Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 21 februarie 2019

Regulament - Festivalul "MUZICA PENTRU TOŢI" , 4-6 aprilie 2019 , Baia Mare

CENTRUL CULTURAL “ARTIST PENTRU ARTĂ” - MARAMUREŞ
şi
 RECREART SCHOOL & RECORDING STUDIO

                 prezintă                                                                

FESTIVALUL – CONCURS INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE
VOCAL-INSTRUMENTALĂ 

„MUZICA PENTRU TOŢI”


EDIŢIA a IX-a
4-6 aprilie 2019
 Baia Mare, România



             Festivalul - Concurs de Interpretare Vocal – Instrumentală „MUZICA PENTRU TOŢI” este destinat elevilor care posedă voci deosebite sau talent tehnico-interpretativ la un instrument şi fac eforturi pentru a-şi perfecţiona stilul, tehnica şi interpretarea vocal-instrumentală, indiferent dacă studiază sau nu în cadrul unei şcoli sau liceu de muzică. Pot participa toţi elevii din ţară şi din străinătate care sunt preocupaţi şi pasionaţi de interpretarea vocal-instrumentală (canto clasic, muzică populară sau muzică uşoară, instrumente clasice şi instrumente populare), indiferent dacă sunt sau nu elevii unui liceu vocaţional de muzică sau a unei şcoli populare de artă (în funcţie de secţiunea la care vor să participe, pot fi elevii unei grădiniţe, şcoli generale sau a unui liceu cu un alt profil decât muzica). Scopul acestui concurs şcolar este stimularea şi dezvoltarea creativităţii şi a competenţelor vocale tehnice şi interpretative; de asemenea se urmăreşte educarea elevilor în spiritul depistării, alegerii repertoriului, interpretării şi promovării valorilor autentice şi reale atât din muzica populară cât şi din muzica clasică şi cea uşoară.
            Festivalul - Concurs de Interpretare Vocal - Instrumentală „MUZICA PENTRU TOŢI” se va desfăşura în perioada 4-6 aprilie 2019 în SALA DE CONCERTE ROTARY a Colegiului de Arte - Baia Mare, judeţul Maramureş, ROMÂNIA.
           
  1. CATEGORII 

I. MUZICĂ VOCALĂ
Acest concurs cuprinde trei secţiuni de interpretare vocală , după cum urmează:
a). CANTO CLASIC
- învăţământ liceal ( clasele IX-XII , 15-19 ani );
b). CANTO POPULAR
- învăţământ preşcolar (grupa mica-mare, 3-6 ani);
- învăţământ primar (clasele 0-IV, 6-10 ani);
- gimnaziu (clasele V-VIII, 11-14 ani);
- învăţământ liceal (clasele IX-XII , 15-19 ani);

c)CANTO MUZICĂ UŞOARĂ
- secţiunea POP ROMÂNESC
- secţiunea POP INTERNAŢIONAL
- secţiunea GRUPURI

La toate aceste secţiuni pot participa interpreţi cuprinşi în categoriile de vârste specificate mai jos:
- învăţământ preşcolar (grupa mica-mare, 3-6 ani);
- învăţământ primar (clasele 0-IV, 6-10 ani);
- gimnaziu (clasele V-VIII , 11-14 ani);
- învăţământ liceal (clasele IX-XII , 15-19 ani);
- categoria peste 19 ani
- categoria grupuri vocale sau instrumentale.

II. MUZICĂ INSTRUMENTALĂ

a) INSTRUMENTE CLASICE (pian, instrumente de coarde, instrumente suflat din lemn, instrumente suflet din alamă, percuţie)

b) INSTRUMENTE POPULARE

c) GRUPURI INSTRUMENTALE POPULARE

d) MUZICĂ DE CAMERĂ               
                                                         
  1. REPERTORII

I.MUZICĂ VOCALĂ
a). CANTO CLASIC
- Arie de operă /operetă românească sau universală.
- Lied românesc sau universal.
 Notă: Repertoriul va fi executat in limba originală, cu acompaniament de pian.

 b) CANTO POPULAR
- la grădiniţe şi ciclul primar: - două piese de ritmuri diferite cu acompaniament orchestral din zona de provenienţă a interpretului-negativ. Optional se pot prezenta 2 strofe din doină sau baladă, în locul uneia dintre piesele cu negativ;
- la gimnaziu şi la liceu: - piesă ritmată, cu acompaniament orchestral (negativ personal);
                                          - doină sau baladă - 2 strofe - fără acompaniament.
 Notă: Concurenţii din străinătate vor interpreta două strofe dintr-o lucrare populară lenta, fără acompaniament, specifică zonei de provenienţă. Fiecare participant la secţiunea canto popular va purta costum popular specific zonei de provenienţă. Fiecare concurent va avea pe stick negativul propriu pentru piesele cu acompaniament, negativele vor fi trimise electronic sau poştal si pentru inscriere.
ATENTIE!  Nota: Atat negativul cât şi acompaniamentul vor fi asigurate de către concurenţi, care il vor trimite si pentru inscriere. Aceştia sunt obligati să aibă in ziua concursului o versiune a negativelor în ordinea în care vor cânta, pe CD  sau stick.
Indiferent de secţiune, fiecarui concurent  ii este alocat timpul de 8 minute pentru interpretarea celor doua piese. Concurenţii care vor depăşi timpul acordat pentru prezentarea pieselor in concurs vor fi depunctaţi.



3. CANTO MUZICĂ UŞOARĂ
- la secţiunea POP ROMÂNESC - o piesă proprie acestei categorii cu durata de maximum 4 minute, cu negativ sau cu acompaniament.

- la secţiunea POP INTERNAŢIONAL - o piesă proprie acestei categorii cu durata de maximum 4 minute, cu negativ sau cu acompaniament.

-la secţiunea GRUPURI vocale sau instrumentale - o piesă proprie acestei categorii cu durata de maximum 4 minute, cu negativ sau cu acompaniament.
Nota: Atat negativul cât şi acompaniamentul vor fi asigurate de către concurenţi, care il vor trimite si pentru inscriere. Aceştia sunt obligati să aibă in ziua concursului o versiune a negativelor  pe CD  sau stick.

II.MUZICĂ INSTRUMENTALĂ
a) INSTRUMENTE CLASICE (pian, instrumente de coarde, instrumente suflat din lemn, instrumente suflet din alamă, percuţie) - DOUĂ PIESE CONTRASTANTE.
b) INSTRUMENTE POPULARE-  DOUĂ PIESE CONTRASTANTE
c) GRUPURI INSTRUMENTALE POPULARE - DOUĂ PIESE CONTRASTANTE
d) MUZICĂ DE CAMERĂ - UNA SAU DOUĂ  LUCRĂRI DIN REPERTORIUL ROMÂNESC SAU UNIVERSAL.

3. JURIUL CONCURSULUI va fi alcătuit din profesori de specialitate, compozitori si interpreţi. Hotararea juriului este definitiva şi nu poate fi contestata.

4. INSCRIEREA IN CONCURS
Fiecare concurent va trimite electronic pana la 15 martie 2019 pe adresa de mail muzicapentrutoti@yahoo.com sau postal pana la 10 martie 2019 data poştei pe adresa Colegiul de Arte, str. Petofi Sandor 2 - 4, BAIA MARE, 430165, MARAMURES, ROMANIA - pentru prof. Bob Elena - Mihaela, concursul „MUZICA PENTRU TOTI” următoarele:
- Fisa de inscriere completata cu majuscule-vezi Anexa1
- Negativul piesei (pieselor) pe care solistul il va avea si la el pe stick si cd in ziua concursului (pentru sectiunile de muzică populară şi uşoară) - durata celor două piese sa nu depaseasca 8 minute pentru fiecare concurent.
- Dovada achitarii taxei de concurs - de 130 LEI pentru solo si grupuri de 2 sau 3 interpreţi; grupurile de 4 sau mai mulţi interpreti vor achita câte 40 ron de persoană - (copie sau scanare a chitantei) pentru elevii romani si 50 € pentru elevii din strainatate. Taxa trebuie virata in contul IBAN RO45CECEBV0530RON0907594, CUI 32165309, Titular: Centrul Cultural Artist pentru Arta. Concurenţii care vor săparticipe la două secţiuni vor beneficia de reducere, achitand 70 LEI pentru a doua secţiune solo si  doar 100 de Ron in cazul grupurilor.
- Partiturile scanate pentru sectiunea canto clasic, respectiv instrumente.
                        Organizatorii concursului isi rezervă dreptul de a utiliza inregistrarile pieselor, in vederea realizarii materialelor de publicitate a concursului, fara a asigura pentru acest lucru nici un drept material concurentilor. Organizatorii se obliga ca aceste materiale sa ramana in patrimoniul festivalului-concurs, fara a fi comercializate. Este interzis prin lege sa interpretezi o lucrare muzicala dacă aceasta a fost reprodusa ilegal. Dacă acest lucru se intampla, organizatorii concursului nu isi asuma nici o responsabilitate, in eventualitatea ca editorul partiturii sau compozitorul piesei ia vreo masura legala in acest sens. Cheltuielile de transport, precum si cele de cazare si masa sunt suportate de catre concurenti. In cap. 9 –“Informatii utile“ al prezentului regulament sunt prezentate ofertele de cazare si masa puse la dispozitie de catre organizatori, la care se poate opta.           
Fisa de concurs  – vezi  ANEXA 1 –  trebuie completata cu majuscule, specificandu-se dacă elevul solicita  rezervare pentru cazare si masa.
Organizatorii pot asigura, la cerere, pianist corepetitor pentru sectiunea canto clasic.
            Inscrierea in concurs nu va fi luata in considerare daca aceste formalităti nu au fost indeplinite.
Inscrierea si participarea in competitie implica acceptarea regulamentului de concurs.

5. DESFASURAREA CONCURSULUI .
     Cu o saptamana inainte de inceperea competitiei se va trage la sorti ordinea intrarii la fiecare sectiune, afisandu-se in programul concursului, care va fi tiparit si afisat inainte de fiecare concurs. Concursul se va desfăşura după cum urmeaza:
            Ziua I, joi 4 aprilie 2019
- Deschiderea concursului, desfăşurarea secţiunilor canto clasic, instrumente clasice, muzică de cameră şi decernarea premiilor.
            Ziua aII-a, vineri 5 aprilie
- secţiunea de canto popular, instrumente populare, grupuri vocal-instrumentale populare şi decernarea premiilor.
- inceputul secţiunii de muzică uşoară                                   
            Ziua a III-a, sambata 6 aprilie 2019
- sectiunea muzică usoara, solo şi grupuri, decernarea premiilor şi încheierea concursului.
În funcţie de numărul concurenţilor înscrişi în concurs,organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul de mai sus.

6. CRITERII DE EVALUARE
- la  CANTO CLASIC:  
  a) calitati vocale-timbru, tehnica, ambitus, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;        
   c) respectarea partiturii;
   d) alegerea pieselor pentru concurs;     
   e) interpretare;
   f) dictie;
   g) personalitatea artistica a interpretului;
   h) omogenitatea interpretarii voce-acompaniament;
   i) prezenta scenica.
 - la CANTO POPULAR:
  a) calităti vocale-timbru, tehnica, ambitus, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;        
   c) respectarea partiturii;
   d) alegerea pieselor pentru concurs;     
   e) interpretare;
   f) dictie;
   g) personalitatea artistica a interpretului;
   h) omogenitatea interpretării voce-acompaniament;
   i) prezenta scenica.
   j) autencititatea repertoriului;
   k) autenticitatea costumului popular.
- la  MUZICA USOARA:
   a) calitati vocale-timbru, tehnica, ambitus, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;
   c) stil interpretativ-modernitate,inovatie;
   d) alegerea pieselor pentru concurs;
   e) interpretare;
   f) dictie;
   g) personalitatea artistica a interpretului;
   h) omogenitatea interpretarii voce-acompaniament;
   i) prezenta scenica.
-la MUZICĂ INSTRUMENTALĂ:
  a) -timbru, tehnica, egalizarea registrelor, sustinere, respiratie;
   b) intonatie, acuratete;        
   c) respectarea partiturii;
   d) alegerea pieselor pentru concurs;     
   e) interpretare;
   f) respectarea stilului interpretativ epocilor de provenienţă a lucrărilor;
   g) personalitatea artistica a interpretului;
   h) omogenitatea interpretarii instrument-acompaniament;
   i) prezenta scenica şi omogenitatea grupului.

7. PREMII  ACORDATE
Fiecarei sectiuni ii revin premii si distincţii, după cum urmeaza:
TROFEUL « Muzica pentru toti », premii 1, 2, 3 si mentiuni.

8. REALIZATORII  PROIECTULUI:
PROF. STAVILA ALINA, manager CLUBUL ARTIST PENTRU ARTA, sucursala Maramures.
DRAGOS POPA, presedinte, CENTRUL CULTURAL “ARTIST PT ARTA”
ANDREI COMAN-producător muzical la Groove  Team,vocal coach CENTRUL CULTURAL “ARTIST PT ARTA”.
PROF. POCOL MARIA - Colegiul de Arte Baia Mare
PROF. KATOKA FELIX - Colegiul de Arte Baia Mare
PROF.RAŢ TUDOR- Colegiul de Arte Baia Mare
PROF. GHIŢU LAVINIA - Colegiul de Arte Baia Mare
     PROF. CRISTINA NEMES – BOTA, Colegiul de Arte Baia Mare
     PROF. ELENA-MIHAELA BOB, Colegiul de Arte Baia Mare
PROF. CALIN IONCE, Colegiul de Arte Baia Mare
PROF. FELIX FELDMAN, Colegiul de Arte Baia Mare
PROF. MIRCEA - STEFAN BREBAN, Colegiul de Arte Baia Mare
Concursul va fi promovat în mass-media locală şi naţională, prin afişe şi invitaţii distribuite în şcolile din judeţul Maramureş, dar şi din alte judeţe din ţară.
Experienţa acumulată de elevi va fi diseminată de aceştia printre colegi, în cadrul orelor de educaţie muzicală, canto clasic, muzică populară, muzică uşoară, istoria muzicii.
                        
9. INFORMATII UTILE

PERSOANE DE CONTACT : Bob  Mihaela  Tel. 0745815677 – regulament, inscrieri, rezervari.
 OFERTE DE CAZARE cu rezervare pe fisa de concurs – vezi ANEXA I:
 Complex Sportiv National  Lascar Pană, str. Culturii nr. 7 A (în spatele Colegiului Mihai Eminescu), pret  32 Ron/zi pentru cazare si 35 Ron/zi pentru masa.
Va rugam specificati in fisa de inscriere nr. de mese, precum si nr. de nopti de
cazare solicitate.




ANEXA 1
FISA DE INSCRIERE

LA FESTIVAL – CONCURS   INTERNAŢIONAL DE INTERPRETARE VOCAL-INSTRUMENTALĂ   „MUZICA PENTRU TOŢI” , BAIA MARE , ROMÂNIA
4-6 aprilie 2019 (EDIŢIA a IX-a)

·         Se va completa cu majuscule.
NUMELE SI PRENUMELE INTERPRETULUI SAU AL GRUPULUI: ________________________________________________________ VARSTA :___________
CLASA:____________________ ŞCOALA:_________________________________________
Adresa de mail:_______________________________________________________________

SECTIUNEA DE INTERPRETARE:____________________________________________
ADRESA  CONCURENTULUI: ________________________________________________
TELEFON PERSONAL AL CONCURENTULUI: _________________________________                  
                                              
 INDRUMĂTOR: _________________________ MOBIL:______________________
 COREPETITOR: _______________________________________________________
·         Pentru muzică populară şi pentru canto – muzica usoara:
PREZINT NEGATIV  *______ / PREZINT INSTRUMENT SAU ORCHESTRA PERSONALA  *______
·         Pentru canto clasic şi instrumente clasice: SOLICIT PIANIST COREPETITOR  *______

REPERTORIU :

Nr.

AUTOR  (numele complet al compozitorului):

DENUMIREA LUCRARILOR  (prezentate in concurs):
Minutaj
1.



2.




SOLICIT CAZARE LA CAMIN TABERE, NR. PERSOANE ____
PENTRU: 3 aprilie* ___ 4 aprilie  *___  5 aprilie*___
*se completeaza cu da sau nu.
Pentru a participa , fiecare concurent trebuie sa-si dea acordul in scris pe fisa de insciere pentru urmatoarea cerinta organizatorica:
SUNT DE ACORD ca inregistrarile din concurs sa poata fi difuzate numai cu acordul organizatorilor fara obligatii pecuniare in privinta dreptului de autor, aceste materiale avand doar scop publicitar.

Semnatura concurent/ reprezentant legal: _______________________



“Centrul Artist pentru Artă” functionează conform noilor reglementări europene privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera lor circulație, prevăzute în Regulamentul 2016/679/UE. Expedierea către noi a prezentului document, reprezintă acordul dumneavoastră de a prelucra datele cu caracter personal înscrise în această fișă. Totodată va asumați corectitudinea datelor înscrise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu