Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 18 aprilie 2019

Regulament - Festivalul "LUMINI SONORE by OZANA BARABANCEA" , 12 mai 2019 , București

Festivalul de Teatru și Muzică 


“LUMINI SONORE by 

OZANA BARABANCEA”

 Ediția IV 

“ÎMPREUNĂ PENTRU ARTĂ” 


12 MAI 2019 


București






Festivalul “Lumini Sonore By Ozana Barabancea”- Ediția IV “ÎMPREUNĂ PENTRU ARTĂ”, este organizat de renumita cantăreață de jazz și music hall, artist liric al Operei Naționale Române, dirijor, dar și jurat al renumitului show “TE CUNOSC DE UNDEVA”, Ozana Barabancea.
“Lumini Sonore By Ozana Barabancea” își propune să descopere și să promoveze noi talente, să încurajeze și să cultive iubirea pentru muzică mai ales în rândul copiilor și adolescenților, respectul fată de interpreți și de actul artistic, precum și curajul de a-și urma visele.
Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de muzică, de toate genurile, fără limită de varstă, și își propune să fie un festival transparent, cu un juriu format din personalități din lumea artistică, jurnaliști, producători TV și Radio.
Festivalul “Lumini Sonore By Ozana Barabancea”- Ediția IV “ÎMPREUNĂ PENTRU ARTĂ” se va desfăsura la Sala I. C. Brătianu - Str. Biserica Amzei nr. 5-7, București, în data de 12 mai 2019, și va fi structurat pe următoarele grupe de varstă: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, 18+ (grupele de varstă pot fi modificate în funcție de numărul participanților).

 Evoluția în concurs va fi în ordine alfabetică după prenume.  
 

STRUCTURA FESTIVALULUI
- MUZICĂ -

Categoria Pop Românesc - vor fi prezentate melodii de muzică ușoară din repertoriul românesc, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. 
Categoria Pop Internațional - vor fi prezentate melodii de muzică ușoară din repertoriul internațional, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. 
Categoria Muzică Clasică - vor fi prezentate melodii de muzică clasică din repertoriul românesc și internațional, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital.
Categoria Canto Folclor - vor fi prezentate melodii preluate din folclorul românesc. Ținuta portului popular este obligatorie.
Categoria Jazz - vor fi prezentate melodii de muzică Jazz din repertoriul românesc sau internațional, live cu suport negativ orchestral sau acompaniament orchestral.
* Negativul orchestral poate conține voci de susținere (grup vocal) cu condiția că acestea să nu includă dublaje la linia vocală principală.
 **Timpul alocat pe scenă este de 3 minute / concurent.       
 
STRUCTURA FESTIVALULUI
- TEATRU -
În cadrul festivalului vor fi admise 10 trupe (și/sau individual), având la dispoziție câte 15 minute alocate fiecărui spectacol și 10 minute pentru schimbarea decorului.

OBLIGAŢIILE PARTICIPANŢILOR 
• Pe întreaga desfășurare a festivalului, atât profesorilor, părinților cât și participanților le este interzis să contacteze membrii juriului;
 • Participanții vor respecta clauzele regulamentului festivalului;
 • Participanții nu pot intra sau ieși din sală în timpul desfășurării actului artistic;
 • Se obligă să păstreze liniștea și curățenia în sala de spectacol;
 • Concurenții sunt rugați să participe la Gală în ținută festivă, având obligația să rămână până la sfârșitul evenimentului.
OBLIGAŢIILE ORGANIZATORILOR
• Organizatorii au atribuția de a pune la dispoziție sala de spectacol necesară concursului;
 • Organizatorii festivalului își rezervă dreptul de a televiza, radiodifuza, fotografia, filma și înregistra toate prestațiile din cadrul etapelor concursului, inclusiv gala.
 
ÎNSCRIEREA
TAXA DE ÎNSCRIERE
Muzică: 1 categorie - 200 lei / 2 categorii - 350 lei / 3 categorii - 500 lei
Teatru: Individual - 150 lei   --------   Grup/trupă - 50 lei/ membru
Teatru individual + 1 categorie de muzică - 300 Ron
 Titular: STUDIO FLOAREA VIETII SRL, Cod fiscal: 35384486, Cont: RO96RZBR0000060019658334

Concurenții vor trimite până la data de 28.04.2019 pe adresa luminisonore@gmail.com următoarele materiale:
1. fișa de înscriere completată, semnată, scanată (pentru fiecare secțiune se va completa o fișă de înscriere separată)
 2. negativ în format Mp3;
 3. fotografie în format jpg;
 4. acordul compozitorului sau declarația semnate de către autor sau declarația de părinte, după caz;
 5. dovada achitării taxei de participare
Important! Fiecare posibil concurent are obligația de a trimite un pozitiv sau link de Youtube cu prestația de la un concurs/ eveniment, fără a fi nevoie că aceeași piesă să fie cântată în festival. Comisia își rezervă dreptul de a accepta/ refuza dosarul de înscriere, în funcție de nivelul candidatului. În cazul în care comisia respinge o înscriere, organizatorul returnează taxa de înscriere/ participare.

JURIZAREA
 
 • Criteriile de jurizare vor avea în vedere calitățile vocale, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezența scenică;                                                                                    
 • Notarea concurenților se va face de către fiecare membru al juriului;                            
 • Membrii juriului vor semna atât propriile formulare, cât și procesul verbal întocmit după determinarea exactă a câștigătorilor.                                                                                 
 • Membrii juriului nu vor avea compoziții și elevi în concurs, iar pentru situația în care unul dintre jurați          s-ar afla în această situație, acesta nu va nota prestația respectivă. 
 “Lumini Sonore By Ozana Barabancea” este un festival în care copii organizatorilor nu vor participă în calitate de concurenți, iar jurații nu își vor notă propriile creații sau elevii pe care îi pregătesc.                
Manager artistic: Dragos – 0769607412
luminisonore@gmail.com




FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

Secţiunea: ______________________________

Numele şi prenumele: _______________________________________ 
(se va indica prenumele principal, care va da ordinea intrării în concurs)

Judetul: ___________________ Localitatea: _____________________ 

Telefon: _________________ E-mail: __________________________ 

Data naşterii: _____________ Vârsta _________ani.

Unitatea şcolară pe care o reprezintă în concurs: _______________________________________

Profesor îndrumător: ________________________________________________

Piesa propusă în concurs/ Titlul: _______________________________________

Compozitor: __________________________ 
Textier: __________________________________

AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU REGULAMENTUL FESTIVALULUI ,,LUMINI SONORE by OZANA BARABANCEA”, Ediția IV-“IMPREUNĂ PENTRU ARTĂ”. De asemenea, conștientizez efectele ce se pot produce în timpul și după consumarea evenimentului (înregistrare și difuzare publică audio-video, foto, prin intermediul mass-media, internet etc.) și, drept urmare, nu voi împiedica realizarea lor și nu voi emite nici un fel de pretenții intelectuale sau financiare asupra acestor materiale. Expedierea către noi a prezentului document, reprezintă acordul dumneavoastră de a prelucra datele cu caracter personal înscrise în această fișă. Totodată va asumați corectitudinea datelor înscrise.

NUME PĂRINTE: ___________________________

SEMNĂTURA PĂRINTE: ___________________________


Acest document completat va fi SEMNAT, scanat și trimis pe e-mail luminisonore@gmail.com



DECLARAŢIE

Subsemnatul/a(copil) ________________________, prin reprezentant legal (părinte)____________________, domiciliată în _______________________, _______________ nr. _____________, bl. _______, sc. _________, et. ______, apt. ___________, jud./sector _________, legitimate/ă cu C.I. seria ______ nr. ___________, eliberată de ______________, la data de ______________ CNP ____________________.
Declar că voi interpreta piesa/ opera muzicala: _______________________, muzica:___________________, textul: ___________________ în cadrul Festivalului de Teatru și Muzică "LUMINI SONORE" By Ozana Barabancea, Ediția IV - “ÎMPREUNĂ PENTRU ARTĂ”, organizat în data de 12 mai 2019 de către Firma .......................cu sediul in..........................., nr. de ordine în registrul comerţului ................................., CUI ..................................
Garantez că voi răspunde integral şi imediat cu daune la cel puţin valoarea prejudiciului cauzat Organizatorului Festivalului sau pentru daunele la care Organizatorul Festivalului ar putea fi obligat faţă de orice alt terţ (pers. fizică şi/sau juridică) în legătură cu pretenţii legate de drepturile de autor ce deriva din interpretarea piesei de mai sus.
De asemenea, mă oblig să suport integral acoperirea eventualelor pretenţii ridicate de către terţi în legătură cu utilizarea de către Organizatorul Festivalului a operei muzicale în cadrul Festivalului de Teatru și Muzică "LUMINI SONORE" By Ozana Barabancea, Ediția IV - “ÎMPREUNĂ PENTRU ARTĂ”

DATA ________________
SEMNĂTURA ___________________



ACORD INTERPRETARE


TITLU PIESĂ:
COMPOZITOR:
TEXTIER:
INTERPRET (solist, grup):
SUBSEMNATUL (COMPOZITOR):
TELEFON:
EMAIL:


PROPRIETAR/CESIONAR al drepturilor de autor/de interpretare/conexe ce au ca obiect piesa muzicală mai sus-menţionată, declar că sunt de acord ca respectiva creaţie să fie interpretată  în cadrul Festivalului LUMINI SONORE by OZANA BARABANCEA - Editia “IMPREUNĂ PENTRU ARTĂ” ce va avea loc în data de 12 mai 2019.



De asemenea, conştientizez efectele ce se pot produce în timpul şi după consumarea evenimentului (înregistrare şi difuzare publică audio-video, prin intermediul mass-media, internet etc.) şi, drept urmare, nu voi împiedica realizarea lor şi nu voi emite nici un fel de pretenţii intelectuale sau financiare asupra acestor materiale.

DATA:

SEMNĂTURA:




Acest document SEMNAT și scanat va fi trimis pe e-mail: luminisonore@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu