Festivaluri concurs muzica 2020


miercuri, 2 octombrie 2019

Regulament - Festivalul " Viitori Muzicieni" , 15-17 noiembrie , Bucuresti

Viitori Muzicieni Concurs International de interpretare instrumentala si vocala Editia I, 15-17 noiembrie Bucuresti, 2019Regulament Concursul este deschis prescolarilor si elevilor din clasele I-XII,  din scolile si liceele de arte din Bucuresti, tara si strainatate, si prescolarilor si elevilor care practica studiul instrumentului si cel vocal in Cluburi, Palate ale copiilor sau privat. In concurs pot participa toti elevii de la toate instrumentele de muzica clasica, jazz  si populara si de la cursurile de canto clasic, canto popular, muzica usoara si sectiunea jazz din institutiile mai sus mentionate. 

Concursul se desfasoara in doua sectiuni: instrumentala si vocala.
  1. Sectiunea instrumentala
1- Pian principal.  2- Pian complementar.  3- Ansamblu la 4 maini. 4- Vioara. 5- Corzi  grave (viola,  violoncel, contrabas,  harpa si chitara.) 6-  Suflatori. 7-  Percutie. 8 - Instrumente populare (Nai, acordeon, tambal etc) 9 - Jazz- solo 10 - Jazz - formatie (maxim 4 persoane).  11- Muzica de camera. (Duo, trio, quartet etc) Concurentii tuturor sectiunilor enumerate mai sus, inclusiv  cei de la muzica clasica si populara, vor interpreta una sau doua piese, in functie de minutajul acordat. Prescolari : Grupa I            - nascuti 2015 (4 ani impliniti la 1 noiembrie 2019) : 3 min Grupa a II a    – nascuti 2014 (5 ani impliniti la 1 noiembrie 2019):  4 minGrupa a III a   - nascuti 2013 ( 6 ani impliniti  la 1 noiembrie 2019- clasa pregatitoare): 5 min Elevi: Clasa I si a IIa : 5 min Clasa a IIIa si a IVa      : 6 min Clasa a Va si a VIa       : 8 min Clasa a VIIa si a VIIIa : 10 min Clasa a IXa si a Xa      : 13 min Clasa a XIa si a XIIa   : 15 min
  1. Sectiunea vocala
I- Canto muzica usoara : Categorii: 1- Debut 2- Solisti Categoriile debut si solisti au urmatoaele sectiuni: Pop romanesc, Pop international, Etno, Remember  si Eurovision.   3 - Duet 4- Creatie muzicala. Aceasta se desfasoara in doua subsectiuni:
  • amatori (elevi, studenti)
  • profesionisti, compozitori atestati de UCMR sau UCMR-ADA
Concurentii de la debut si solisti, sectiunile Pop romanesc, Pop International si Etno vor fi jurizati pe urmatoarele grupe de varsta: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-16 ani, 17-18 ani, 18+ II- Jazz Categorii: 1- Debut 2- Solisti  cu categoriile de varsta: 12-14 ani, 15-17 ani, 18+  Concurentii din ambele categorii vor interpreta o piesa la alegerea lor si una dincele 10 obligatorii, afisate mai jos:      Nat King Cole     - “Unforgettable”       Frank Sinatra      - “Fly me to the moon”       Frank Sinatra      - “My way”       Astrud Gilberto   - “Aqua de beber”       Doris Day            - “Dream a little dream of me”       Ella Fitzgerland   - “Summertime”       Chet Baker          - “My funny Valentine”       Eva Cassidy        -” Autumn leaves”       Nina Simone       - “Feeling good”       Etta James          - “At last” III Musical   O piesa la alegerea concurentului. IV- Canto muzica populara Categorii: 1- Debut 2- Solisti vocali 3- Grup vocal : 3-5 concurenti, 3-7 concurenti sau 3-10 concurenti 4- Ansamblu folcloric: 10-20 concurenti Concurentii de la debut si solisti vor fi jurizati pe urmatoarele grupe de varsta: 4-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-17 ani, 18+ Repertoriul muzicii populare:
  1. - Debut: o piesa la alegerea concurentului.
  2. - Solisti: - o piesa ritmata cu sau fara acompaniament, sau cu negativ, din zona de referinta a concurentului. Tinuta trebuie sa fie adecvata zonei de referinta. -a  doua piesa trebuie sa fie diferita ca ritm
  3. - Grup vocal: doua piese diferite ca ritm
  4. - Ansamblu folcloric: doua piese diferite ca ritm
Durata interpretarii pieselor de concurs de la canto muzica usoara si populara este de maxim 5 minute. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea in privinta drepturilor de autor ale pieselor prezentate in cadrul concursului. V - Canto clasic Interpretarea a doua piese :
  • clasa a VII-a - a VIII-a - doua piese clasice - ambele max. 7-8 min
  • clasa a IX-a - a X-a - o arie preclasica si un lied.
  • clasa a XI-a - a XII-a - o arie de opera, opereta (clasica sau romantica) si un lied.
Conditii de participare Inscrierea se va face in perioada 1 octombrie – 10 noiembrie 2019. Desfasurarea concursului : 15-17 noiembrieBucuresti, 2019 Toti concurenti vor trebuii sa completeze  FORMULAR DE INSCRIERE SECTIUNEA VOCALA  SI/SAU FORMULAR DE INSCRIERE SECTIUNEA INSTRUMENTALA . In cazul in care intampinati dificultati in completarea formularului de inscriere va rugam sa luati legatura cu organizatorii la adresa de emai sau numarul de telefon pus la dispozitie.  Cei de la sectiunea canto vor avea cu ei, in ziua concursului, un stick ce contine negativul piesei, pentru situatii neprevazute. Vor veni cu o ora inainte, pentru a face o verificare cu sonorizarea. In formularul de inscriere, care este pentru ambele sectiuni (instrumentala si vocala), veti completa cu mare atentie NUMAI ce este necesar pentru fiecare. Completarea formularului se va face cu litere de tipar si se va raspunde la toate intrebarile organizatorului de pe formularul de inscriere. Se va atasa o copie cu donatia de la banca, in formularul de inscriere. Chitanta de la banca trebuie sa descrie numele elevului, instrumentul sau sectiunea si clasa sau grupa. Donatia se va face la: Banca Reiffeisen, pentru concursul ”VIITORI MUZICIENI”, RO96RZBR0000060018832961, titular Ionescu Lidia Teodora. Donatia este de 100 lei pentru instrumente solo (jazz, clasice si populare). Un concurent de la muzica instrumentala poate concura si la muzica vocala, acesta avand o reducere de 30 lei. Pentru muzica de camera: duo- 50 lei, trio- 35 lei, quartet -25 lei- pentru fiecare concurent. Ansamblul de 4 maini - 50 lei pentru fiecare concurent. Formatie de jazz -100 lei. Ansamblu folcloric – 250 lei. Grup vocal 200 lei. Muzica vocala canto clasic-100 lei. Muzica usoara, jazz si populara -cei cu stick-150 lei. Deasemenea, un concurent de la muzica vocala sau jazz poate concura la mai multe sectiuni. Prima este 150 lei, a doua 120 lei, a treia 100 lei. Jurizarea se va face de catre toti membrii juriului, exceptie facand situatia in care un membru are elevi in concurs ( va fi inlocuit de presedintele comisiei). Jurizarea este definitiva. Premierea se va face la hotararea organizatorului si va fi anuntata la inceputul concursului. Premiile vor fi:
  • Marele Trofeu al concursului,
  • Premiul I de excelenta,
  • Premiul I, II, III si mentiune,
  • Trofeu pe clase sau grupe de varsta, dupa cum va fi cazul. 
  • Premii speciale ale jurului
In cazul in care aveti nevoie de cazare, va rugam sa anuntati cu 14 zile inainte. Cazarea este posibila cu 25 lei pe noapte, la Liceul Dinu Lipatti din str. Principatele Unite nr. 63, sect 4, Dealul Mitropoliei. Primirea la cazare se va face pana in ora 15 sau dupa ora 19. Sala de concurs este Sala AGIR (Sala de concerte a inginerilor din Romania) din Piata Romana (intre Pizza Hut si Copy Center),  bd Dacia nr 26. Perioada desfasurarii concursului 15-17 noiembrie, 2019 Ordinea intrarii va fi comunicata cu doua zile inaintea desfasurarii concursului.
Pentru alte informatii Prof.  Lidia Ionescu tel 0724997580
Prof. Lidia Ionescu Va multumim ! Fundatia Lira Humanitas 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu