Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 18 aprilie 2019

Regulament - Festivalul "BRAŞOV LIVE FEST" , 24-26 mai 2019 , Brașov

Festivalului Național de Muzică


„BRAŞOV LIVE FEST”

ED. a III-a  

24-26 MAI 2019

BRAŞOV





Asociația Culturală „Art Respect” organizează în perioada 24-26 mai 2019, ediția a III-a, a Festivalului Național de Muzică „Brașov Live Fest”. Proiectul își propune valorificarea potențialului creator al copiilor, descoperirea de noi talente interpretative, promovarea muzicii de calitate, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea competitivitătii, dezvoltarea simțului artistic, motivarea și recunoașterea competențelor acumulate.
Concursul se va desfăsura pe trei zile, și va fi structurat pe 3 Secțiuni, și 6 Subsecțiuni, împărțite pe 8 categorii de varstă. Fiecare participant este liber să aleagă Secțiunea și Subsecțiunea la care dorește să participe, acest lucru va fi menționat obligatoriu în Fișa de Înscriere, astfel:

1. Secțiunea – NIVEL INTERMEDIAR (aici se poate înscrie orice participant fie de nivel începător, debutant sau nivel avansat, indiferent de anii de studiu sau palmares):
- Subsecţiunea I - interpretare muzică uşoară repertoriu românesc
- Secţiunea II - interpretare muzică uşoară repertoriu internaţional 
- Secţiunea III - interpretare muzică populară
2. Secțiunea – NIVEL AVANSAT (aici se pot înscrie participanții care au trecut de etapa primară de pregătire și au în palmares mai multe participări în concursuri și premii obținute și care doresc să participe la o competiție strânsă între voci – vezi capitolul premii)
- Subsectiunea I - interpretare muzică uşoară repertoriu românesc
- Subsecţiunea II - interpretare muzică uşoară repertoriu internaţional 
- Subsecţiunea III - interpretare muzică populară

3.  Secțiunea Specială GOLDVocea de 10 - (interpretare muzică ușoară repertoriul românesc/ internațional, muzică populară, muzică clasică)
La Secțiunea Specială GOLD, concurentul trebuie să se înscrie cu două melodii, iar înainte de prestația artistică va extrage melodia pe care o va cânta în concurs. Pe întreaga prestație a concurentului, membrii juriului vor juriza stând cu spatele la scenă, iar după prestația concurentului vor ridica plăcuțele cu notele. În situația în care doi sau mai mulți concurenți vor primi note care vor însuma aceeași medie, aceștia vor intra la o nouă competiție – baraj, iar cei în cauză vor prezenta un cântec acapela.

Categorii de vârstă:
4-5  ani, 6-7 ani; 8-9 ani; 10-11 ani; 12-13 ani; 14-15 ani; 16-18 ani, 19-50 plus ani. / Categeorie Duet.
*Pentru Secțiunea Specială Gold şi Duet, nu sunt atribuite grupe de vârstă.

Un concurent se poate înscrie la toate Secțiunile, condiția fiind să opteze pentru Subsecțiuni diferite (ex. 1. Popescu Ion înscriere la Secțiunea Nivel Intermediar, Subsecțiunea I-interpretare muzică ușoară repertoriu românesc, 2. Popescu Ion înscriere la Secțiunea Nivel Avansat-Subsecțiunea II- interpretare muzică uşoară repertoriu internațional și 3. Popescu Ion înscriere la Secțiunea Specială Gold).
NOTĂ! În funcţie de Secțiuni, dar şi în funcţie de numărul concurenţilor înscrişi, organizatorul îşi rezevă dreptul de a modifica categoriile de vârstă pentru ca fiecare participant să poată fi evaluat favorabil în raport cu nivelul pregătirii şi cu vârsta sa. 

Condiţii de participare:

Concurenţii vor expedia la adresa de email: brasovlivefest@gmail.com , până la data de 15 mai 2019, următoarele materiale:
1.      Fișa de înscriere (pentru înscrierea la mai multe Subsecțiuni, se va completa și trimite câte o fișă pentru fiecare secțiune și Subsecțiune în parte)
2.      Declarația pe propria răspundere
3.      Negativul melodiei mp3 (denumit: Nume concurent + titlul piesei)
4.      Dovada achitării taxei de concurs, în valoare de 150 lei.

Pentru depunere:
Cont: RO98BTRLRONCRT0346100101, deschis la Banca Transilvania
Titular: Asociația Culturală Art Respect, CUI 35894957 
cu mențiune taxă festival + numele concurentului

NOTĂ! Pentru concurentul care doreşte să se înscrie la mai multe secţiuni si Subsectiuni taxa de înscriere se calculează astfel; pentru o singură Subsecțiune, taxa este de 150 lei , iar pentru celelalte secțiuni, același concurent va plăti o taxă de 100 lei (ex. 150 lei (Subsecțiunea I)+100 lei (Subsecțiunea II) + 100 lei (Subsecțiunea III) = Total 350 lei). Indiferent de motiv, taxa este nereturnabilă!


Condiţii generale/ Recomandări:
·         În ziua concursului, pentru eventuale neplăceri, concurenţii înscrişi vor avea asupra lor stick/ CD cu negativele în format mp3.
·         Concurenţii şi insoţitorii acestora sunt obligaţi, să respecte cu stricteţe regulile impuse de organizator pe toată perioada desfăşurării festivalului.
·         Laureații care nu sunt prezenți la Gala pentru decernarea premiilor, nu vor primi ulterior premiile.
·         Organizatorul nu răspunde de evenimentele sau incidentele în care pot fi implicaţi concurenţii în afara timpului de spectacol. 
·         Fiecare artist poate aduce pe scenă orice susţinere artistică pe care o consideră necesară, pe cheltuială proprie, cu acordul anticipat al organizatorului, ex. Costume, dansatori sau elemente de decor. Acestea fiind permise doar în condițiile în care nu afectează timpul de desășurare al festivalului. 

JURIUL: 
Metotologie de jurizare
Din juriu vor face parte specialiști în muzică și atitudine scenică, personalități din lumea culturală.
Pentru o notare obiectivă a artistului, dar şi pentru asumarea publică a notei date de către juriu, notarea se va efectua cu note la vedere, imediat după fiecare moment artistic. Nota minimă va fi 5 şi nota maxim 10, notele vor fi întregi sau cu zecimală 50 (ex. 7 sau 7,50 / 9 sau 9,50). 
În cazul în care în cadrul unei categorii de vârstă vor fi medii egale, juriul va hotărî dacă vor fi reascultați la o probă de baraj sau vor fi acordate premiile distinct în funcție de următoarele criterii: dificulatea piesei, prezența scenică și repertoriul ales. Decizia juriului va fi comunicată concurenților în ziua concursului.
Hotărârile juriului nu pot fi contestate ulterior.

Criteriile de jurizare :
1. Melodia să corespundă particularităţilor de vârstă şi temperamentale (compoziţie orchestrală şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor.
2. Evoluţia să fie plăcută, să conţină elemente originale şi să încânte publicul.
3. Concurentul să dea dovadă de: claritate timbrală, intonaţie, amplitudine vocală, dicţie şi emisie vocală corectă.
4. Să aibă costumaţie adecvată cântecului şi vârstei. Se vor depuncta vulgaritatea, imitaţia şi melodiile neadecvate vârstei.

Premiile concursului:
În urma deliberării juriului, se vor acorda diplome şi premii, la fiecare categorie de vârstă (Trofeu, Premiul I, Premiul II, Premiul III şi Mențiune la fiecare categorie de vârstă). Se va mai acorda câte UN TROFEU AL FESTIVALULI „Brașov Live Fest”- PENTRU CEA MAI BUNĂ PRESTAȚIE ARTISTICĂ (condiție: participarea la cel puțin 3 Subsecțiuni, îi va oferi participantului șansa de a obține acest trofeu), iar cea mai bună prestație la Secțiunea Gold va primi  TROFEUL GOLD - PENTRU CEA MAI BUNĂ VOCE.
La Secțiunea-Nivel Avansat, în funcție de punctajul obținut, se vor acorda doar patru premii pe fiecare categorie de vârstă, respectiv Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiune, iar cea mai bună prestație a Secțiunii va obține Trofeul Secțiunii indiferent de categoria de vârstă. Organizatorul, juriul, partenerii media, sponsorii (după caz) vor putea oferi, suplimentar, în funcție de prestațiile artistice și alte premii speciale.
Câștigătorii celor două trofee vor fi invitați și promovați în cadrul următoarei ediții a festivalului.
Concursul se va desfăşura la Sala Patria din Municipiul Braşov, în zilele de  24.05.2019, 25.05.2019  și  26.05.2018.  Concurenţii vor fi la sala de spectacol, înainte cu o ora de programul categoriei din care face parte.
Programul pe Secțiuni,  Subsecțiuni, grupe și ore alocate va fi transmis concurenților cu cel putin 3 zile înainte.


Relații și informații la telefon 0773.785.440 sau prin e-mail: brasovlivefest@gmail.com

Anexa 1

 FIȘĂ DE ÎNSCRIERE


Secțiunea:                 Nivel INTERMEDIAR (__)               Nivel AVANSAT (__)               GOLD (__)
Subsecțiunea: I - rep. românesc (__)           II – rep. internaţional (__)            III - muzică populară (__)
              
Numele şi prenumele: _____________________________________
Localitatea: _____________________ Jude
țul: _________________
Telefon: ___________________  E-mail: _______________________
Data naşterii: _____________ Vârsta în momentul participării ___ ani;
Unitatea şcolară pe care o reprezintă în concurs: __________________________________________________________
Profesor îndrumător: ______________________Telefon: __________

Piesa propusă în concurs: Titlul ______________________________ 
Compozitor/ textier: ________________________________________

AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU REGULAMENTUL FESTIVALULUI


Numele și semnătura reprezentantului legal: _______________________

Asociația Culturală “Art Respect” funcționează conform reglementărilor europene privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera lor circulație, prevăzute în Regulamentul 2016/679/UE. Expedierea către noi a prezentului document, reprezintă acordul dumneavoastră de a prelucra datele cu caracter personal înscrise în această fișă. Totodată va asumați corectitudinea datelor înscrise.

Acest document, alături de Declaraţie, completate, vor fi semnate, scanate şi trimise pe adresa de email: brasovlivefest@gmail.com





Anexa 2

DECLARAŢIE

Subsemnatul/a (copil) ________________________, prin reprezentant legal (părinte) ____________________, domiciliată în _______________________, Str. _______________ nr. _____________, bl. _______, sc. _________, et. ______, apt. ___________, jud./sector _________, identificat prin CI seria _____ nr. _________, eliberat de ______________, la data de _____________, cunoscând prevederile articolului 326 din codul penal cu privire la falsul în declaraţii, precum şi consecinţele juridice generate de declaraţiile neadevărate, declar că deţin toate drepturile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare, asupra interpretării piesei/ operei muzicale: _______________________________________, înscrisă în cadrul Festivalului de Muzică „BRAŞOV LIVE FEST”, organizat în perioada 24-26 mai 2019, de către Asociaţia Culturală Art Respect, Braşov.
Garantez că voi răspunde integral şi imediat cu daune la cel puţin valoarea prejudiciului cauzat organizatorului festivalului sau pentru daunele la care organizatorul festivalului ar putea fi obligat faţă de orice alt terţ (pers. fizică şi/ sau juridică) în legătură cu pretenţii legate de drepturile prevăzute mai sus.
De asemenea, mă oblig să suport integral acoperirea eventualelor pretenţii ridicate de către terţi în legătură cu utilizarea de către organizatorul festivalului a operei muzicale în cadrul Festivalului de Muzică "Braşov Live Fest" 2019.
Totodată declar că sunt de acord cu folosirea imaginilor/ fotografiilor/ înregistrarilor efectuate în cadrul festivalului pe pagina de Facebook a asociaţiei, precum şi cu publicarea imaginilor în mass-media, în mediul on-line, Facebook, site-uri de promovare media sau anunţuri publicitare aparţinand organizatorului.

Nume Prenume Părinte/ Reprezentant Legal ________________
SEMNĂTURA ________________
DATA ______________________


Asociația Culturală “Art Respect” funcționează conform reglementărilor europene privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera lor circulație, prevăzute în Regulamentul 2016/679/UE. Expedierea către noi a prezentului document, reprezintă acordul dumneavoastră de a prelucra datele cu caracter personal înscrise în această fișă. Totodată va asumați corectitudinea datelor înscrise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu