimită materialele și/sau să contacteze organizatorii.
* Organizatorii nu plătesc pentru producerea momentului artistic. Prin participare, interpreţii renunţă la orice pretenţii de remuneraţie în legătură cu promovarea evenimentului şi după terminarea acestuia atâta timp cât acțiunea are scop cultural şi de promovare a Festivalului și a  programului “Live Positive Life – Viaţa la pozitiv”.
* Înainte de terminarea perioadei de trimitere a aplicațiilor organizatorii pot modifica prezentul regulament pentru îmbunătățirea calității festivalului sau a condițiilor oferite concurenților.
*La fiecare secțiune muzicală se asigură timp și spațiu ( sau pian) pentru repetiție („încălzire”).
* Prezența concurentului la probele de sunet organizate înaintea desfășurării concursurilor este obligatorie! Ajută și pentru acomodarea cu luminile de scenă, cât și pentru verificarea negativelor de pe play-list.
* Întrucât toate evenimentele festivalului au loc în condiții de spectacol, vor fi televizate și transmise LIVE, cât și pentru desfășurarea cursivă a festivalului, prezența concurenților în culise cu 30 de minute înainte de intrarea în concurs/gală este OBLIGATORIE !
* Programul orar și ordinea intrării în concurs vor fi afișate în aceeași zi cu afișarea finaliștilor.

Mult succes tuturor!

Regulamentul conţine şi cele doua ANEXE :
ANEXA 1 –FIŞA DE ÎNSCRIERE
ANEXA 2 – DECLARAŢIE PĂRINTE/TUTORE




Anexa 1
Festivalul  Internațional
„Capitala Muzicală” Ediția a  VI-a - 2018
- Fișăde înscriere în concurs -

Nume şi prenume concurent/ă:

Secțiunea: Muzică .....

Grupa:

Vârsta:

CNP: 

Data nașterii:

Unitate şcolară reprezentată/ONG: 

Domiciliul:

Telefon fix /mobil:

E -mail:  

Numele îndrumătorului: 


Piesa înscrisă în concurs:

Compozitor:

Textier:

Nume şi prenume însoţitor concurent, Serie şi număr C.I., domiciliu:

C.V.-ul concurentului, premii obținute:

  









Anexa 2


Festivalul  Internațional
„Capitala Muzicală” Ediția a  VI-a– 2018

- Declarație -


Subsemnata/ul………………………………..………………………...posesor al actului de identitate …….. seria …….. nr. ………..…..….  , CNP …………………..…..………………… domiciliatîn  …………….…….….., str. …………………………….…..………..……………….nr. ……….…, ap. ………, județul……………………..,telefon ……………………………

Încalitate de concurent/(ă)/părinte/tutore/profesor/îndrumător al concurentei/lui
………………………………………………………………………………….………………..…………….. ,
declarcăîmiasumrăspundereapentruinterpretareapiesei
„ … … … … … … … …………………..…………………… … … … … …  .”
compozitor …………………………………….………….. textier ……………….………………………,


înceeacepriveștedrepturile de autorșiceleconexe ale acestorapentruinterpretarea din cadrulFestivaluluiInternațional„CapitalaMuzicală ”  Editia  a VI-a, 2018,  ( încazulminoriloraceastădeclarațieva fi completată de către un părinte / tutore ) șică sunt de acord cu cesionarea drepturilor ce derivădinprestațiileartistice de la acestevenimentcătreorganizatoriiacestui  festival-concurs.
Menționezcă am luat la cunoștințăRegulamentulconcursuluișicondițiileimpuse de organizatoripentruparticiparea la aceastăactivitateșicăîmiexprimacordulpentruutilizareașiprelucrareadatelor,imaginilorșivideoclipuluiyoutube ale cocurentei/ului,conform legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal șiliberăcirculație a acestor date,înscopuri de promovare media,massmedia,ziare,tv,radio și internet a evenimentului, a participanților și a câstigătorilor acestui eveniment.

DATA  …………….…….. 2018

      SEMNĂTURA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu