Festivaluri concurs muzica 2020


sâmbătă, 30 martie 2019

Regulament - Festivalul "VOICES OF VIBE" , 6-7 iulie 2019 , Brașov

Voices of VIBE 

 Ediția I

06.07-07.07.2019

          Brașov 




Capitolul I. – Dispozitii generale

Art.1. Festivalul Național de muzica pop pentru copii si adolescenți “Voices of VIBE” este o manifestare artistică de nivel național organizată de Asociația Culturală Vibe Production.
Art.2. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea și promovarea copiilor și adolescentilor talentați în interpretarea muzicii pop specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între tineri de vârste apropiate, contopirea unor prietenii, dragostea pentru frumos și pentru artă. De asemenea, este o formă de educație prin intermediul muzicii, de dezvoltare a imaginației, a simtului estetic și a bunului gust, de cunoastere și respectare a valorilor acestui gen. 
Art.3. Festivalul Național „Voices of VIBE” se desfăsoara în 2 etape, și anume:

* Trimiterea materialelor până în data de 10 iunie, când este desemnată data limită de înscriere, dupa care se vor alege doar 15 concurenți per grupă, de catre o comisie compusă din specialiști în domeniu.
Nu se percepe taxă de preselecție!!!!
* Faza finală va fi concursul propriuzis de interpretare.

Capitolul II. – Condiții de participare 

Art.4. La festival pot participa copii, adolescenți și tineri talentați în interpretarea muzicii pop, pregătiți să participe la acest gen de competiție.
Art.5. Concursul de intepretare va fi structurat pe următoarele categorii de vârstă:
                                                                                 
         
4 – 6 ani
      7 – 8 ani
      9 – 10 ani
      11 – 12 ani    
      13 – 15 ani  
      16 – 18+ ani

Inserarea clauzei categoriei 18+ permite inclusiv participarea tinerilor până în 26 de ani, care doresc să se reafirme!
Art.6. În concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul românesc sau internațional, live, cu suport negativ orchestral, pe suport digital (o singură melodie per interpret). Negativul orchestral poate contine voci de susținere (grup vocal ), cu condiția ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.
Art.7. Toți concurentii și ceilalți deținători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, și publicarea numelor lor, cât și a imaginilor, a vocilor, a fotografiilor și a biografiilor lor, în contextul promovării și al difuzării. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror altor materiale audio şi video pentru profilul oficial al festivalului ori a oricărui alt material elaborat de Asociația Culturală Vibe Production.

Capitolul III. – Înscrierile în concurs 

Art.8.  Înscrierile în concurs se fac pe baza următoarelor materiale:
 
* Fisă de înscriere/ Copie certificat de naștere
* Declarație pe propria răspundere sau acordul compozitorului (dacă este cazul).
* 2 fotografii în prim plan ( format jpg )
* O piesă de muzica pop românească sau internațională –negativ- în format mp3. Piesa să nu depășească mai mult de 4 minute!
* Pozitivul piesei ce urmează să fie interpretată în concurs, sau un link al acesteia din spațiul virtual, înregistrată în timpul altor concursuri.
* copia scanată a chitanței taxei de concurs, ( jurizare ) în valoare de 150 lei/ concurent, depusă in contul :
                                             
                   RO61BTRLRONCRT0474269001
                              (Asociatia VIBE PRODUCTION)
                                               Banca Transilvania

Art. 9. Materialele vor fi trimise (completate) direct pe site-ul Vibe Production la rubrica „Asociatia Vibe Production” ( http://vibe-production.ro ) până la data de 10.06.19
Art. 10. Vor fi înscriși doar 15 concurenți per grupă de vârstă. (Organizatorii își asumă dreptul schimbării numărului de concurenți, ori de introducere a unor noi grupe doar dacă va fi cazul, cei înscriși fiind anunțați din timp despre orice schimbare a regulamentului pentru articolele 5 și 10 al actualului regulament! ) 

                                                       
     IMPORTANT !!!
           
Se va menționa pe copia chitantei, cu pixul, numele concurentului!
     
Materialele trimise pentru înscrierea direct în concurs, precum și taxa de                           concurs (jurizare) sunt nereturnabile!
  După data de 10 Iunie 2019 nu se mai primesc materiale. În ziua concursului nu se încasează taxa de concurs !!!

Capitolul IV. – Faza finală – Concursul de interpretare 

Art.11. - Concurenții vor interpreta live în concurs piesa trimisă cu suport negativ orchestral, pe suport digital (format mp3, la o calitate cât mai recomandabilă). Negativul orchestral poate conține voci de susținere ( grup vocal ) cu condiția ca acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.
Art.12. Festivalul Național “Voices of VIBE” ediția I se va desfășura în data de 06-07 .07.19 la Brașov
Programul va fi afișat în timp util pe pagina de Facebook a festivalului.

Capitolul V. - Juriul

Art.13. Juriul concursului este compus din personalități de marcă ale muzicii ușoare românești, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, directori case de discuri etc. Activitatea juriului va fi coordonata de un președinte desemnat de către organizatori. Participarea celor din juriu este remunerată prin convenții civile, cuantumul fiind stabilit în funcție de etapa și bugetul fiecărei ediții.
                                                Important !!!
              Din juriu nu vor face parte profesorii elevilor care concurează.

Capitolul VI. - Jurizarea  

Art.14. Criteriile de jurizare vor avea în vedere calitățile vocale, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezența scenica, perspectivele de a avea o carieră in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
Art.15. Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu subunitățile 10/ 20/ 30
Art.16. Notarea concurenților se va face la vedere de către fiecare membru al juriului în parte. Membrii juriului vor semna procesul verbal întocmit după determinarea exactă a câstigătorilor.

Noutate!!!
               Comisia de jurizare va fi alcătuită din cinci membri. Patru din ei vor acorda notele la vedere, iar al cincilea, desemnat prin rotație la fiecare început de grupă, va acorda o notă secretă (menită menținerii unui dinamism cât mai strâns al concursului). Juratul desemnat prin rotație va semna atât tabelul completat cu notele secrete pe un formular special, cât și procesul verbal întocmit după determinarea exactă a câstigătorilor.



Capitolul VII. – Premii  

Art.17. Se va acorda Marele Trofeu al Festivalului și suma de 3000 de lei, concurentului care a obținut cel mai mare punctaj.
Art.18. Se va acorda câte un sigur trofeu de grupă, respectiv suma de 500 lei pentru fiecare astfel de trofeu.
Art.19. Se va acorda la fiecare grupă de vârstă  un singur loc I, un singur loc II, și un singur loc III, respectiv două mențiuni. Celor care vor câștiga locul I, li se vor înapoia taxele de participare. (Respectăm clauzele oraganizării altor festivaluri, însă abordăm această concurență strânsă pentru a putea delimita vădit prestația temporară a interpreților. Mai mult ca sigur că există doritori care vor să își vadă clasamentul real, lăsând la o parte stereotipiile altor festivaluri, care acordă 9 locuri unu, 5 locuri doi, șapte locuri trei per grupă etc; fără să se știe cu exactitate adevărata voloare temporară a interpretului tocmai din cauza acestor abundări cu premii! Majoritatea interpreților investesc în această îndeletnicire: meditații, cursuri de pop-canto, cursuri la școli de arte sau licee de muzică etc., clauzele jurizării noastre tinzând să le respecte nivelul evoluției temporare)

Important!!!
              Dacă va fi cazul de egalitate între concurenți, președintele comisiei de jurizare va fi însărcinat cu departajarea!

Art. 20. Se vor acorda și premii speciale în funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Art.21. Toti concurenții vor primi diplome de participare, semnate de membri juriului, cât și cadouri din partea sponsorilor.


Capitolul VIII. - Obligațiile participanților 

* Să respecte clauzele regulamentului festivalului. 
* Să semneze declarația de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
* Pe durata participării în festival a concurenților, părinților, profesorilor și a altor însoțitori, le este interzis orice contact cu membrii juriului.
* Nesemnarea de către concurenți, compozitori, profesori, reprezentanți legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante conform declarației, constituie motiv de descalificare a concurentului și duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
* Orice abatere de la oricare dintre aceste obligații duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.

Capitolul IX. - Obligațiile organizatorilor  

* Organizează, pune la dispoziție sala de spectacole, sonorizare, informare constantă a tuturor schimbărilor survenite pe toată perioada festivalului, de la propaganda lui până la finalizarea acestuia, inclusiv perpetuarea propagandei după încheierea acestuia.
* Asigură paza și protecția pe toată durata festivalului, inclusiv în timpul repetițiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor în culisele scenei, cu excepția televiziunii care va asigura transmisia în direct a evenimentului.
* Asigură corectitudinea centralizării voturilor pentru clasamentele finale.
 
* Asigură fondurile necesare premiilor acordate.
* Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament (și în caz de vis maior), informând participanţii în timp util.

Capitolul X. - Dispoziții finale 

* Organizarea festivalului (concurs) se realizează sub directa supraveghere și îndrumare a organizatorilor în baza convențiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecăruia.
* Resursele financiare și materiale necesare festivalului (concurs) provin din: 
 
  - Contribuții directe ale partenerilor
 
  - Sponsorizări pe bază de contracte, constând în sume virate în contul festivalului (concurs) sau diverse obiecte si servicii ( vouchere ) preluate pe bază de proces verbal de predare – primire.
 
  - Taxele de participare în concurs ale concurenților.
* Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac în colaborare cu principalii organizatori.
* Fiecare ediție a festivalului (concursului) se bazează pe elaborarea unui proiect de venituri și cheltuieli realizat până cel târziu la sfârșitul unui an calendaristic, aplicabil începand cu primul trimestru al anului urmator.

       
 Informatii suplimentare, zilnic 09.00 – 21.00 la secretariatul Festivalului
                                           
Tel.  0765 686 901, 0729 295 362, 0744 630 366

                                   Email:  contact@vibe-production.ro




FESTIVALUL NATIONAL PENTRU COPII, ADOLESCENȚI ȘI TINERET
Voices of VIBE”
                                              - ediția I -
                                    Brașov, 06-07 Iulie 2019
FORMULAR DE ÎNSCRIERE
                                          
Interpret:
Nume:                 ................................................................ 
Prenume:            ................................................................. 
Data nașterii:      ............................            Vârsta:     ................ 
Adresa:               ................................................................. 
Activitatea artistică:
...................................................................................... 
....................................................................................... 
...................................................................................... 
Îndrumător:         ................................................................. 
Date de contact :
Telefon:          .......................................
E-Mail:           .......................................
Piesa:
Titlul piesei:    .......................................
Compozitor:    ...................................  Textier:   ................... 
Durata:            …………………


Accept regulile și condițiile concursului și sunt de acord cu acestea.
        


          Data:                                                Semnătura:






  


FESTIVALUL NAȚIONAL PENTRU COPII, ADOLESCENȚI ȘI TINERET
Voices of VIBE”
                                              - ediția I -
                                    Brașov, 06-07 Iulie 2019

DECLARAŢIE


            Subsemnatul/a(copil) ________________________, prin reprezentant legal (părinte)____________________, domiciliat/ă în _______________________, _______________  nr. _____________, bl. _______, sc. _________, et. ______, apt. ___________, jud./sector _________, legitimate/ă cu C.I. seria ______ nr. ___________, eliberată de  ______________, la data de ______________ CNP ____________________
Declar că voi interpreta piesa/opera muzicală: ________________, muzica:_________, textul: ________ în cadrul Festivalului “Voices of VIBE, organizat în perioada __06-07 Iulie 2019___________, de către Asociatia CulturalaVIBE PRODUCTION.
Garantez că voi răspunde integral şi imediat cu daune la cel puţin valoarea prejudiciului cauzat Organizatorului festivalului sau pentru daunele la care Organizatorul festivalului ar putea fi obligat faţă de orice alt terţ (pers. fizică şi/sau juridică) în legătură cu pretenţii legate de drepturile de autor ce derivă din interpretarea piesei de mai sus.
De asemenea, mă oblig să suport integral acoperirea eventualelor pretenţii ridicate de către terţi în legătură cu utilizarea de către Organizatorul festivalului a operei muzicale în cadrul Festivalului “Voices of VIBE,
DATA ________________


SEMNĂTURA ___________________

5 comentarii:

  1. Mulțumim. E bine. Cu timpul vom interveni cu mici Update-ări (inserări de noi premii, parteneri etc!)

    RăspundețiȘtergere
  2. INTREBARE!
    TAXA SE PLATESTE INAINTE DE PRESELECTIE SAU DUPA PRESELECTIE?

    RăspundețiȘtergere
  3. Taxa se plâtește după data de 10 Iunie. Vă mulțumim pentru interesul acordat festivalului nostru și vă așteptăm cu drag la Brașov!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua imi trimiteti si mie un formular de inscriere si cand sunt preselectile pe ce data si ora

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand sunt preselectile si ce trebuie trimis ca sa intre la preselecti

    RăspundețiȘtergere