Festivaluri concurs muzica 2020


luni, 24 septembrie 2018

Regulament - FESTIVALUL MUZICAL LIRA , 9-11 noiembrie 2018 , Tăuții-Măgherăuș (Baia Mare)

FESTIVALUL MUZICAL LIRA 2018

Organizatorii Evenimentului:

Centrul Cultural Virtual “Artist pentru Arta”
in parteneriat cu Primaria Orasului Tautii-Magheraus 


Perioada desfasurarii evenimentului:
09.11.2018 – 11.11.2018

Locatie: 
1. Casa de Cultura a Orasului Tautii-Magheraus
Str. 1, nr. 194
2. Centrul Cultural ”Ion Şiugariu” Băiţa
Str. 73, nr. 165A



Festivalul cuprinde 3 sectiuni principale si 2 sectiuni secundare de muzica: Usoara, Populara si Clasica, urmate de 3 sectiuni suplimentare: 1. Pasi spre scena, 2. Vreau sa arat ca pot! Vocea de 5 STELE! si 3. Centenar Romania.

MUZICA  USOARA (concurentii vor prezenta o melodie la alegere din repertoriul national sau international).
MUZICA POPULARA (concurentii vor prezenta un fragment dintr-un cantec doinit si un cantec integral de alta factura, cu acompaniament pe negativ sau live).
MUZICA CLASICA - A. Clasica VocalaB. Muzica Instrumentala (concurentii vor prezenta o lucrare muzicala, arie sau lied (preclasic, clasic, romantic, modern), acompaniati de corepetitor personal sau de negativ).

"Pasi spre scena" (prima data intr-un concurs)
Aceasta sectiune secundara este destinata exclusiv celor care nu au mai participat niciodata la un festival-concurs de muzica. Pentru incadrarea la aceasta sectiune, concurentii vor declara in fisa de inscriere pe propria raspundere, faptul ca nu au mai participat niciodata in cadrul unui astfel de eveniment. Premiile vor fi acordate conform baremului de notare, iar trofeul "Pasi spre scena" pentru debut, va fi acordat pentru cea mai mare medie.

"Vreau sa arat ca pot! Vocea de 5 STELE!"
Datorita efortului de a ajunge la acest festival, concurentii au solicitat oportunitatea de a interpreta cate doua cantece. Sectiunea "Vreau sa arat ca pot! Vocea de 5 stele!", isi propune sa evidentieze vocile bune si totodata sa pregateasca tinerii interpreti pentru concursurile televizate unde doar vocea trebuie sa convinga juriul.
Concurentii vor interpreta 2 minute dintr-o piesa la alegere, in spatele unui paravan. Intrarea in concurs se va face cu numar de intrare (1, 2, 3, 4, s.a.m.d). Juriul nu va vedea la aceasta sectiune concurentul, si nu vor fi specificate de catre prezentator numele, orasul, varsta sau alte detalii. La aceasta sectiune doar vocea conteaza!
Aceasta este o sectiune secundara, valabila in cadrul sectiunii principale in care v-ati inscris, respectiv pentru muzica usoara, populara sau clasica. 
Asadar, daca sunteti inscrisi la una dintre aceste 3 sectiuni, aveti optiunea de a va mai inscrise cu inca o piesa, urmand o jurizare separata pentru piesa respectiva, avand posibilitate mai mare de afirmare si desigur, un alt premiu. Concurentul care va avea de la cei 5 jurati, 5 stele, va fi detinatorul trofeului "Vreau sa arat ca pot!". Ceilalti concurenti, vor obtine premiile 1, 2, 3 si mentiuni, in functie de numarul de stelute primite. 
Mentiune: Concurentii au dreptul de a-si modifica negativul in asa fel incat sa constituie un avantaj. (ex. strofa 1 + bridge)

Sectiunea suplimentara "CENTENAR ROMANIA"
Cu ocazia celebrarii 100 de ani de la Marea Unire, doar in acest an vom introduce sectiunea suplimentara "Centenar Romania". La aceasta sectiune se pot inscrie concurentii ce vor participa la una din sectiunile principale, precum cea de muzica usoara, populara sau clasica. 
Repertoriul in cadrul acestei sectiuni trebuie sa fie exclusiv in limba romana. Pot fi alese piese cu caracter solemn, cantece patriotice, cantece traditionale romanesti sau capodopere muzicale ale artistilor romani consacrati. Premiile vor fi de factura simbolica, iar concurentii vor primi diplome de apreciere si premiul "Lira - Romania 100", pentru marcarea in cadrului Festivalului "Lira", a simbolisticii anului Centenar. 

DETALII INSCRIERE
Inscrierea se va realiza pe baza unui dosar expediat prin posta electronica, pe adresa de e-mail: festivalullira@gmail.com
Dosarul pentru inscriere se va expedia fara exceptie in perioada: 17 septembrie - 25 octombrie 2018


CONTINUTUL DOSARULUI

Fisa de inscriere completata
Copie (scanata) a cartii de identitate sau a certificatului de nastere
Negativul piesei pentru concurs mp3 (nume concurent+titlu piesa)
Dovada achitarii taxei (copie chitanta - pana pe 25 octombrie 2018)



Durata piesei sa nu depaseasca 4 minute (o singura lucrare muzicala, nu se accepta colaje) pentru categoria solo, duo, trio SI 7 minute pentru GRUPURI (2 lucrari muzicale sau colaj).


TAXA DE PARTICIPARE

Solo/ duo/ trio - 150 lei
Sectiunea suplimentara "Vreau sa arat ca pot!" - 50 lei
​Sectiunea suplimentara "CENTENAR" - 50 lei

Grupuri (+4 persoane) – 40 lei/membru 

Taxa va fi achitata in contul CEC BANK: RO45CECEBV0530RON0907594, pana pe 25 octombrie 2018.
Titular: Centrul Cultural Virtual "Artist pentru Arta"/ CUI : 32165309 
JURIZAREA SI ACORDAREA PREMIILOR

Jurizarea se va face cu note de la 7 la 10, iar premiile vor fi acordate in functie de urmatorul barem:

Trofeu:  9.80 - 10 (pentru cea mai mare medie)
Premiul 1:   9.40 - 9.79
Premiul 2:   9.10 – 9.39
Premiul 3:   8.70 – 9.09
Mentiuni:  8.00 – 8.69 - mentiuni in ordinea clasamentului
Premii speciale: 7,00 – 7,99.
"Lira Grupei": pentru cea mai mare medie din categoria de varsta.



In cazul in care nu se atinge punctajul din barem pentru trofeu, acesta va fi acordat in functie de cea mai mare medie pe sectiune. 

Contorizarea notelor se va face in programul Microsoft Excel, iar acestea vor fi afisate public, in ziua Galei Laureatilor.


CATEGORII DE VARSTA

4 - 5 ani,  6 - 7 ani,  8 - 9 ani, 10 - 11 ani, 12 - 13 ani, 14 - 15 ani, 16-17  ani, + 18.

  


FESTIVALUL NATIONAL DE INTERPRETARE „LIRA

Editia a VI -a, 9 - 11 noiembrie 2018

 

FISA DE INSCRIERE - INTERPRETARE


SECTIUNEA de MUZICA:  _________________



NUMELE COMPLET AL INTERPRETULUI / GRUPULUI....................................................... 

DATA NASTERII: …………….………………. VARSTA: ……………………………………………… 

JUDETUL: ........................................................................ORASUL:................................................... 

NUME REPREZENTANT LEGAL: ................................................................. .... TELEFON: ....................... 


ADRESA EMAIL: :................................................................................................................................. 

UNITATEA PE CARE O REPREZINTA ARTISTUL:

............................................................................................................................................. 

PROFESOR COORDONATOR :............................................................. TELEFON: ......................... 


Date despre PIESA – SECTIUNEA PRINCIPALA:

TITLU: ................................................................................................................................ DURATA:  .................. .

Sectiunea S. "Vreau sa arat ca pot!" (optional): Titlul: ………………………………………………………, Durata: maxim 2 minute!

Sectiunea S. "CENTENAR" (optional): Titlul: ………………………………………………………… .



 
Bifati casuta de mai jos, numai in cazul in care declarati ca nu ati mai participat niciodata la un festival-concurs de acest gen si doriti sa va incadram la sectiunea pentru debutanti “Pasi spre scena”.    

FISA DE INSCRIERE VA FI INSOTITA DE CELELALTE MATERIALE SOLICITATE PENTRU DOSARUL DE INSCRIERE.


“Festivalul LIRA 2018” functionează conform noilor reglementări europene privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera lor circulație, prevăzute în Regulamentul 2016/679/UE. Expedierea către noi a prezentului document, reprezintă acordul dumneavoastră de a prelucra datele cu caracter personal înscrise în această fișă.



Contact organizatori: festivalulira@gmail.com sau tel. 0763.719.843, 0726.631.066

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu